Граничарите от Елхово станаха полицаи на годината

Индивидуално отличен е криминалист, разследвал банди за убийства
3
Граничарите от Елхово станаха полицаи на годината
Носител на голямата индивидуална награда "Полицай на годината 2014" стана старши разследващ полицай Димитър Замфиров. Снимка: БТА

Служителите на Регионалната дирекция на "Гранична полиция" в Елхово станаха носители на голямата колективна награда „Полицай на годината“, съобщиха от МВР.

Още по темата
Тя е и признание за всички командировани служители от страната, които участваха в многоетапната специализирана полицейска операция на държавната граница.

Призът е в памет на старши полицай Асен Асенов, който загина при изпълнение на служебния си дълг на 26 декември м.г.

Носител на голямата индивидуална награда "Полицай на годината 2014" стана старши разследващ полицай Димитър Замфиров.

Той е служител на отдел "Разследване на тежката престъпност" в "Криминална полиция" и е отличен заради работата си по разкриването на престъпни групи за грабежи и убийства.

Замфиров е участвал и в разкриването на поръчково убийство на бизнесмен от Своге.

Специалната награда за граждански принос към работата на полицията получи Стефан Русев от Сливен, благодарение на когото бяха спасени три деца, изгубили се в планината.

Наградите бяха връчени от министър Веселин Вучков, заместник-министрите на вътрешните работи Цвятко Георгиев и Филип Гунев, главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместника му Георги Костов, както и директорите на главните дирекции "Криминална полиция", "Охранителна полиция", "Пожарна безопасност и защита на населението".


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Де юре, де факто ... преди 6 години
В МВР "разкриването" на престъпление е основна задача на "оперативните работници - разузнавачи", извършващи проверка по случая, а "разследването", т.е. полицейското следствие на престъпление е основна задача на "разследващия полицай".Щом са наградили "старши разследващ полицай" за "разкриването", тогава какво участие са взели "разузнавачите" в "разследването" - ще ги наградят или накажат?