"Трудни"-те български деца: Ученици бият учители! Разпад на ценностите?

България е една от малкото държави без Закон за училищното насилие
Обновена: 7 ное 2018 10:56 | 7 ное 2018 10:45, Нели Христова
97

5086 гледания   |  Още видео

Пореден случай на агресия в училище - 11-годишно момче нападна учителя си по физкултура и набеди в побой педагога. Инцидентът стана вчера в столичния квартал "Модерно предградие", в  70 ОУ "Св. Климент Охридски".

Ученикът избягал от час заедно със свои приятели и пречели на останалите ученици. Това не е първата провя на агресия от детето. Той отдавна тормозел свои съученици.

Пред Bulgaria ON AIR психологът Иван Игов обясни, че трябва да се обърне внимание на цялостната картина:

"Проблемът е, че с такива "трудни" деца се работи на парче. В повечето случаи липсва цялостната картина за поведението им. Затова в България трябва да бъде приет Закон за училищното насилие. Ние сме една от малкото страни в ЕС, в които такъв няма", посочи той.

Още по темата

Директорът на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" Величка Таседжикова каза, че е разговаряла по-рано тази сутрин с нападнатия учител, който е бил с високо кръвно налягане и затова ще посети лекар.

Тя сподели също, че агресивният ученик не е останал за преглед в "Пирогов", а си е тръгнал, а днес даже не присъства на учебните занятия.

"Нямаме връзка с неговата майка. Снощи у тях беше инспектор от "Детска педагогическа стая". Очакваме да ни дадат повече информация", допълни Таседжикова.

"Когато се опитваме да налагаме правила, а нямаме подкрепа от семейството обаче, нещата няма как да се случат", отсече директорката.

"Насилието в българското училище е феномен на 21 век. Разпадането на ценностите и на семейството в едно поколение, което днес създава деца, води до проблема с възпитанието", коментира зам.-председателят на Синдиката на българските учители Красимир Попов.


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
душа да ни е яка!
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До дедо Йов

Учителите предварително пишеха слаби оценки в бележниците за да се стегнем
Междувременно родителите ни биеха редовно от сутрин до вечер да поправяме....
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До дедо Йов

Ами когато преди боя беше разрешен под егидата на БКП??????????
Самите учители подтикваха и насърчаваха родителите
82
0
 
9
 
! Отговори
дедо Йов преди 5 месеца
Децата ще правят каквото си искат, рожби са на "новото" време, в онова старото и "лошо" тъкмо откъсвах главата на препарираната чапла в стаята по биология и влезе другарката, нави ми ухото на фуния и ми опраска два шамара. Въобще не съм и помислил да се оплача в къщи, както казваше баща ми пращам те на училище да Учиш, ако не ти се ходи твоя воля работа на полето колкото искаш !
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
първо почнаха да налитат родителите и останаха с убеждението,че са безнаказани,затова така се случва и с децата им.наскоро прочетох мисъл в руски сайт - бъдете злопаметни!прощавайки /на/ злото,вие създавате убеждение за безнаказаност!!.....
80
0
 
16
 
! Отговори
---iui преди 5 месеца
Питайте за тези каши Миленчето и Кастрева,коиито в екип некадърници сътвориха "новия"закон-мъртвороден!Думата възпитание стана мр,ъсна!?Решенията са измислени отдавна за ромите.Не ходи на училище или хулиганства родителите се освобождават от работа за определен срок след съответните предупреждение и им се отказава административно обслужване,както и разрешение да напускат страната.Ходят дисциплинирано на училище почти на 100%.Край!Какво ще лигавим стях с полумерки.Има закони и те се спазват!
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сложете камери във всяко едно българско училище и детска градина! Щом записват няма да може да се лъже - нито ученика нито учителя!
Какво повече има да се мъдри и пише!
78
1
 
15
 
! Отговори
До 80 преди 5 месеца
Не си прав,те и сега не учат въпреки,че уж е задължително.Колкото повече необразовани,толкова повече на помощи,тоест ние ще трябва да ги храним. Трябва да се наказват родителите,а ако и това не помага,да се отнемат децата.Човек като се образова и види по-хубавото,няма да иска да живее в мизерия. На 50г. съм.Нямам набори,които да не могат да говорят,четат и пишат на български. Сега е отървана работа - няма държава и държавници.
77
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е защото МОН насила вкарва "питиетата" в училищата.А те не искат да учат а да хулиганстват.
76
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крайно време е да го направят образованието да не е задължително. Като не им се учи на ромите да не учат. А не като сега, наливат им милярди по някакви програми, дават им със шепите и пак са си пълни тъпачища на 99%.
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много се разсъждава, за това се получава това. Трябва сопа да има и наказания за децата и родителите. Всичко друго е само празни приказки.
74
7
 
4
 
! Отговори
бай Асан преди 5 месеца
Българска му работа! Диващина до уши! Като тзсиганин ни е срам от вас, затова като одим по Европата казваме че сме румънски маангале, да не ни сбъркат с българите.
73
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След 10 години муймунекът ще е клиент на затвора.
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам за какви "български" деца става дума, но от това, което видях по новините вчера май въпросното дете е българче само по документи. Иначе се сещате, нали? Е, при тях да си решават проблемите с бой си е класика.
71
0
 
29
 
! Отговори
Валя преди 5 месеца
Защо български деца,та те не се самоопределят като българи.Българи са само когато има аванта,помощи и далавера.Щом видят зор са българи държавата е длъжна да ги спасява.Бият защото знаят че няма последствия,както за родителите така и за ***.
70
1
 
36
 
! Отговори
Георги преди 5 месеца
Каквото посееш такова ще пожънеш. Моето дете няма да тръгне да бие учител, защото така съм го възпитал. Ама както и да е.. живеем в държавата на агресивните смотаняци. Скоро бях в Германия. Там прави впечатление, че никой не те гледа на криво. Ако случайно си срещнеш погледа с някой по улица ти се усмихват или просто те поздравяват с едно "здрасти", човек се чувства спокоен че е сред свои хора. А при нас ще се изтрепен по улиците защото някой ти сякъл пътя.
69
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е супер нормално даже ... деца клеветят учители, че са ги били ... като сами си правят рани и тн. дори аз като бях ученик ... целия клас се подиграваше с учителката само защото беше стара и грозна жената и имаше перука ... и не само ...
Даже много от учениците обиждат учителите ... където те няма какво да направят ... разбираш ли те са виновни за АБСОЛЮТНО всичко за това че родителите не могат да възпитат децата си ... за това че не следят с какви приятели общува тяхното дете ...
68
0
 
21
 
! Отговори
до 71 преди 5 месеца
Закостинели структури........ Образованието трябва да е консервативна структура и да няма много промени. Колкото повече промени толкова повече брак...... Това не ти е софуре вски 3 години нова версия ....
67
4
 
16
 
! Отговори
В системата преди 5 месеца
на образованието и възпитанието се разграждат закостенелите соц.структури, но за съжаление на тяхно място не се зъздават адекватни на нуждите работещи звена от специалисти от което в крайна сметка резултата е неграмотни, агресивни и дезориантирани млади хора. На учителя са вменени неприсъщи дейности - да е секретер, пъдар, полицай издирващ ученици по домовете, психолог, логопед преводач на небългарски говорящи, доктор, медицинска сестра, семеен консултант, медиатор, адвокат и т.н.
66
0
 
17
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 месеца
До 67 ..... Ами промените в България ги направиха вторият ешалон на номенклатурата които бяха в партията за власт .Само дето те нямаше как да приватизират собственоста затова се прегърнаха с техните капиталистически братя и си разпределеха благата на България . Тези хора нито някога са вяврали в предишният строй нито сега вярват в евроатлантизма само че за тях капиталистическата ситема е длавера защотот вече контролират 80% от България. КАПИТАЛИЗЪМ.