Без раници, пиратки и оръжие край храма! НСО ще проверява

Службата за охрана препоръчва и да не се използват дронове
15 апр 2017 12:50,
13
Без раници, пиратки и оръжие край храма! НСО ще проверява
Снимка: архив Reuters

Националната служба за охрана излезе с препоръки към хората, които ще посрещнат Великден в и около храм-паметника"Св. Александър Невски". Службата призова и заради сигурността на гражданите и на официалните лица, които ще присъстват на Празничното богослужение, да не се използват дронове в района.

Хората, които искат да наблюдават на живо Великденската света литургия, ще влизат в района на храма през три пункта за проверка. Първият пункт ще бъде разположен на ул."Оборище" и ул."19-ти февруари", вторият – между ул."Шипка" и храм-паметника"Св. Александър Невски" и третият – на ул."Оборище" – участъкът между ул."Париж" и храм-паметника"Св. Александър Невски".

Още по темата

От НСО напомнят на гражданите, които ще присъстват, че при масови събирания е забранено внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите.

Забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.

Полицейските служители ще контролират прилагането на закона и ще съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията и Бойко са виновни.Искаме си БКП и Путин президентв краен случай ако Путин е зает може и Ким чен Ун
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ходя да паля свещ , че на туй отгоре и ще ме обискирват все е дно съм престъпник. Тъппанарииии, вие акъл имате ли да ходите при такива условия на църква бре?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ми та ми пука.
4
3
 
3
 
! Отговори
village people преди 7 години
neznam ama v sofia e rai spokoistvie i mir samo kato si pomislq 4e tova shte trae do ponedelnik kogato si idva torta mi se draifusa
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълен ташаk са всички дето се грижат "уж " за "сигурността" ни . Ами вчера къде бяхте ле *** църквите бяха пълни пак.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се възмущавате нали искахте да сте сЛободни и демони-кратични? Ами ето ви сЛободата и демони-крацията кво ревете? Аз на поповете в черквите не ходя. Не съм на тяхното ниво. Нямам нито Ролекс нито Кадилак. Много ниско съм в ерархията им. Попа с едната ръка благославя с другата прибира а с третата ви го за.вира!.
1
1
 
8
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
*** - ПроЗЗд - най-проЗЗЗЗЗд: Олиго*ф*рените ще се натискат да лижат олигавените ръчища на попа.пък попа се чеше по корема и пър*д*и доволно.