Красимир Вълчев: Училищата са по-безопасни от магазина

В стаите ще има до 10 деца по време на изпитите
6 май 2020 10:42, Ния Христова
26
Красимир Вълчев: Училищата са по-безопасни от магазина
Снимка: БГНЕС
Училищата редовно се дезинфекцират и са напълно безопасне за провеждането на изпитите. Това увери образователният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова тв. 
 
Той каза, че училищата са осигурили маски за учителите, но няма да осигуряват за учениците, тъй като носенето им вече не е задължително.
Още по темата
 
"Те са го направили до голяма степен още през март, преди да се вземе решение за извънредното положение. Училищата са по-безопасни от това да отидеш до магазина", коментира още Красимир Вълчев.
 
В стаите ще има до 10 деца по време на изпитите. Ще се спазват всички мерки за отстояние, ще се прави дезинфекция, ще бъдат отворени повече входове, за да не се допуска струпването на децата преди и след изпита.
 

"Не би трябвало да има проблем, има достатъчно свободни класни стаи", каза министърът. 

 
Ще има по един квестор в стая. Обсъжда се да им се отпусне допълнително възнаграждение, но все още няма окончателно решение. Вероятно това ще бъде решено следващата седмица. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
0
 
! Отговори
Уви преди 3 години
Бъдещето е на простия човек. Не може 10 милиарда да са все умни. 100 милиона умни са достатъчни, за да движат науката и технологиите. Останалите да натискат копчета и да оперират лопати, метли или други високотехнологични инструменти. 1 милион менталисти и 9999 милиона слуги.Интелектът нито се създава, нито се унищожава. Неговото количество във вселената е постоянно. Само се разпределя между различен брой субекти.
24
0
 
3
 
! Отговори
Ало, джендъра преди 3 години
Носенето на закрито все още не е отменено. Класните стаи не са на открито.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А само преди тридесет години българинът беше готов и хляб да не яде, но да изучи децата си! Какво направиха с нас народе, защо така пренебрегнахме тази си черта в характера си и самото образование???! Нима мислиш българино, че простияя човек има бъдеще??!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам за какви матури говорим в 12 клас,след като в 12 клас учениците въобще не посещават часовете и всички - учители,директори,инспекторати и министерство си затварят очите пред този факт...за какво училище говорим въобще,та сега сме тръгнали матури да държим и на всичкото отгоре да се разнасят зарази...те задължително като се видят ще се натъпчат по кафенетата...изпита едва ли е първостепенна грижа за голяма част от тях...
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квестори: над 55 г- ОДВОБОДЕНИ/ това са 50 процента от учителите/, да е честито на другите!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе да
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предлагам и господин Министъра и всички около него да бъдат квестори,и то там където децата от ромски произход са повече
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н министър ,как ще гарантирате ,че от ро..м..ски.квартали няма да има деца ,приели вируса от току-що завърналите се , и ИЗДИРВАНИ, баби ,лели , каки ,чичовци и "братчеди", поне децата да си останат на матурите в своите си училища ,като дискриминация звучи ,но то си беше и прикрита дискриминация ,че някои спазваха мерките , а други безнаказано ядоха агнешко по курорти и вили
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро сравнение господин министър.Те училищата ни отдавна са заприличали на магазини.
16
3
 
16
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
Целия свят е в пандемия, при нас броя на заразените се увеличава, всеки ден съобщават за нови заразени деца, дори има лекари, които въпреки специалното защитно облекло са заразени. При цялата тази сложна обстановка, абсолютно е недопустимо да се предлага децата да провеждат матурите в училищата! Децата не са се виждали от дълго време и няма да спазват никаква дистанция, това е ясно на всеки. А рискът от заразяване е голям, както за децата, така и за родители, учители, баби, дядовци, другите деца в семействата. Абсолютно против този риск съм!! Матурите за 7 и 12 клас трябва също да отпаднат
15
3
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
Г-н Вълчев пощадете здравето и живота на децата, на родителите им и на учителите! Рискът за здравето е голям, този вирус е нов, нанася трайни увреждания. Нека правете експерименти, отменете матурите!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям 11. Как ще се осигурят достатъчно квестори, като половината са пенсионери! И това не е заради липса на млади, както се опитват да внушават, а заради шуробаджанащината, която властва. Младите се назначават временно, докато пенсионерите си вземат 10 заплатки и после ги съкращават, за да върнат пенсионерите. Къде отиде моралът на тези хора, които уж са "призвани" да учат на честност и справедливост! Всички уж бяха родолюбци, а се оказаха сребролюбци! Едни с двойни доходи, а други с кредит
13
3
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ВЪЛЧЕВ Е ЧУДЕСЕН МИНИСТЪР И ЧОВЕК , НО ТАЗИ МУ ТЕЗА Е НЕПРАВИЛНА - КАК ЩЕ ДИСТАНЦИРАШ ДЕЦА СЪБРАНИ НАКУП !?!? ЗА ГОРНИТЕ КУРСОВЕ Е НОРМАЛНО И ЗА СТУДЕНТИТЕ СТАВА , АМА , ЗА ЩРЪКЛЕЕЩИТЕ ЧОВЕЧЕТА- НЕ СТАВА !!!
12
2
 
18
 
! Отговори
отменете матурите!! преди 3 години
Матурите и за 7ми и 12ти клас трябва да отпаднат! Недопустимо е да бъдат подлагани на риск здравето и живота на деца!! Нека не правим проба-грешка и то с деца!!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безопасно ще е - за някои! Тези над 55+ ще си стоят в къщи, щото са рискова група. Тези, които получават в пъти повече /само за стаж над 400 лв./ са защитени. На първа линия са тези, които получават в пъти по-малко. В селските училища половината са пенсионери, пенсии и заплати от бюджета - над 2000 лв. месечен доход. В тази ситуация е време да се направят законови промени. Които искат да работят, да избират - пенсия или заплата. Безсрамно е едни да са с двойни доходи, а други с кредити!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О даа ще има много малки двукраки бацили разнасящи китайската чумa..Ще се приберат вкъщи ще заразят техните. Баба и дядо и по-възрастната рода минус.Върховният вожд нали каза че всеки пенсионер му къса парчета живо месо с щипки от тялото.Само той може да взема пенция до живот и Плевнелиев.
9
3
 
22
 
! Отговори
даскал Пандо преди 3 години
ЧОВЕЧЕ ! Поклон за това,че запази децата досега ! Отмени тия изпити!!! Има достатъчни начини да оформите успеха на децата !
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ,още един професор,учениците с маски ли ще са?
7
1
 
18
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Да пазаруваме в училищата тогава
6
1
 
17
 
! Отговори
Пак недомислици преди 3 години
Министро пак не е чел заповедта. Маските са задължителни в затворени помещения. Ако аз трябва да си слагам маска за да влезна във Фантастико, защо учениците да не са с маски? Ако нямало нужда от маски защо ме карат аз да слагам? Хайде този льольо да се съгласува със счетоводител от МЗ и да си спазва заповедта, така както всички са принудени да я спазват. Или просто на квесторите не им се занимава от мързел да дебнат кой пик.льо ще си свали маската? Вкарайте и полиция да ги варди