Кръгът Стойков–Николов и фалшивото им заешко в германски филм

Фирмите им доставяли стотици тонове старо заешко и птиче месо в ЕС и така прибрали милиони евро
13 ное 2008 10:05, Красимир Ангелов
30
Кръгът Стойков–Николов и фалшивото им заешко в германски филм
Людмил Стойков. Снимка: БГНЕС

Български фирми са доставяли по престъпен начин на германския пазар стотици тонове старо заешко и птиче месо и така са прибрали милиони от еврофондове, излъчи германската ZDF.

Месото било внасяно у нас от Китай, където е било обработвано с антибиотици и вредни химикали.

В наши цехове то е било преетикетирано, като за страна износител е била посочвана Аржентина.

Немците посочват, че още през 2004 г. ОЛАФ разкрива аферата, в дъното на която са фирми на Людмил Стойков и Марио Николов.

Въпреки предупрежденията на Брюксел доставките продължават до края на 2006 г., се твърди във видеоматериала.

В разследването се цитира и становище на ОЛАФ от юли т.г.: “Групировката около Стойков и Николов е криминално сдружение на 50 български и други европейски фирми и офшорки”.

“Според доклада на ОЛАФ в българското правителство и публичния сектор има влиятелни сили, които нямат интерес от налагане на наказания на лица от групировката Стойков-Николов и дори президентът Първанов е получавал спонсорство от тях”, се казва още в материала.

Людмил Стойков и Марио Николов нашумяха покрай скандалните доклади на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, които твърдят, че България е ощетила с 32 млн. евро бюджета на ЕС, източвайки пари по САПАРД.

От организацията твърдят, че близки лица на държавния ни глава Георги Първанов - Людмил Стойков и Марио Николов, чрез фирмите си са източили 7.5 млн. евро от САПАРД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При комунистите никой не влезе в затвора- и няма да стане да като те са власт. Но кажете един, който е в затвора от времето на Костав или царя. Няма такъв. А следващите мислите ли, че ще го направят? Отговорът е ясен -чешим си езиците с коментари за тези и онези.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не се вълнувайте.Няма да има доказателства и всички висши крадци ще продължат да ''източват''. За тяхната сигурност и просперитет се грижи не кой да е, а прокурора велчев -комунистическо отроче.Млади хора ходят на Бузлуджа на червена дискотека организирана от станишев рисуват ,портрета му вдъхновени от ''мъдрото му ръководство'', правят си клубове. Защо се заблуждавате да мислите, че нещо ще се промени без да се промени мисленето на хората, а това не е възможно да стане в многобройните села и градчета където, бедна ви е фантазията да си представите каква простотия е.Я погледнете карта на която са обозначени с цветове общините според това от коя партия са кметовете.Вече 19 години масово се гласува за червената мафия.Тя храни народа със старо месо отровни ядки и др. Ами това са заслужили.
27
0
 
0
 
! Отговори
asss преди 15 години
Trogatelnata istoria na ivo moje i da e viarna, ne znam, ne sam bral iagodi i ispania, no aide stiga s tova izvrateno mislene. kato grajdani, nie triabva da se borim za palna informacia, kakvo sadarjat produktite, koito iadem i tezi, koito narushavat standartite i zastrashavat nasheto zdrave da sa v zatvora. ami niakoi neshto pravil ne znam kade si, ami vseki triabva da nosi otgovornost za postapkite si. Dokato takiva kato Ivo ne si vzemat ednoposochen bilet za Severna Koreia, Kitai ili Kuba, nikoga niama da stanem grajdansko obshestvo...
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На мен пък едно пиленце ми каза, че сестрата на Иво е к****...
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Браво # 24 - Иво!Всичко е един голям фалш в глобалното село "Земя". Лошото в случая е, че има все още хора, които трудно могат да го разберат и се подвеждат като овце покрай чобанина и кучетата, които лаят около стадото /независимо за коя държава става въпрос/.
24
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
що се харчите да коментирате подобни глупости. Всички страни в ЕС го правят. Ами отидете в Билла , Кауфланд или която и да е търговска верига в страната и ще прочетете на етикетите, че ягодите , картофите, а дори и граздето са от Холандия.... и ние го купуваме и си мислиме, че там нещата са под контрол. Преди години говорих с един чиновник , заминал за Испания и станал събирач на ягоди и той ми разправи една интересна история, която искам да ви споделя. На една камениста местност , цялата покрита с качествена почва, има ягодов масив. Цял ден събирали ягодите и събрали всички червени ягоди, останал само зелените. На другия ден пак ги взели с камиони и всички си мислили, че ще ги заведат на друго място. Но ги завели на същото и целия масив бил отрупан с червени ягоди??. Ягодите всяка вечер били пръскани с химикали и УЗРЯВАЛИ за часове???.Изпращани са били във Франция, там се преекетирали, че са от топлите страни и експортирани за Холандия. Нищо чудно , цялата тази продукция да се даставя и до нас. И защо се чудиме, че средната продължителност на живота в България намалява с години, докато в " истнската" Европа , расте. Просто ядеме фалшиви и подобни измами, ама хич не ни засягат. Просто няма мъжки политик, който да ги хване в измамата и да направи същия скандал или филм и за тях.
23
0
 
0
 
! Отговори
електорална еденица преди 15 години
ГОЛЯМ РЕЗИЛ !ГОЛЯМ СРАМ!ПРИ ТОВА МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ ОТНОВО ЩЕ ГИ ИЗБИРАТ
22
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
iavno, dokato ne se otarvem ot komunistite vav vsichkite im cvetove i ne dide pravitelstvo koeto ste pravi neshto za naroda i darjavata a ne za postavenite si lica, nima da ima promiana. Ama se chudia kak ste stane tova, kato chervenite piavici sa navsiakade.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да.Ето и ново доказателство,че държавата е тяхна.450 лв.за костюм на служители.На мен тази държава костюм не е копувала.А на теб.
20
0
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
Сега, да уточним. Този Стойков защо още не е в затвора?! Ясно е защо - защото РБългария се управлява от шайка червени бандити от "нежния" преврат през 1989. Всичките те, не много на брой играят заедно и държат властта. Много е трудно да се изкоренят от там, защото манипулират обществото и правят показни убииства и наказания за инакомислещите и действащи против тях осъзнати личности. Народа спи и се е свил в "хралупата" си от страх. Така или иначе ще трябва да легнат ниско и да се скрият поради факта, че вече ме в ЕС и не може да действат както преди. Трябва да се поучим от Италия и процесите срещу мафията от миналия век. Когато във властта дойдат нови и млади хора - което ще се случи ако хората гласуват за тях, трябва да се осигури солидна протекция с охрана и анонимност на млади и необвързани магистрати, както и свидетели които да започнат жестоки дела срещо такива личности като Стойков, Овчаров, Петков и другите които са известни, че са престъпници. Делата няма да са лесни и ще продължат години, но налице ще излязат милиарди откраднати от българския народ и впоследствие инвестирани средства. Държавата ще ги конфискува, а маститите и мазни мутри ще лежат на топло за по 3-4 човешки живота:) Както между впрочем стана в САЩ, Италия и др. Винаги и за всичко има възмездие което е вследствие от природните закони, това не бива да го забравя никой, още повече подобни маймуни като тези. В РБългария не живеят само "овце", а и будни, умни и млади хора. Времената се менят, времето минава и края им се вижда. Да ви е честито мерзавци такива!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
18-ти за *** ли говориш?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има дъжава,но не е наша.Не е и на *** и турци.И те са бедни и голи като нас.Дърйавата е ТЯХНА. По двадесет пияни депутати правят закон.Полицията е закрилник на мафията,а аконякои от тях с свърши работата получава награда.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"В наши цехове то е било преетикетирано, като за страна износител е била посочвана Аржентина." Къде са тези цехове и на коя фирма са, защото то е ясно, че се е съхранявало в някой хладилни складове, все пак става въпрос за голямо количество и за много вмреме. Фирмите, които са го приели на съхранение са биле наясно какво е месотоп от митническите документи но са го преетикирали и съхранявали. Защо не се каже името на фирмата която го е съхранявала, защото явно тя също не е чиста и най вероятно пуска на пазара и други *** които децата ни ядат и се тровят за цял живот.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
15-ти, в турско-*** гето живеем!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само не разбрах,къде е държавата.Има ли такава?Или живеем в някакво африканско гето........
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Четох наскоро статистика за здравните проблеми и продължителността на живота в България. Като изключим *** население , чийто средна продължителност на живот е 50, 5 години, останалото население в страната живее средно около 64-65 години.При мъжете средната продължителност на живота е 63,5 години т.е. в сравнение с 1990 година е намаляла с 4,5 години. А според други данни дори продължителността на живот при мъжете е намалялал със 7-8 години! жените ни също живеят с 3 години по-малко от нашите майки и баби до 1990 година- средно 71 години. За сравнение средната продължителност на живота при гъркините е 81 години !!! Друго нещо , което е било нещо като медицински феномен и инцидент през 1990 година е покосяването на хора до 35 години от инфаркти , сърдечни недостатъци , инсулти и подобни. Сега не е нещо необичайно хора по на 24-25 години да ги покосяват инфарктите...Не е само стресът ,на който бълтарското общество е подложено през последните десетилетия , а не е хич маловажно *** и отровите , които ядем.безконтролно от държавата и нагло пробутвани ни от такива "бизнисмьени". Но аако има Господ ще им се върне тъпкано и то до 9-то коляно , както е казано в Библията...по най-милото ще ги удари!
13
0
 
0
 
! Отговори
Adella преди 15 години
Наистина човек трябва да внимава какво приема, като "храна" особено в България.Познатите ми се смеят, но аз не кусвам колбас, та вече и купени ядки. То не е само това, а пакетирането кой знае в какви цехове без всякакъв контрол се прави. Пазете се.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами отрови ядем, какво друго...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TUk se pitam nie v bylgariq kakvo li qdem....
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Питам се защо германски съд не осъди нашите ***-"бизнИсмьени", защото престъплението е извършено срещу здравето на германците. То българските прокурорчета и съдийчета ги е страх хорицата , това е ясно, ама защо швабите не им теглят кройката. Поне малко светъл лъч да види българският народ от новите си европейски "братя"