Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%

Борисов обещава най-много, предимно магистрали
30 май 2012 21:00, Красимир Ангелов
344
Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%
Бойко Борисов обещава най-много. Снимка: Impact Press Group

Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура - 85 на брой, за данъци - 42, еврофондове - 21, метро - 8, пенсионно осигуряване - 7, шистов газ - 4.

Към този момент са изпълнени близо 11 процента от дадените обещания, сочи проучването.

За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.

Човекът с най-много обещания логично е министър-председателят Бойко Борисов, който е дал общо 228, което е почти 50 % общия брой.
 
Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани - 9. За 47 се смята, че са неизпълнени.

Сферите, в които премиерът обича най-много дава обещания са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността.

След него в класацията с най-много обещания се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял - 5, а останалите все още са в движение.

Третото място в класацията за обещания е за другия вицепремиер Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно, а продължава да работи по 5.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.

Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."

Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

Останалите негови обещания са свързани предимно със стратегията България 2020, отчитат изследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Само два дни, след като Mediapool публикува интервю с правосъдния министър Диана Ковачева, говорителят на ЕК Марк Грей на практика я уличи в лъжа, опровергавайки думите й, че комисията не е настоявала за реформа "из основи" на Висшия съдебен съвет (ВСС) в последните си междинен доклад за страната ни от февруари
256
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
11 procenta,pak dobre,do kolkoto pomnq pri predishnoto pravitelstvo procenta e 00000
255
2
 
7
 
! Отговори
Галя преди 11 години
Поредния успех на бодигарда премиер. - Неефективността на публичните разходи рискува дългосрочната устойчивост на публичните финанси, особено в областта на пенсионната и здравната система, където предвидимостта и стабилността се подкопават. В здравната система има голямо забавяне и болниците трудно изплащат задълженията си. Преодоляването на дефицита в пенсионната система пък остава основна трудност в средносрочен план", се казва в доклада.
254
3
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ НЕ ЛАЖИ НАРОДА ПРОС...!
253
14
 
7
 
! Отговори
Стела преди 11 години
И Бойко Борисов ли не " харесвате" , българи? Вечно недоволни! Ако не строеше пътища - щяхте да го оплювате, ако не хващаха бандитите и големите крадци, пак ще плюете! Той е най- успелият премиер до сега!
252
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забравяйте , че най-важното за Бойко са :мачлетата с приятели и "Тигрите" от с.Бистрица, играта на тенис и цакането на селски белот. И всичко това естествено върши в работно време, времето в което трябва да работи за да изпълни обещанията си! Но за всичко това са виновни някои други..................................
251
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А това не е масиран червен ПР.Това е Герберски. А пилците наесен.Сега с токът,следва парното , водата , следват произвоители , посредници, търговци,накря лошото време и храните и са дошли изборите.Няма как да ни убедите , че сме добре,защото между едната хвалба от странство ,останалото си е чиста критика.И тогава ще започне червения ПР.От изфуканите 8 милярда,повишението на пенсиите с 10 лв., ниските заплати , местенето на администрацията. А бе има , много материал има.
250
3
 
6
 
! Отговори
С.Станишев преди 11 години
След нас и потоп!
249
2
 
7
 
! Отговори
Симеон Сакскобурготс преди 11 години
За 800 дни ще ви оправя
248
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 758 никак не е смешно състоянието на повечето хора в БГ а тъкмо обратното плачевно е само гьон суратести тикви не може да го проумеят
247
16
 
3
 
! Отговори
785 преди 11 години
Хахахахахахаха, във вестниците дават най-различни цифри на едно място били 228, тук пък 541. Хей от Позитано, ще не се разберете за цифрата преди да започвате с масирания си черен ПР!?
246
1
 
7
 
! Отговори
до 313 преди 11 години
Груйо, и двете ти предположения са самата истина.С една забележка- хората не са объркани. Те са потресаващо *** ,инертни и оскотели от невежество и страх. 95% !!!!
245
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая!- Б.Б.Популизмът и лъжите - ключ към управлението.
244
2
 
35
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
дон боко великолепни спазари да продадем на Ирак 500 бойни машини за 150 милиона!При 30% комисионна за него защо му е заплата защо са му бонуси!честито на донбоко великолепни и да почерпи!чудно защо заводите не продават директно а имат нужда от посредници?
243
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Едно не мога да разбера-защо всеки само мрънка, а не направи нещо смисленно в живота си? Имам чуството, че всеки българин мрази България и хората в нея.Какво ви става хора, да не би да бяхме по-богати през изминалите 15-20, че и повече години?Защо всеки казва, че милее за България, а си хвърля *** или цигарата на земята?Защо пред всеки блок е мизерия?Всеки вход е мизерен по простата причина, че всеки вика-що аз, я му е.и майката!Не сме сплотени, всеки мрази другия.Бъдете хора преди всичко!
242
2
 
32
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Обеща, че ще разсажда блатни кокичета и изпълни обещанието си ... Дори имаше една снимка, на която премиерът беше запретнал крачоли , за да нагази в блатото с кокичета ... Шоуто наистина си заслужаваше, но само с шоу не става - трябва да има и германски заплати за честните и трудолюбиви български граждани ! Първо хляба , после зрелищата !
241
3
 
38
 
! Отговори
Груйо преди 11 години
Добре бе мама му стара като гледам коментарите едно не мога да разбера, в крайна сметка кой гласува за тая пасмина. Има два варианта или самите избори са пълна пародия и резултата няма нищо общо с това, което са пуснали хората или самите хора са крайно объркани и не знаят какво вършата , ама и в двата случая сме вътре.
240
1
 
14
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Този какво ли е казал,та бащицата ще го усмърти с поглед?
239
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОВ ОБЕЩАВА НАЙ-МНОГО И ИЗПЪЛНЯВА НАЙ-МАЛКО!!!АМА И КРАДЕ НАЙ-МНОГО!
238
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!!!БОЙКО,ЦЕЦО И ДЯНКОВ НА ДЕН ПРАВЯТ ПО 10-20 ОБЕЩАНИЯ.ИЗПЪЛНЕНИЕ=КРЪГЛА"О"