Нова година носи 5% увеличение на заплатите в Русенския университет

Приети са над 2500 студенти през тази учебна година
Обновена: 11 дек 2018 12:53 | 11 дек 2018 12:53,
6
Нова година носи 5% увеличение на заплатите в Русенския университет
Снимка: Русенски университет

Въпреки че финансирането е ограничено, Русенският университет изпълнява стриктно и оптимално бюджета си и има възможност да даде ДМС, а от януари ще повиши заплатите с 5 процента. На фона на тежката демографска криза и намаляващия брой на завършващите средно образование са приети над 2500 бакалаври, магистри и докторанти, което напълно покрива предварителните прогнози. Това заяви ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев, който отчете една изключително успешна 2018 година за ВУЗ-а, съобщава 24 часа.

Още по темата

През тази година РУ „Ангел Кънчев” е преминал и поредната си институционална акредитация и е получил изключително висока акредитационна оценка – 9.44. Това е признание за високото качество на провежданото обучение в образователните степени бакалавър, магистър и доктор, за постиженията на научните колективи от университета, за неговата роля за развитието на бизнеса, смята ректорът.

Белоев припомни и че в рамките на председателството на България на Съвета на ЕС през първите 6 месеца на 2018 г., през май Русенският университет организира и домакинства на срещата между президентите на България – Румен Радев, на Австрия – Александър Ван дер Белен и на Румъния – Клаус Йоханес по въпросите на устойчивото развитие на Дунавския регион. На 18 септември 2018 г., на тържествена церемония в 800-годишния университет Саламанка, Испания, Русенският университет е подписал Магна Харта Университатум – програмен документ за академичната автономия и академичните ценности, който от 1988 г. насам е обединил повече от 1000 академични институции по света около идеята, че университетът, още от времето на своето възникване като институция през Средните векове в Европа, е еманация на свободния дух и територия на непреходни ценности. Така РУ е станал четвъртият в България, подписал Магна Харта Университатум, с което отново доказа своята водеща позиция в европейското образователно и изследователско пространство.

Русенският университет е единствен от България активно участващ в дейностите на DRC (Конференцията на дунавските ректори) и във Вишеградската университетска асоциация. И в двете структури участват по над 80 университета от Европа. Преди дни по Русенският университет беше удостоен със Знак за качество за работата си по програма Еразъм+. От финансирани 271 проекта по Програмата през 2017 селекционна година, 40 са отличени със знак за високо качество, като сред тях университетите са само четири. РУ има над 50 договора с чуждестранни партньори, сред коитo се откроява подписаният през ноември договор с Шанхайския политехнически университет за съвместно обучение в областта на компютърните технологии, провеждане на летни училища и участие в научни прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КОРУПЦИОННИТЕ ВНОСКИ НАЛИ НЯМА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ? ИЛИ ДА?
3
1
 
1
 
! Отговори
Пише се образОвание преди 5 години
До Анонимен
2
3
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Браво! Това е ковачницата на кадри. Най-добрите специалисти у нас са с дипломи от Русенския университет. Признат в цяла Европа. За разлика от смешните килийни училища в София.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а снимката на Корпус 2 е защото не ви хареса парадният вход как изглежда? или какво значение има като никой не ги гледа тия снимки ;)