Митрев консултирал у нас, в Швейцария, Кипър, Англия...

Мъжът на Бокова уверява МС, че е прекратил всички договори
42
Митрев консултирал у нас, в Швейцария, Кипър, Англия...
Снимка: архив, Ройтерс

Съпругът на Ирина Бокова - Калин Митрев заявява пред правителството, че преди да започне отново работа в Европейската банка за възстановяване и развитие, е прекратил всички свои консултантски договори и дейности. Това информира финансовият министър Владислав Горанов министрите на редовното заседание на правителството днес, според стенограмата.

Както сам съобщи пред медиите по-рано, Горанов ще поиска становище на Европейската банка за възстановяване и развитие по случая. Повод са появилите се публикации в чужди печатни издания, свързани с плащания от фирми към европейски политици, включително и Митрев.

Още по темата

В обясненията си той е посочил, че става въпрос за период, когато не е работел в банката, а получените доходи е декларирал и е платил съответните данъци. Твърди още, че написаното в чуждия печат са безпочвени спекулации.

"В обяснението си той цитира, че е работил като консултант по различни договори в България, Швейцария, Кипър, Англия и Азербайджан и други страни, като тази работа той е извършвал в периода от 2010-та до началото на 2014-та в качеството си на независим консултант, като обяснява, че в този период, което, разбира се, и на нас ни е известно, не е работил в Европейската банка за възстановяване и развитие", казва Горанов.

"Твърди, че публикациите ги е обсъдил със съответните служби на банката, които нямат претенции към характера на неговата дейност, още повече по време, когато не е бил на работа в банката, и заявява накрая в писмото си до мен, че уверява, че нищо от това, което е правил през тези години, не е било в нарушение на закона или морала", допълва финансовият министър.
 
По време на заседанието Горанов посочва, че кандидатурата на Калин Митрев е издигната с решение на Министерския съвет, но след като той вече е служител на ЕБВР неговото освобождаване може да стане единствено с решение на органите на банката.

Финансовият министър предлага, освен да се направят проверки за платени данъци, да изпрати писмо с искане за официалната позиция на ЕБВР.

След като бъде получен отговор, министър Горанов ще докладва пред правителството.


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още един хидроинженер
39
0
 
0
 
! Отговори
леля крава преди 3 години
тоя митрев ли предложи при масовата приватизация в българия всеки да получи по шест бона- в хартия, равни в повечето случаи на нула пари. Песен:Комунистите родината ограбиха, поделиха си я на калпак, на народа не дадоха нищо пак.
38
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
Вярно ли е, че Митров е платил данъци у нас за тези, получени от Азербайджан, пари. Ако е така, няма какво управляващите да се правят, като че ли сега научават за тях. А и колко още са получили.
Нищо чудно нашите политици да считат плащането на данъци за престъпление.
37
0
 
0
 
! Отговори
Затворете училищата преди 3 години
Терористи са внедрили нови особенно жестоков редни техники срещу милиони деца в училища и детски градини и това с КАлин МИтрев е опит за отвличане на вниманието на милиони БЪлгари
Na Evropol,Interpol i FBI от педофилите и масовита убиици на власт в София>
Ограбиха милиарди от народа за закупуване на НАГЛО КОРУПЦИОННА Педофилска техника ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА
36
0
 
0
 
! Отговори
Арест за Борисов Б. преди 3 години
Искаме арести на БОрисов и близкото обкръжение.Подава другаря Тодор Живков от оня ден..Крадат десетки милиарди от народа внедряват нагло вредна античовешка техника няма неповредено дете в БЪлгария от тези нагли престъпници.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОКУ ЩО СЛУШАХ ПО РАДИОТО ДОЦЕНТ МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ И ВЕЧЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО БЪЛГАРСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ Е НА ДЪНОТО.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митрев е специалист от световна величине, търсен консултант от много държави. ГЕРБ го предлага в Банката и те го вземат. мислите ли, че от там не са го проверявали?
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свидетели сме на "Гьобелсова аксиома"
Сега на всеки 15 минутеи пускаме лъжата, но ако всичко се опровергае и дума няма да има.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗНАЕМ, ЧЕ ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА БОРИСОВ РОСКО ПЛЕВНЕЛИЕВ НАГРАДИ ПРЕЗИДЕНТШАТА НА АЗЕРБАЙДЖАН С ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА.
Но какво да се учудваме? Където има корупция, Борисов е там.
31
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
В друга статия пишеше, че Бокова от нейната позиция е наградила един гражданин на Азербайджан. Може и наградата да е заслужена- беше дадена на жена в област музика и май тази жена не беше с някакъв съществен принос! Но остава въпросът- Дали тази награда е след, като са постъпили финансовите средства за лобиране в семейната им сметка???????????????????
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разликата м/у Поптодорова и Митев е тази че Попката си е платила глобата, а Митев данъците
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
седнаа си на дътата оти от Симитли се задава Суджук фестивала
28
3
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Честните комунисти загинаха достойно още преди 9-ти септември.Оцелелите след 9-ти септември 1944-та година са предателите им!Затова в днешни дни честен комунист и червен кон няма!Все пак днес има боя за коса,та кон червен може да се боядиса.Но за честен комунист дори днешните технологии са безсилни да създадат такъв.
27
3
 
7
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Честно направил пари?
Няма такъв филм!
Перач на пари...на един от световните диктатори - направил Азърбайджан своя частна собственост! И тука шеметаци с партийни книжки ни "хранят" какъв професионалист бил.Пак...
За НЕРАЗБРАЛИТЕ ЧЕРВЕНИ АКТИВИСТИ - ОБВИНЯВАТ ГО - В ПРАНЕ НА МИЛИАРДИ!!!!
А женицата му - в лобиране ....отклоняване на обществения интерес от машинациите на азърбайджанския халиф!! Работили са "В ГРУПА"
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И ГОСПОДИНЪТ Е КОНСУЛТИРАЛ ХИДРОПРОЕКТИ- ВИЕ СЕЩАТЕ ЛИ СЕ ЗА ЕДИН ФИЛОСОФ ХИДРОЛОГ- АБЕ ТАКА ЛИ НАРИЧАТ КОРУПЦИЯТА И ПРАНЕТО НА ПАРИ- ХИДРОКОНСУЛТИРАНЕ?!
25
7
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Прав сте. Едва ли някой се интерусува от Митрев, но медиите пускайки непрекъснато статия след статия се опитват да насадят, че има някакъв небивал обществен интерес.
Хората са заети с оцеляването си и хич не им пука за подобни простии.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го познавам лично, но на снимките ми изглежда интелигентен и честен човек.
Не бих допуснала, че е направил това, в което го обвиняват.
Все пак той е достатъчно богат за да му се налага да краде.
Няма логика - човек на такъв висок пост да се компрометира като гереберастката крадла Поптодорова, която Тиквата прати посланик в САЩ.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак Митрев не е толкова глупав да се даде толкова лесно на зорошите.
22
4
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Да бе, да - защото пък вилите в Барселона на любовниците и те не се купуват с трици.
Ама това е тема табу. Вождът Суджук слуша Брюксел и те го крепят. Нищо че българите го ненавждат. Който дава парите, той поръчва музиката.
21
3
 
9
 
! Отговори
@ преди 3 години
ха-ха-ха...
защо този човек след като е бил частен консултант по корпоративно банкиране и е изкарвал годишно стотици хиляди евро работейки за различни компании по света, решава да отиде и работи на заплатка в Европейската Банка за Възстановяване и Развитие?
Министър Горанов също беше банкерче на заплата в пъти по-голяма от сегашната на министър, но реши да се жертва за благото на България и работи за едната слава.

Какви българи, какви патриоти!
Само за благото на българина мислят!