МУ - Плевен обмисля присъствено обучение за 2021 г.

Няма да се поставя условие за ваксиниране на студентите
30 дек 2020 23:15, Анисия Иванова
13
МУ - Плевен обмисля присъствено обучение за 2021 г.
Снимка: БГНЕС

След старта на ваксинацията Медицинският университет в Плевен предстои да вземе решение, касаещо присъственото обучение през 2021 г., заяви ректорът, проф.д-р Славчо Томов.

Той уточни, че университетът е заложил, че ще приеме присъствено нов випуск чуждестранни студенти в средата на февруари, но заради обстановката са отложили с две седмици приемът, който реално ще стартира в началото на март 2021 г.

"В момента има заповед на министъра на здравеопазването за здравните мерки до 31 януари. Ръководството на висшето училище ще има решение от Академичен съвет в края на януари, след като бъде актуализирана и заповедта на министъра. Ние ще се съобразим с нея", посочи ректорът.

"По принцип очакваме присъствено обучение за летния семестър. На студентите няма да поставяме условие да се ваксинират, защото няма да нарушаваме принципа на доброволност", допълни той.

"Много любопитен въпрос би възникнал при тези от чуждестранните студенти, които са ваксинирани, а вероятно ще имаме такива. Смятам, че за тях ще намерим решение за присъствено обучение, защото до тогава ще бъдат ваксинирани не малък брой и асистенти, и преподаватели. В средата на февруари ще направи анализ колко са ваксинираните - преподаватели и студентите, и ще бъдем гъвкави - ще организираме присъствени занятия точно на тези, които са ваксинирани.

Мисля, че е логично това да се случи, особено за преподаване в направления "Медицина", "Здравни грижи", "Обществено здраве", където присъственото обучение е изключително важно. Ние ще осигурим условия за такова обучение при определени обстоятелства за всички курсове", подчерта проф. Томов пред БТА.

По думите му се очаква в средата на февруари да анализират обстановката и да вземат окончателно решение, касаещо присъственото обучение във висшето училище.


13
Още от Образование
Учителите против връщането на 4 януари в клас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
Истината За Плевен преди 2 седмици
Плевен е едно мега пропаднало селище ! Плевен НЕ Е медицински център дори от общинско значение ! Пример за района ваксините се разпределят от Велико Търново повтарям Велико! Плевен е и би трябвало да е Ловешка област! Смешно е да се твърди ,че в Плевен има университет ! Плевен е без ръководство и е едно нищо...
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поздравления.Това е един университет на изключително високо ниво с невероятна материално-техническа база и нови супермодерни сгради.Детето ми учи там и ви гарантирам,че обучението е на световно ниво.Чуждестранните студенти не са само от Африка и Близкия изток.Има обучаващи се от цял свят-Италия,Германия,Великобритания,Канада,Япония.Завършилите веднага си намират работа в съответните страни.Така че долу пишещите хейтъри могат само да се хванат за палците.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още ли И медицити си играят на отсъствено обучение?
Нулева година за всяка практическа специалност, при която се лъжем с дистанционно "обучение", трябва да има!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еми пичове, аз искам да си купя диплома, колекционирам си ги. Медицинска нямам. Я кажете къде и колко? Имайте предвид че си купих украинска и руска, тънкаж. Българска намерих само в БСУ, ЮЗУ и НБУ... трагедия са всичките до степен “не, мерси”.
6
3
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 2 седмици
До До 1

В този университет дипломите се продават, не се изкарват с учене а с плащане.
5
6
 
18
 
! Отговори
истината преди 2 седмици
От Плевен съм и мога да ви кажа че този университет е пародия на такъв.Основния бизнес е да се продават дипломи на чужденци които въобще не ходят на лекции и всичко им е позволено заради това че си купуват всичко чрез пари.Славчо Томов е една ***.Именно мръсните италиянци донеса вируса в България ако добре си спомняте че първия случаи беше в Плевен точно две седмици след началото на учебната година за чужденците.Университета продава дипломи на чужденци.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В израз на своето човеколюбие, Чък Норис дарил на Медицинският университет в Плевен 6000 мъртви тела за научни изследвания.
3
5
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 2 седмици
Защо не се пробваш да я изкараш тая диплома? Или е по-лесно да си караме баничарката?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Според него е необходима категорична медийна кампания"

Тоест има нужда от ОЩЕ ПОВЕЧЕ пропаганда?
Според мен лимитът свърши..
1
9
 
20
 
! Отговори
Стига бе преди 2 седмици
То пък това е един университет.!!! Само печатат дипломи за пари