Петър Кичашки: Увреждането няма да ме командва!

Юристът благодари на Хокинг, научил го, че всичко е възможно
14 мар 2018 17:15,
11
Петър Кичашки: Увреждането няма да ме командва!
Снимка: Facebook

Петър Кичашки, който е юрист, директор на Института за модерна политика и член на Комисията за защита от дискриминация, изля душата си във Facebook.

Повод за откровението му как се преодолява видимото, че си различен, стана смъртта на Стивън Хокинг. Английският астрофизик научил Кичашки, който също е прикован в инвалидна количка, да бъде силен, да бъде себе си и да върви уверено по пътя.

Още по темата

Ето какво написа той в социалната мрежа:

"Няма да говоря за научните успехи на Стивън Хокинг. Те са всепризнати и по всеобщи научни оценки - гениални. Искам да кажа обаче нещо за него като глобална емблема на хората с увреждания.

От малък, винаги когато изпаднех в дупка и светът ми се виждаше черен, защото съм с увреждане (неминуемо си мислиш "защо точно на мен, къде сбърках?"), винаги се появяваше някой да ми каже:

"Не тъгувай, виж Стивън Хокинг!"

И това ми помогна. От много години вече не се замислям за увреждането си, не му обръщам внимание. То е нещо, което съществува, но което няма да ме командва. Никога! Това научих от Стивън Хокинг. Той ме научи да правя, каквото смятам за редно и искам.

А увреждането... да си гледа работата! Стивън беше символ на свободата на ума и духа, макар и в затвора на тялото. Прекарал съм стотици часове в неговата компания, въпреки че той не подозираше, че съществувам.

Сигурен съм, че същото важи и за милиони други хора с увреждания по света. Той бе фар в мрака. Символ и емблема, че всичко е възможно. Чувствам се сякаш мой много близък е починал. Ще липсваш на света, великане! Почивай в мир!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Петър Кичашки е интересна фигура. Изненадах се с колко работи се е занимавал - https://kichashki/биографична-справка-петър-кичашки/.
6
0
 
0
 
! Отговори
Жишева преди 6 години
До Анонимен всичките теоретични трудове на Стивън Хокинг са научни постижения.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон пред духът и волята на хората с увреждания,които са решили да не се предават.Това са най -силните хора!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям,почивай в мир.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хокинг е теоретик, какви научни постижения?!?
2
0
 
11
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Липсват повече подобни примери, че няма нужда да си милионер за да си позволиш 2 деца, че няма нужда да си мистър вселена , за да живееш един пълноценен живот.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е.Духът и умът правят личността.Мускулите за бабаитите.