СМГ - 1, ТУЕС - 2... Какво остана за трето класиране?

Вижте пълния списък на свободните места в столицата
Обновена: 19 юли 2018 19:23 | 19 юли 2018 18:52, Александър Попов
2

Регионалното управление на образованието в столицата обяви свободните места за третия етап на класирането за прием на ученици в осми клас за учебната 2018/2019 година.

Колко са свободните места в най-желаните училища?

В Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" има четири свободни места, без квоти, в паралелката с профила "Математически с английски език".

В 91-ва Немска езикова гимназия има едно свободно място за момиче в профила "Чужди езици - немски език, с английски и руски език".

В 73-то Средно училище "Владислав Граматик" има общо седем свободни места. От тях три са свободните места за момчета, а четири са за момичета.

В Технологичното училище "Електронни системи" има две свободни места, които са без квоти. Едното от тях е за паралелката "Системно програмиране с английски език", а другото място е за "Компютърни мрежи с английски език".

В 164-та Испанска езикова гимназия има само едно свободно място за момчета, което в профила "Испански и португалски език".

В Първа английска езикова гимназия са останали пет свободни места за момчета. Първото от тях е в профила "Английски език с испански език и български език". Второто място е за профила "Английски език с испански език и математика". Има две свободни места в паралелката "Английски език с немски и български език", както и едно в паралелката "Английски език с френски език и математика".

Във Втора английска езикова гимназия има общо четири свободни места - едно за момчета и три за момичета.

В Девета френска езикова гимназия са останали общо осем свободни места за прием в третото класиране - четири за момичета и четири за момчета в различни паралелки.

От 20 до 24 юли седмокласниците и техните родители могат да подават заявление за участие в третия етап на класирането за прием в гимназиите. Това ще стане, както при първия етап, в училищата-гнезда или онлайн.

"Третото класиране обаче е изключително рисково, защото ще има обявени единични свободни места в най-желаните паралелки, ако въобще има свободни места, ако някой ученик не се е явил", коментира при второто класиране Ваня Станчева от РУО-София, припомня Нова тв.

Тя посъветва седмокласниците да преценят дали си струва да се откажат от мястото в училището, в което са приети, за да се борят за друго място, без да знаят колко други ученици и с какъв бал ще искат също да се класират в него.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
annybody преди 7 месеца
До Попвълчев
Да бе, почти - само дето първото желание на всички са изброените тук 6 училища, както и още десетина.
1
2
 
2
 
! Отговори
Попвълчев преди 7 месеца
Значи всички са приети по първо желание !