Борисов реже глави заради тузарските имоти

Освобождават шефовете на ДНСК и митница Свиленград
Обновена: 13 окт 2010 15:36 | 13 окт 2010 13:40,
225
Борисов реже глави заради тузарските имоти
Снимка: БГНЕС

Началникът на свиленградската митница Стефан Марашев и на местната Дирекцията за национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев ще бъдат освободени от длъжност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще бъдат отстранени по искане на премиера Бойко Борисов.

Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селище, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставре Димитрово.

Точно на това място шефът на свиленградската митница Стефан Марашев има вила. Той успя да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той преди дни.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

Още по темата

През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа.

След въздушната акция на НАП премиерът Бойко Борисов се закани, че всички палати на брега на язовир "Ивайловград" ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата.

Междувременно стана ясно, че ще бъде сформирана група между МОСВ и МРРБ за проверка за незаконни постройки на 50 големи язовира в страната, съобщи министър Росен Плевнелиев.

Ще бъдат издадени заповеди за премахването на 45-те незаконни постройки край Ивайловград, съобщи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: язовир Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 13 години
"Ще бъдат издадени заповеди за премахването на 45-те незаконни постройки край Ивайловград, съобщи още министърът."А кога ще дадеш заповед за премахването на незаконните *** катуни, струпани из всички градове, които тровят животът на десетки хиляди нормални данъкоплатци, а ***?
218
0
 
0
 
! Отговори
teo преди 13 години
БОЙКО, ЕТО ЕДНА ПРЕКРАСНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОМОГНЕШ НА ДОМОВЕТЕ ЗА СИРАЦИ, КАТО ПРЕДОСТАВИШ ТЕЗИ ПАЛАТИ ЗА ПРЕКРАСНИ ДОМОВЕ ЗА СИРАЦИ, ВМЕСТО ДА ГИ СЪБАРЯШ! ТОВА ЩЕ БЪДЕ ТВОЯТА ВЕЛИКОЛЕПНА ШЕСТДЕСЕТТОРКА! ОК??
217
0
 
1
 
! Отговори
455 преди 13 години
Кучетата си лаят, кервана си върви...Ще видим дали ще има бутнати постройки...Щото нещо не вярвам!
216
0
 
1
 
! Отговори
Това са мостри преди 13 години
в далечната 90г,когато се скачаше по митингите и се заклеиймяваха ужасните комунистически репресий с конфискацията,събарянето и одържавяването на незаконните имоти на богаташите и спекулантите от преди 9-ти , се твърдеше навсякаде,че никога повече няма да има национализация и конфискация и се обещаваше на вярващите, че само насърчената частната инициатива и бизнес ще помогнат на българите след по малко от 20г в цяла България къщите на народа да изглеждат модерни като на тази снимка!
215
0
 
3
 
! Отговори
Неудобен преди 13 години
ББ реже глави но на НЕУДОБНИТЕ НЕМУ.
214
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
стига с пиар акции.какво ще направите с 25 годишната девойка с точното копие на белия дом.нищо защото е дъщеря на шефа на апелативния съд.а с имотите на банев а с имотите на кметицата апостолова от герб в слатина.пак нищо .тези не платиха и затова ги гоните ама те ще ви го върнат
213
3
 
3
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Знаете ли, българинът е странно същество - иска да се оправят нещата, и да заживее по-добре, и в същото време с всичка сила желае ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ. Вижте се само - колкото и някой да се опитва да оправи тази държава, тук виждам само недоволни и пророкуващи провал.
212
3
 
6
 
! Отговори
АМАН преди 13 години
Никой не казва, че ББ или ЦЦ са светии, не са били и няма да бъдат. И независимо от миналото си, което в крайна сметка нас не ни бърка, важното,е че правят неща в правилната посока, неща които досега не са правени.!!Защо при всеки техен успех се споменава..Цветалина или ала бала. Искахте НАП да снима във Варна (***) ето снима, пак недоволни. НИКОЙ ОТ НАС НЕ Е СВЕТЕЦ ЗА ДА ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ СВЕТЦИ! То и Кол крадеше яко, ама Германия каде е сега а?
211
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Най-после някой да реши да направи първа крачка - поздравления за смелостта на кабинета.Не вярвам ,че ще успеят да се справят със всички проблеми,но поне всички ще започнат да се замислят.То като погледнеш отвсякъде вони.На това правителство няма да му стигне мандата да гони престъпници на всички нива и във всички браншове.Трябва да се постави началото,за да тръгнем напред.Иначе децата ще бягат,а ние ще работим докато сме живи.
210
1
 
1
 
! Отговори
do 209 преди 13 години
Тия преуспели дето не си плащат данъците и строят незаконно не ни трябват!!!Жалко ,че има доста простаци като тебе в България затова сме на тоя хал!!!
209
2
 
4
 
! Отговори
НЕ гербаджия преди 13 години
Ами чакай си,то така три маймуни в Южно Конго чакат да станат хора от 23 години-ама не са станали още!!!!
208
2
 
6
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Споко бе младеж .Ние тука във форума си казваме мнението , а ти като гледам инфаркт ще получиш .Със тая злоба дето си я събирал няма да те бъде .Кажи си и ти твоето мнение , па след 2-3 месеца ще видим кой крив , кой прав.Той и Цецо се кълнеше , че има октопод ама мина някой друг месец и всичко се разсъхна.Така ще е и с вилите, амада сме живи и здрави ще видим.
207
1
 
0
 
! Отговори
Каруцар преди 13 години
Смени си квартала :)))))
206
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
v BG da si preuspql e podsydno qvno ve4e. Za syjelenie komunizma se zavyrna sys stra6na sila.
205
5
 
5
 
! Отговори
НЕ гербаджия преди 13 години
Ако всички мислят като теб,то БСП ТРЯБВА ДА ИМА 80%-прогностичен вот!Дайте да ги оставим да се кефят във "Веселите Вили" и да да кензат върху самочувствието на всеки нормален човек,че дори да ги съжаляваме,че са ги напипали....Егати робската психика,на *** ,малък и мнаго *** народ,който като види торба с пари се наси..ра да РАБОЛЕПНИЧЕ!!!Робско мислене на първични ***!!!
204
4
 
8
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Тузарските имоти няма да ги пипне никой , така че не се радвайте толкова.Ще оберат парсата тези покрай язовира , които приличат на кокошкарници спрямо тези край София.
203
3
 
5
 
! Отговори
Bobcho преди 13 години
Всеки ден чета мнения и все повече се убеждавам, че българина не знае какво иска. Преди ревахте сега пак ревете.
202
1
 
4
 
! Отговори
ПРАВ Е БОРИСОВ преди 13 години
Откриването на Европейска Политехника в Перник,е начало за Завръщането на Инженерните Дипломи като Продуктивност.По времето на Прехода се Произвеждаха Инженери , на които се смееше Целият Свят.Доказателство е че Всички БГ Производства се Мениджират и Модернизират от Инженери завършили в Европа и са чужденци.Софийския Технически Университет(Въобще Висшето образование)е Тотално компроментиран по отношение на Продуктивност и вложени средства.Всичко това говори за проблеми в Цялата Философия на
201
8
 
10
 
! Отговори
666 преди 13 години
Бойко, веднъж поне се замисли,преди да хвърляш обещания, че вече стана като приказката за лъжливото овчарче.
200
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се косете и тези ще бъдат наказани като *** Нешева бившата шефка на НЗОК ,хем тече прокурорска проверка хем след уволнението е назначена като експерт в министерство на финансите.