Най-много деца отпадат от училище след... ранни бракове

За 14% от тях не ясно къде са – в страната или в чужбина
Обновена: 8 дек 2017 13:44 | 8 дек 2017 13:30, Камелия Цветанова
24
Най-много деца отпадат от училище след... ранни бракове
Красимир Вълчев. Снимка: архив, Булфото

Най-честата причина за отпадане от училище – ранните бракове. Това признание направи просветният министър Красимир Вълчев по време на парламентарния контрол.

Въпреки че отчете добри резултати от масовото издирване на малчуганите, които не ходят на училище, той се оплака, че грижата за ходенето до домовете е паднала основно на плещите на учителите, въпреки че с тях в екип трябва да има и полицай, и социален.

Още по темата

"Понякога се оправдават, че си имали по-важни работа, друга път въобще не ходят", упрекна Вълчев.

Той отчете, че към 15 ноември са обходени над 162 хиляди адреса.

"17 297 деца са върнати в училищата от набор 2001 до 2012 г., но най-голямото предизвикателство сега е да ги задържим в училище, доколко сме успели ще стане ясно през януари", допълни министърът.

Според него екипите от Габрово, Смолян и Враца са дали най-добри резултати и там върнатите малчугани в училище са почти 100%

Най-много отпаднали деца има в Пловдив, където била и най-трудната работа на екипите, Сливен и Стара Загора.

За 14% от отпадналите ученици няма данни къде се намират – дали в страната или в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Зо Мдаа преди 6 години
Съзнаваш ли, че ти е хрумнало едно много ценно предложение - временна стерилизация чрез медикаменти, докато навършат пълнолетие.По-рано развитите и разкрепостени бели тийнейджъри с радост ще приемат тази възможност, но едни други ще вдигнат вой до Бога, а БХК ще им приглася и ще настоява да не посягаме на традициите им.Но чрез закон, при добро желание може да се прокара. Интересно е какво ще кажат медиците,дали някой няма да замърмори, че не е редно още на 12-13 г. да ги серилиз.медикаментозно
14
0
 
0
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Колкото до това кой с каква цел прави секс ...си е въпрос на избор ... ценности и др
13
0
 
3
 
! Отговори
развеселина преди 6 години
Сексът дори не е повод за запознанство, да не говорим за раждане на деца. Ама толкова им е акъла...
12
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Горещо препоръчвам на министъра да обърне внимание на този вид образование , защото от 11-12 годишни вече се пердашат , а на 13-14 раждат . Ние българките в никакъв случай не можем да догоним популяцията им , защото раждаме след 25 ..... За жалост ...
11
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Един път тръгнах да обяснявам на едно *** че не бива да прави секс без презерватив и че винаги трябва да е с желанието на момичето .... Ами познайте какъв отговор получих : "Амиии как няма да е по желание , аз съм платил ?! " По този повод няма да е лошо сексуалното образование . Не говоря да им се говори как да правят секс , а по скоро как да се предпазят от болести , бременност и др . А също как се слага презерватив !!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Бракове сключват от скоро и то заради изгода , разбира се . След като дълги години смучиха от нашите пари Самотни майки , сега пренасочиха усилията си да смучат от Германия . Там пък обаче искат да имаш сключен брак . Ето защо в после време в действителност се женят , иначе наричат Кражбата на булка Брак ....
9
0
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Тези ученици и от двата пола трябва да са в училище и да учат ,затова е най добре временно да се стерилизират лекарствено докато навършат пълнолетие . Като завършат училище да правят каквото искат. Не е редно деца да раждат деца и родители и деца да получават детски.
8
0
 
11
 
! Отговори
Няма такъв филм! преди 6 години
Брак има тогава, когато младоженците са се разписали в съответната официална институция!Противозаконно е да бъдат квалифицирани като бракове съжителствата с малолетни и непълнолетни с цел секс и създаване на деца, за да има парични доходи за издръжка на цели фамилии, състоящи се от неграмотни и малограмотни мързеливци.Нелогично е да се нарича "сватба" роднинският гуляй, на който присъства, маскирано като булка, продадено малолетно дете или непълнолетна девойка!
7
0
 
3
 
! Отговори
Bora bora преди 6 години
Ami durugite 191 000 uchenici, det ne odat na daskalo, kade maat gasti ve?!
6
1
 
24
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Това показва че ако не спрете да насърчавате ромската раждаемост като им плащате за да раждат нови и нови деца,до 30-40 г. 60-70% от нашето население вече ще е ромско!!! Чакайте после тия хора да ви плащат данъци,да си плащат сметките и да милеят за България- чакайте си като коне на празни ясли,но никога няма да го дочакате!!!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А добър ден.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го няма и в "Планетата на мaймyните"...
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да кажем "не" на интеграцията и да пренасочим средствата към нещо, в което има поне минимална доза смисъл.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се оженят някои 13-14 годишни българи ще ги покажат по новините ще съдят родителите, ама ако са от един друг етнос мълчание било традиция и толкоз
1
0
 
37
 
! Отговори
zeus49510 преди 6 години
Извинявам се, но брак по нашите закони е възможен след навършването на 16 години, и то само при писменото съгласие на родителите. Това под 16, особено под 14 години, си има друго име: педофилия, и се преследва от закона. С една дума пак опираме до това, че за едни законите важат, други са недосегаеми.