МОСВ алармира: Очаква се повишение на речните нива

Валежите в страната ще продължат и утре
2 дек 2014 10:49, Анисия Иванова
0
МОСВ алармира: Очаква се повишение на речните нива
Архив: Булфото

Очаква се повишение на речните нива в по-голямата част от страната през следващите дни, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

По данни и прогнози на НИМХ днес в по-голямата част от страната ще вали слаб дъжд. В северозападните райони се очакват валежи от дъжд и сняг. Количествата на валежите ще е между 4-5 л/кв.м.

Утре валежите от дъжд ще продължат, а в северозападните и планински райони ще вали сняг. Очакваното количество на дъжд в Северна България ще е между 3-5 л/кв.м, в Южна - 5-15 л/кв.м.

В четвъртък валежите ще спрат най-късно в крайните южни райони, където все още ще има количества до около 10 л/кв.м.

От МОСВ предупреждават, че днес на база метеорологичната прогноза, ще продължи повишението на речните нива в по-голямата част от страната, но по-съществени повишения са възможни от утре, 3 декември, във водосборите на реките в Дунавския басейн - в горното течение на реките Янтра Русенски Лом.

В Черноморския басейн промяна ще има по реките Провадийска в долното й течение и р. Камчия в средното и долното течение.

В Източнобеломорския басейн ще има повишаване на нивата на р. Тунджа в средното и долно течение, както и на р. Марица в средното й течение.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари