Пирова победа за Меркел: Има ли опасност от крайната десница?

Анализатори: АзГ източила гласове от всички останали!
Обновена: 25 сеп 2017 21:38 | 25 сеп 2017 20:32, Екип на Bulgaria On Air
9
Пирова победа за Меркел: Има ли опасност от крайната десница?
Снимка: Bulgaria On Air

Голямо предизвикателство е влизането на ксенофобска партия като "Алтернатива за Германия" като трета политическа сила. Това подчерта дългогодишният старши дипломат Венета Момчева в предаването "Денят ON AIR" след парламентарните избори в Германия.

По думите ѝ крайната десница е източила гласове от всички останали партии, вербувайки своята "клиентела" с това какво не трябва да бъде Германия. Според Момчева лидерът на партията дава опасни заявки.

"Една партия, която няма ясна платформа, няма и ясен персонален състав, който да стои зад каквито и да е ценности. "Алтернатива за Германия" ще претърпи метаморфоза и хората ще се убедят, че партията не предлага алтернатива", обясни бившият ни консул в Мюнхен.

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пък определи победата на Християндемократическата партия на канцлера Меркел като пирова.

"Не се съмнявам, че Меркел ще запази своите позиции. Тя трябва да си оправи къщичката в собствената държава преди да започне да обръща внимание на Европа, която е още по-разделена", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Керемедчиев решението на Мартин Шулц да остави партията си в опозиция е било много правилен ход. Той обаче уточни, че това поставя Меркел в трудна позиция да направи коалиция.

"Възможната конфигурация се нарича т. нар. коалиция Ямайка, но тя нито ще бъде бързо създадена, нито толкова лека", подчерта Венета Момчева.

"Нека не се изненадваме от резултата на "Алтернатива за Германия". Свикнахме да си отдъхваме, когато спрем крайнодесните партии. Вълната на крайните националисти набира скорост", каза още Керемедчиев.

Вижте подробности на Bulgaria On Air!
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Явно превъзходство на нашия ББ пред тази амортизирана баба - в интелект и в мускулатура. Само едно пречи - Бойко не обича парите! Не случайно Синедриона му е дал кода БББIIIБ - Български цар Бойко Борисофф III Безсребърникът. Безсребърник, защото когато подарил златното находище на Синедриона, не приел от лакейство полагаемите му се 20 сребълника?!
8
0
 
5
 
! Отговори
Пенемюнде преди 3 години
Нека пуснат още "бежанци" в Германия и да им угаждат всячески с парите на данъкоплатците, пък да видим дали няма да ги сполетят предсрочни избори и победа на Алтернатива за Германия!

Но ако с разни щмекерии успеят да се задържат до момента, когато "бежанците" получат избирателни права, не знам дали няма да ги сполети участта на Франция.
Как е опропастена тази страна може да прецени само онзи, който е живял във Франция преди времето на Митеран.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО КАТАЛУНИЯ И ШОТЛАНДИЯ УСПЕЯТ ДА СЕ ОТКОПЧАТ ОТ ОТРОВНАТА ПРЕГРЪДКА, ЩЕ ПОЩУРЕЯТ БАВАРИЯ И СЕВЕРНА ИТАЛИЯ.
6
0
 
5
 
! Отговори
NSDAP преди 3 години
От 7 години съм в Мюнхен и Консул не съм видял. Те са някакви митологични фигури. Трябва да бъде закрито това недоразумение Българско Консулство в München. Не работят както трябва, трябва някакъв документ, примерно л. к. , ааа трябва да чакаш поне 3 месеца термин и докато я върнат още поне 2 месеца. Баси и тръгнала да дава анализи за теми, по които не разбира.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая старша дипломатка преди да нарече "алтернатива за Германия" ксенофоби първо да им прочете платформата.много по-дрмократична от Меркеловата. Но понеже няма да се г.зят на Сащ били лоши и популисти. Единствените, които мислят за страната си.
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aбе чудя се зaщо когaто иде реч зa Зaпaдa изобщо, плюете и кое е прaво и кое НЕ. Сегa нее едно бaйтошовското ви време, пaртийците дa щъкaте нa зaпaд, a остaнaлите дa орaт в концлaгерa Нрб. От другa стрaнa стaтиятa, aко кaсaе русия, нaдявaте розовите очилa и хвaлебствиятa многокрaтно нaдминaвaт реaлнaтa кaртинкa. Къде е обективносттa тукa бе другaре, мaй и сегa си е в силa идиотизъмa от преди 89 г.: Не гледaй кaкво прaвя, слушaй ме кво ти говоря...
3
1
 
28
 
! Отговори
luckyman преди 3 години
Опасност имаше, има и ще има откъм Меркел! Защо не се дамгосва тя, а тези, които дръзнаха да са опозоция? Въпреки гоненията, цензурата, забраните, манипулациите сатанизирането им в медиите! И то, само, защото се осмеляват да защитят правото на съществуване на семействата, дома си, народа си и религията си!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам каква алтернатива ще предложат на Германия след като 20 млн.са чужденци,по фирмите 50% персоналът е от чужбина,в училищата почти няма германчета......просто няма алтернатива! Освен само да намалят достъпа на бежанци от третия свят.
1
0
 
19
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Консула ни в Мюнхен...в кой стъклен замък си пие абсента?
За това ли му плащат? Да лъже като калайджия!
Навремето имах папагал - беше около 20 пъти по-убедителен!
Нямали платформа - да ми се обади - аз ще му я дам - ако има проблеми с немския...ще му я преведа....безплатно!
Консул - посмешище!

Спонсорирани публикации