Олекваш с 50 лева за омазан номер на колата

Парламентът окончателно одобри промените в Закона за движение по пътищата
25 сеп 2008 10:24,
27
Олекваш с 50 лева за омазан номер на колата
Снимка: Булфото

50 лв. глоба ще се плащат за нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер на автомобила. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът одобри окончателно.

Половината от събраните средства от глоби ще се трупат в специална извънбюджетна сметка на МВР, от която ще се финансира изграждането на системи за видеонаблюдение на движението по пътищата.

Според промените пътните полицаи с добри резултати ще получават допълнително възнаграждение до 35% от заплатата си.

Промените предвиждат още да могат да се подават документи за издаване на шофьорска книжка и за прехвърляне на собственост на автомобили по електронен път.

В случай че загубят документ за самоличност гражданите са дължи да заявят това в срок до 3 дни в най-близката служба на Министерството на вътрешните работи.

До 3 дни трябва да бъде подадена и декларация, в случай че личната карта е загубена, открадната, повредена или унищожена. Промените в закона влизат в сила от 1 януари 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Sadik преди 15 години
Zasto az ne moga da iskam ulicite da sa izmiti, po4isteni asvaltirani i to ka4estveno. Az sisto plastam danici v tazi dirjava. A koy 6te opredeli dali nomerat mi dali e 4ist ili mrasen.
25
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
като ми прегледаха дирника , ме глобиха , защото забравих да си го измия след срането и пръднята ми не миришеше на дезодорант......
24
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 15 години
В Канада също се глобява за нечетлив номер.
23
0
 
0
 
! Отговори
Kuwait преди 15 години
Това за мръсния номер го имаме и в Кувейт. Обаче тука няма къде да си го изцапаш щото няма дупки и локви. Пък и вали веднъж в годината за 5 минути :)
22
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
stara 6ofiorska poslovica glasi:nomer ne se mie !!!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е поредната простотия на оня *** Алекси Кесяков. Мине - не мине 3 месеца и ново, "уникално" предложение за промяна в ЗДП. *** нещастника
20
0
 
0
 
! Отговори
Провициалист преди 15 години
Това за Букурещ е вярно-всяка сутрин си мият улиците.Ходя често там.А що се отнася до полицията - за друго ако не се хванат да те глобят,то поне за мръсен номер ще го направят!Съвет-снимайте си номера с мобилния телефон за доказателство че е четлив!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
елате господа журналисти и дами да видите за какво става въпрос в изпънителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дрън-дрън!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ало, шефе,да фърчим ли?
16
0
 
0
 
! Отговори
Шефа преди 15 години
Като не ви харесват глобите и разбитите, задръстени пътищата, спрете да си карате колите. Аз си мия колата веднъж на два месеца, но никога не съм бил с мръсен номер.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аве кат са .. може ли 20 чквека да минават на ден на опашката при Дежурен ПТП, за да си заведат някоя щета от попадане в дупка или пък ако някой им е ударил колата на паркинга.. Да го оправят първо това.. пук после да се глобяваме .. като те станат изрядни
14
0
 
0
 
! Отговори
......убав.... преди 15 години
като е мръсен номерът ,просто не спирайте на куките,няма как да разберат кой е.а и нямат право да те преследват.пък и с тези "мощни"опелчета ще те настигнат на *** ден........
13
0
 
0
 
! Отговори
FIAT преди 15 години
Хахахаха! Каруца, 1 к.с., нов внос от Германия! Конят също ли е от Мюнхен?
12
0
 
0
 
! Отговори
милиционера преди 15 години
страшни палячовци има,може би ще почнат да глобяват и за това че гумите ти се въртят,я се усазнайте малко,каде живеем,в Букорещ бях по коледа,миналата година,там и в празнични дни мият улиците,всяка сутрин,тук на 4 години преди избори.мисля че е време да сменяме дъжавата,да си останат тук тези със законите си.някои да знае как се кандидатства за румънско гражданство,пук нека им викаме ромънски ***.кой сега е ***
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хаххаах при дъждовно време на всеки 10-ти километър трябва да слизаме от колите си и да търкаме номерата
10
0
 
0
 
! Отговори
Вальо топлото преди 15 години
СТИГА РЕКЕТ
9
0
 
0
 
! Отговори
Тошко преди 15 години
Първо да се направят пътища...след това система за тяхното наблюдение!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
бабаГица преди 15 години
Сега е дъждовно,улиците кални,естествено е ,че и -ът ми е изкален насреща ми поредния гладен полицай ме спира /обувките му кални/,и ме глобява ,че ми е опръскан с кал,трябва ли да си платя глобата или да му метна една дърта,аз ли ще съм виновна или трябва на всеки километър да си бърша номера ,за да може глупакът полицай да се взира тъпо в него.Ех,на коя планета живеем и какво доживяхме.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Edin vapros, naistina li otpadat vinetkite sled nova godina ili pak samo si govoreha