Нов бунт! Този път в Аджисан махала

Отново ескалира напрежението между роми и българи
Обновена: 25 сеп 2011 18:17 | 25 сеп 2011 17:13,
1400
Нов бунт! Този път в Аджисан махала
Размириците в Катуница доведоха до сблъсъци и в Аджисан махала Снимка: БТА

Избухна ново напрежение между роми и българи. Този път в пловдивската ромска Аджисан махала. 

Отцепен е районът на булевард „Мария Луиза”. От всички страни се стичат протестиращи хора. Тълпата от роми също набъбва. Жандармерията е между двата лагера.

Българите скандират:  „Киро – вън, циганите-вън!”, тъй като имат информация, че ромският барон и семейството му се намират в Шекер махала. 

Още по темата
 Ромите ги провокират, като размахват неприлични жестове.  Тежко въоръжени полицаи удържат положението, за да не се стигне до сблъсъци.  Българите пеят и „Мила родино”, а скандиранията не спират.

Минути след 17,40 часа тълпата от българи се оттегли към Главната улица на Пловдив, а ромите останаха обградени от полицаи, за да не се срещнат двете тълпи.

В този час полицейски патрули с включени сирени пътуват към центъра на града, тъй като не знаят накъде са се запътили протестиращите хора.

В късния следобед в "Столипиново" избухна пожар. Бил е подпален изоставен клуб на партия ДПС на улица "Правда" 19.

"Пожарните автомобили са потушили пожара и там вече е спокойно", съобщи за Dnes.bg говорителят на пловдивската пожарна Георги Кунев.

Той уточни, че към този час няма информация за други пожари на територията на Пловдив.

Междувременно протестно шествие от близо 1000 младежи премина по главната улица на Пловдив и се спря за някоко минути до Джумая джамия в центъра на града.

Младежите развяваха български знамена, а срещу тях беше изправен кордон от над 100 полицаи, въоръжени с щитове, каски и палки.

Шествието продължи по главната улица към площада на пощата, като младежите обясниха, че заедно с рокери и футболни фенове в 19.30 часа ще се съберат пред имотите на Цар Киро в Катуница.

* Информацията е актуализирана към 18.20 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EVALA 1328
3
 
6
 
! Отговори
БАЩИЦА ВАШ преди 12 години
КЪЛНЕМ СЕ В ДЕЦАТА СИ КЪЛНЕМ СЕ В ДЕЦАТА СИ ЦАР КИРО НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА ГЕРБ.ВЕРВАЙТЕ МИ БРАТЯ БЪЛГАРИ ВЕРВАЙТЕ МИ.МЕЕЕЕЕЕЕЕ
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАКЛЕВАМ СЕ В ДЕЦАТА СИ. МАЛКО СЛЕД ТОВА ИЗЛЕЗНА СКАНДАЛА СЪС БИРАТА И КАК КАЗВА ДА НЕ СЕ ПРОВЕРЯВА МИНТИЧЕСКИ СКЛАД ЗА АКЦИЗИ.ПРИЗНА СИ ЗА РАЗГОВОРА И ЗАЯВИ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА МУ БИЛ КАЗАЛ. КОСТОВ ГО СМЪМРИ, ЧЕ СИ Е ПРИЗНАЛ.СЛЕДВА ВОТ НА ДОВЕРИЕ ЗА ДА ЗАМАЖЕ ПОЛОЖЕНИЕТО И ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ СЕБЕ СИ.
2
 
46
 
! Отговори
jhjgjgj преди 12 години
Обвинителен акт срещу българската цигания25 септември 2011 19:36 | Красимир Калудов | Аз обвинявам всички правителства, под чието управление съм имал шанса или малшанса да живея, за слепотата, глухотата, пренебрежението и дебелоочието им по отношение на *** или ромите, както възпитано ги наричат от известно време насам.Аз обвинявам всички чиновници и кабинетни плъхове, които пишат скъпоструващи и неефективни програми за интеграция на хора, които не желаят да се интегрират.Аз обвинявам съд, прокуратура и полиция за това, че позволяват безнаказано на безразсъдни мъже да оплождат 12 годишни деца, които раждат други деца с почти нулев шанс за достоен живот.Аз обвинявам всички просветни и здравни министри, за които се сещате, за престъпното им бездействие, което позволява в 21 век стотици хиляди български граждани да тънат в болести и канибалско невежество, а децата им да не знаят пътя до училището.Аз обвинявам пресметливите и безскрупулни политици, които умишлено поддържат първобитния статус на стотици хиляди български граждани в гета, в развъдници на проституция, в инкубатори за износ на бебета, в генератори на трафик на хора и всевъзможни престъления.Аз обвинявам политическите инженери за това, че третират тези хора като безмозъчни роботи за гласуване по време на избори срещу няколко лева, няколко кебапчета и хиляди безмислени обещания.Аз обвинявам българската църква, че обърна гръб на тези хора и не им подаде ръка, за да ги научи на смирение, обич към хората, страх от Бога и човещина.Аз обвинявам полицията и нейните шефове, че стискат зъби и търпят да бъдат бити, блъскани, обиждани, ранявани и дори убивани от вечно интегриращите се безработни, безполезни, опасни за себе си и за обществото тунеядци, които изсмукват ресурсите на държавата.Аз обвинявам фалшивите и лицемерни борци за граждански права, които толерират и подкрепят с помощта на задгранични фондации всички прояви на насилие и безнаказаност от страна на малцинството над мнозинството от българи.Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница.Кой съм аз ли?Аз съм българин, имам семейство, жена, две деца, имам дом, работя, плащам сметки и данъци, гласувам, спазвам законите и правилата, ако пък ги наруша, си плащам глобите и си понасям наказанията и незнайно защо все повече започвам да се чувствам прецакан в собствената си държава.И колкото и абскурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската *** из корен и да направят така, че българи, турци, ***, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България.Докато това не се случи, аз всеки ден ще обвинявам, дори и да знам, че никой няма да ме чуе.Ах, да. Не се морете. Няма как да ми купите гласа. Парите си ги печеля сам, а кебапчетата си ги приготвям лично.
16
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 цистерни с нафта-и лично ще им драсна клечката.....привилегия стана да си ром-убиват ,изнасилват,не плащат ток ,вода...за безбройните рояци чавета все има помощи и кой да ги моли и да обещва пари,само и само да идат на училище....да ги пазят полицаите...Народе-революция се прави с кръв...докога ще храним ***-моите деца кой ги храни?Само преди месец детето ми си дойде разплакано,защото са го заплашвали....Нека се свърши-веднъж завинаги
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ето ви една нова формула за интегрирането в кавички /европеиска чуждица /създаване на лагери за работа на *** с надзиратели воини защото млади Българи тази напаст я създадоха правителствата на демокрацията и сега искаите от тях да създадат закони за *** която създадоха било бсп дпс сдс герб а сега трябва да изберете правителство *** ***
1
 
45
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Чергата почва да се подпалва малко по малко. На хората им писна. Няма държава, няма институции, само корупция и крадци, спекуланти и мошеници.
0
 
4
 
! Отговори
GAZIM преди 12 години
v momenta vijam kak se sabirat mnogo narod ot bloka gi gledami naistina sha stane neshto v izgrev da mur dagi....
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GLUPOSTI GLUPOSTI ......... A BATE BOIKO E VELIK
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОБЩА СТАЧКА!Долу полицейската хунта -- защитник на *** ***!
0
 
5
 
! Отговори
Bulgariq преди 12 години
v momenta se vijdat pojarni mnog opoliciq otivat kum izgrev i ajisan mahala!
1
 
34
 
! Отговори
до 1316 преди 12 години
Каква провокация бе ***, *** умишлено отнема живота на 19 годишен българин....май взе да идва повечко......или може би пак би било добре да се потулят нещата ааааааааа *** мръсен..??????????
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
v Plovdiv e istinata,kolko na6i deca i maiki i sestri postradaha ot ***,samo tuk se vdignaha na istinski bunt,Bravo gordeq se,4e sam Bulgarka,ako bqh maj 6tqh da sam s vas sno6ti i da pomagam da srinete ka6tite na kiro mangala,a toi nali si e tam,v edna ot ka6tite v seloto i s ohrana,idete tam hora i pokajete na malcinstvoto,4e nqma beznakazanost,ytre toi 6te ybie nqkoe drygo na6e dete,koi 6te plati karvaviq danak???
0
 
4
 
! Отговори
писна ми преди 12 години
и аз дочух, че в Изгрев нещо ще се случва. и по Нова ТВ го казаха. някой може ли да ми каже как се казва въпросната група във фейса?
20
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ !
0
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
защо досъдебните производства са към "нападателите" - българи! еми защото няма как да запишат имената на нито един от ***! те 15 човека с една лична карта!!!!СРАМ
4
 
1
 
! Отговори
do 1313 преди 12 години
da yade6 na boyko laynoto
3
 
19
 
! Отговори
БОЙО - КРИВОТО ОКО преди 12 години
ДОКАТО БОЙО БОРИСОВ "КРИВОТО ОКО" ПАЗИ *** ТЕ ЩЕ СИ УБИВАТ НА ВОЛЯ !!!!!!
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
abe ti otkade znae6 4e ne pla6tat