Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
do 66 преди 11 години
Re4tta , a ne kadrite be
59
7
 
4
 
! Отговори
PAVE преди 11 години
SLED JELEV TOVA E POREDNATA KUKLA NA KONCI.TOI E KARTA PERDUTA, ZA SLEDVA6T MANDAT DA NE MA4TAE.SME6NIK NOMER 1 V DEMOKRATI4NA BULGARIQ.DA ZAPO4NE OT TOZI MOMENT DA SI PI6E RE4TA ZA 2014,BELKIM Q SKALUPI NQKAKSI.USPEH GOSPODIN PREZIDENT.
58
0
 
6
 
! Отговори
Хурахай преди 11 години
Е па лошо няма.
57
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плямпайте си колкото искате - човека е президент, а вие шушумиги на заплата от Позитано
56
6
 
23
 
! Отговори
ми преди 11 години
Отговорност за речта носи екипът на ПРЕЗИДЕНТА, а след като е негов и отговорността е НЕГОВА!
55
6
 
32
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Като се гордееш, защо уволнихте служителката на Балкантурист?
54
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех бай Тошо, ще си спомняме твоите речи , ще те търсим със свещ и веселите сурвакарчета по български около тебе. Сега гледаме г-н безгрешни и наблюдаваме Колорадо.
53
3
 
18
 
! Отговори
хххх преди 11 години
ГОРДОСТ, "БЕЗСРАМНА" !!!
52
5
 
21
 
! Отговори
ЧНГ преди 11 години
Поздрави от Родопското Колорадо за Булгаристаското президентство!
51
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой чете от администрацията му на този смешен човечец Росен Плевнелиев, може ли да му предадете какво мислят хората за него? Аз ако съм на негово място бих си подал оставката. Може да съм лъжец, манипулатор-като Бойко, но да съм женски полов орган и да приказвам като такъв....подавам си оставката незабавно, ако се чувствам мъж.Подай си оставката бе, смотана кукло на конци, мишка не искам за президент. Нито *** на Бойко Борисов.
50
3
 
11
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Че кой си е признал,от както станахме роби на ЕС,ЧЕ ТОЙ ДА СИ ПРИЗНАЕ.Утре по повод на друго решение,ще каже,че не е президент на тази държава/територия.Да сте видяли или чули някой да е забогатял и да си е признал грешката.Още БАЛЗАК е казал,че не можеш да станеш богат без да не крадеш.Лошото,че станаха богати , а другите граждани са простите и баламите,че са работили за да се създаде народното богатство,което привършва след 23 години ДЕМОНКРАДАЦИЯ.
49
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Izklu4itelno inteligenten 4ovek , evala !
48
6
 
24
 
! Отговори
тичо преди 11 години
Типично за ГЕРБаджийче. Убий го, ама не признава. Плюят го, а той вика, че дъжд вали. Не ти, а НАРОДА ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕ С ТЕБ! Анадъмо????
47
1
 
15
 
! Отговори
До №7 преди 11 години
Браво,много хубаво си го написал.Дали много хора ще те разберат?
46
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешен клоун,*** .За нищо не става тоя!!!
45
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Пудел,като му тропнеш с крак,Той бяга
44
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При всички случаи не прави добро впечатление политик да се оправдава с екипа си. Подозрително прилича на синдрома "Бягане от отговорност", който жестоко тресе нашата политика от време оно.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата отговорност президента я носи за какво е там иначе, в такъв случай тая безотговoрна институция да се закрие.
42
3
 
29
 
! Отговори
UTC преди 11 години
Какво ни занимавате с поредният *** от Герб?
41
20
 
7
 
! Отговори
Nikolla преди 11 години
Наистина,много човешко поздравление на Президента,обърнато към обикновените хора,българи,и у нас и в чужбина.Може би и точно затова,заради споменаването от него на обикновени хора,обикновени човешки съдби,имена и лица, нашенските олигарси и подопечните им слугински медии се нахвърлиха срещу г-н Плевнелиев с особена злоба,настървение и хъс !Да си заслужат подхвърленото кокалче и лекото господарско сритване под масата.