Каква е равносметката от дистанционното обучение?

Предизвикателствата пред учителите
Обновена: 23 май 2020 11:40 | 23 май 2020 11:24, Ния Христова
44
Каква е равносметката от дистанционното обучение?
Снимка: БГНЕС

"Предизвикателствата с електронното обучение бяха много. Най-трудно беше бързото преминаване към такъв тип обучение", каза директорът на Втора английска езикова гимназия в София Емилия Лазарова в ефира на Нова тв. 

"В тази ситуация се оказа, че учителите успяха да се справят в рамките на един-два дни. Беше предизвикателство в рамките на още няколко дни да организират работата си така, че да не провалим учебната година", добави тя.

"Аз съм изключително доволна, че всички учители успяха да се организират, много бързо се квалифицираха в различни онлайн обучения, помагаха си взаимно и в крайна сметка учебният процес продължи", категорична бе Лазарова.

"При нас процесът се случи по същия начин. Получихме информация, че трябва да се премине към електронно обучение в петък вечерта. Нашите екипи работеха във всяка една свободна минута през събота и неделя, така че в понеделник децата да бъдат в час, макар и онлайн. След около една седмица всички вече работеха така", каза директорът на 107 ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш.

"Да, в началото беше много трудно, защото се наложи учителите много бързо да се самоквалифицират. Много малък процент се уплашиха, но когато директорът им помогне не само като управленец, но и като човек, нещата се получават", посочи още той.


44
Още от Образование
Даниел Вълчев за матурите, "Право"-то в СУ и нивото на обучение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
мариела преди 13 часа
Нито кой знае какво са направили, нито пък чак толкова са се провалили. Все пак истината е, че нищо не може да замени класическото училище. Спомнете си, че и някога имаше прожекции и диапозитиви, само дето сега някой като пусне три къртинки и го броят, че е направил върховно педагогическо откритие и от това ще се пръкнат гении. Никщо подомно. Така не се усвоява материал, а само се прави имитация.
38
0
 
0
 
! Отговори
@@@@@@# преди 13 часа
Пълна пародия
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Няма разлика и преди и сега няма да знаят нищо важното е да ги оредят родителите им на служба!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Истината подменена,но ти върви народе затъпени, войнстваща посредственост,прикрита зад нечовешки ценности.Към тъмни бъднини вървим.Жалко за децата,няма на кого да подарят цвете с благодарност,а нея не трябва да я има, защото никой не е подкрепял невръстните ръце в писмото,а в четмото се срича думата дракон...Достигане на 66% функционална неграмотност,обезчовечаване,тържествуващо зло.честит празник МОН
35
1
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 19 часа
за успеха на онлайн обучението последните които трябва да говорят са учителите...първо родителите, после учениците и най-накрая учителите...
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
А кой ще купува очила на децата след това т.нар. онлайн обучение? Оставка на цялата управляваща мафия.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Равносметката е, че никой нищо не свърши. Децата ако им е било интересно по тая логика можеха да си учат от уикипедия и хич не им трябва училище.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Стоян

Стоян нещо не е разбрал?
Има ли учудени, че глава с две мозъчни клетки нещо не е зацепила, колчем й се наложи да излезе извън областта на плюенето?
31
5
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 ден
Равносметката е следната : учителите си взеха заплатите , учениците нищо не знаят ! Това е самата истина ! За съжаление !
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Нема страшно, бе!

След 20-30 години купуваш домашен робот с една от функциите му - даскал, или пък няколко Терабайтова Флашка, която ще се включва в USB порта зад тила на главата на детето!

Не вярвате????

Е, тези които днес са на по 20 - 30 години ще могат сами да се убедят в това!
29
1
 
9
 
! Отговори
Barba Ganios преди 1 ден
….taka narechenoto "distancionno obuchenie " e oshte edna krachka kam sazdavane na ogromni masi ot tapanari !!! Tova e oshte edna krachka kam NSR !!! Obrazovanieto (istinskoto ) shte e dostapno samo za elita !!! Tova e ehelta !!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 ден
До Стоян

Какво искаше да кажеш, че нещо не те разбрах ?
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да бяхте попитали някой родител на ученик от 107 ОУ или 2-ра АГ?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До ddd

Няма как да мамиш, защото засича време и по 1 минута на задача нямаш време кога да преписваш. .
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В бъдеще всичко ще е дистанционно, а роботи ще вършат работата, докато хората ще гледат филми и ще лежат.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Знам, че ще ме оплюете - но супер е! Едно от най-добрите неща, които са се случвали на бг образование от създаването му. Така се работи в действителност - с компютри, палтформи, презентации, знам, защото го работя всеки ден. Уменията, които усвоиха за начина, по който се работи, ще им е от полза доживот. Който си учи, си учи. Който го мързи - и в клас ще е същото. Успех
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 27

Поредният експерт. Който работи в Чистотата...
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Една загубена учебна година!Пълна нула!Знаем си го всички.
21
5
 
5
 
! Отговори
Дистанционно преди 1 ден
Равносметката е - изтощени батерии и мазоли и пришки на едната ръка.
Урокът по литература за Хари Потър беше потресаващ.
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В недалечно бъдеще(след ерата на червените педагози) училищата ще са до 7 клас.Университет ще има ако има работа за пазара на труда.
Всичко това след ерата на червените бабички педагози и методистки.