12 клас ще са в клас през две седмици, другите през месец

Абитуриентите ще се върнат на чиновете два пъти за един месец
28 яну 2021 07:35, Анисия Иванова
24
12 клас ще са в клас през две седмици, другите през месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Абитуриентите ще се върнат в клас два пъти за един месец, съобщиха пред "Телеграф“ участници в Отрасловия съвет по образованието, който в понеделник определи графика влизане в училище.

Учениците от 12 клас ще са в училище на 4 февруари, заедно със седмокласници и осмокласници. Тази група ще е присъствено 14 дни, до 18 февруари. После минават онлайн, за да застъпят следващите – 5, 10 и 11 клас. Те пък са присъствено в училище до 3 март, когато идва ред на третата вълна гимназисти – тези от 6 и 9 клас. Тук обаче са само два випуска, а по стандарта, определен от здравния министър, на училище присъствено могат да ходят 37.5 % от учениците. Това дава възможност за още един випуск в последната вълна гимназисти, който отново ще бъде 12 клас.

По този начин, вместо само 6 и 9 клас, на чина от 4 март заедно с тях ще седнат и абитуриентите. Това означава, че учениците от 12 клас ще са в клас през две седмици, а другите през месец. Участниците в Отрасловия съвет по образование са се обединили, че ако се промени епидемичната обстановка ще се променя и схемата на присъствено обучение.

При усложнение остава опцията децата да минат отново на дистанционно обучение. Когато обаче се наблюдава подобрение, може да се увеличава броят на присъстващите в училище. Това означава, че някои от випуските могат да не минават онлайн след 14 дни, а да си остават на чиновете.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно целта е да станем като Словакия: да си стоим по къщите и да се изисква отрицателен тест дори при отиване до хранителния магазин. Нямаш ли PCR тест- 1000 евро глоба. А за 2 седмици е ясно, че учениците нищо в повече няма да научат!
21
2
 
6
 
! Отговори
Никола попов преди 1 месец
Обуй се дедо Минко , събуй се ! Света се е запалил вие отваряте училищата ! Пълна безсмислена каша !
20
3
 
8
 
! Отговори
Мама Мария преди 1 месец
Престанете ! Никакво присъствие ! Искате всички да се заразят ли ?!
Здрави ученици учат, а не болни ! Децата пренасят заразата , това го знаете !
19
2
 
12
 
! Отговори
Калашников преди 1 месец
Всичката тая простотия заради тъ.пите пу.ки дето оврещяха, че ле.кетата им щели да останат не.доучени като тях. Да ги питаме сега колко ще научат за две седмици. Струва ли си риска да тръгнем пак по спиралата на смъртта? Нека смъртта на следващите учители, лекари, възрастни и т.н. от техния мър.зел им тежи и да им се връща подобаващо!!!
18
1
 
14
 
! Отговори
! преди 1 месец
Точно свикнахме с онлайн обучението, сега пък присъствено, скоро най-вероятно отново онлайн. Е това разиграване вече не се търпи!!!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Две на ляво, две на дясно, кръгом и марш. Побъркаха деца, родители и учители! Оставка незабавно!
16
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мнение съм,че трябва да пуснат децата на училище. Иначе ще ги съсипят. Но може би целта е увеличаване армията на неграмотните.
15
14
 
10
 
! Отговори
DDD преди 1 месец
Пускайте децата на училище, побъркахте всички с *** си решения.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много тъпи решения,те сега ли забелязаха,че 6-ти и 9-ти клас няма да бъдат достатъчна бройка. Боже какво просто управление!!!
13
4
 
27
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Направихте и учениците, и учителите на маймуни! Две седмици - тук, две седмици - там! Както още преди повече от 100 години бай Ганьо беше казал: На маймуни ни обърнаха, маскарите му с маскари!
12
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са бъдещите "скатавки"! Сега не ходят на училище, след години няма да искат да ходят на работа! Кой както се научи от малък! А учителите ще са безсмъртни - до като не умрат, ще си работят от дома!
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А как ще е със студентите ? Нищо не горят за тях
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9, то и там не се знае какво е положението, покриват здравата случайте, защото децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите.
9
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво да кажат 1-4 клас и учителите им?Просто безсмъртни.Господ да ги пази.
8
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като са по 25-30 деца в стая, които освен това пътуват и с градски транспорт по деа пъти на ден, колкото ида ги въртят според *** алгоритми на МОН риска от заразяване и разпространение е огромен.
7
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква ще е ползата от ходенето на училище два пъти за по две седмици за 12-то класниците питам ?
Изпълнение на някакви административни изисквания за реална посещаемост и огромен риск от заразяване и разнасяне на за разата!
Бем ти умрелата държавица!
6
1
 
45
 
! Отговори
Никк преди 1 месец
Те 12 клас по принцип и не ходят на училище....ама сега ще зачестят
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
много е смотан тоя министур толкова са му неясни писанията че после се налага обстойно тълувание .. и сега с какви маски ще ни глобяват в понеделник и с какви може да се ходи
4
4
 
34
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 1 месец
От тоя комунизъм отърване няма, ей. Навремето с тока бяха превърнали страната на дискотека - два часа има ток, два часа няма. После Янчулев отточи язовир Искър да изкара някой лев и почна па с водата - сутрин има, вечер нема. Сега с децата - две седмици на школо, две седмици вкъщи. Всичко на едно големо клатене обръщат, ей.
Управленска немощ - не могат да поемат отговорността за твърдо решение и затова застават по средата. Имайте предвид, колеги, че между два стола ще седнете на дедовия.
3
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се решава да се пускат учениците присъствено? Да се пробва кой ще оцелее и кой ще умре! Този министър е марионетка без мнение, бяга от отговорност и се държи неадекватно .Няма ли някой със здрав разум около него? Всички се нагаждат ,за да се харесат на Винету.То бива безгръбначност,но плачат за колективно измитане от властта .