Без раници, пиратки и оръжие край храма! НСО ще проверява

Службата за охрана препоръчва и да не се използват дронове
13
Без раници, пиратки и оръжие край храма! НСО ще проверява
Снимка: архив Reuters

Националната служба за охрана излезе с препоръки към хората, които ще посрещнат Великден в и около храм-паметника"Св. Александър Невски". Службата призова и заради сигурността на гражданите и на официалните лица, които ще присъстват на Празничното богослужение, да не се използват дронове в района.

Хората, които искат да наблюдават на живо Великденската света литургия, ще влизат в района на храма през три пункта за проверка. Първият пункт ще бъде разположен на ул."Оборище" и ул."19-ти февруари", вторият – между ул."Шипка" и храм-паметника"Св. Александър Невски" и третият – на ул."Оборище" – участъкът между ул."Париж" и храм-паметника"Св. Александър Невски".

Още по темата

От НСО напомнят на гражданите, които ще присъстват, че при масови събирания е забранено внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите.

Забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.

Полицейските служители ще контролират прилагането на закона и ще съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.

 


13
Още от
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията и Бойко са виновни.
Искаме си БКП и Путин президент
в краен случай ако Путин е зает може и Ким чен Ун
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ходя да паля свещ , че на туй отгоре и ще ме обискирват все е дно съм престъпник. Тъппанарииии, вие акъл имате ли да ходите при такива условия на църква бре?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми та ми пука.
4
3
 
3
 
! Отговори
village people преди 1 година
neznam ama v sofia e rai spokoistvie i mir samo kato si pomislq 4e tova shte trae do ponedelnik kogato si idva torta mi se draifusa
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен ташаk са всички дето се грижат "уж " за "сигурността" ни . Ами вчера къде бяхте ле *** църквите бяха пълни пак.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се възмущавате нали искахте да сте сЛободни и демони-кратични? Ами ето ви сЛободата и демони-крацията кво ревете? Аз на поповете в черквите не ходя. Не съм на тяхното ниво. Нямам нито Ролекс нито Кадилак. Много ниско съм в ерархията им. Попа с едната ръка благославя с другата прибира а с третата ви го за.вира!.
1
1
 
8
 
! Отговори
Категоричен преди 1 година
ПроЗд - ПроЗЗд - най-проЗЗЗЗЗд: Олиго*ф*рените ще се натискат да лижат олигавените ръчища на попа.
пък попа се чеше по корема и пър*д*и доволно.