Операция История: Сергей Антонов е жертва на Студената война!

"Българската следа" в атентата срещу папа Йоан Павел Втори е измислица
14 май 2018 17:30, Анисия Иванова
116

"Сергей Антонов е бил избран нарочно, като деликатен, тих човек със семейни проблеми, който да може да бъде пречупен - заяви в предаването "Операция История" по Bulgaria ON AIR журналистът Иван Гарелов, разказвайки за процеса срещу българина.

На 13 май 1981 година Антонов е обвинен в организиране на покушението срещу папа Йоан Павел Втори.

"Българската следа" е пълна измислица. България не е имала никаква полза от подобен атентат", продължи Гарелов.

"Антонов беше просто нарочена жертва на Студената война, но ние му дължим уважение, защото въпреки натиска той не се пречупи и не предаде родината си", допълни журналистът.

 


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно ченге дава интервю на друго ченге ... 29 години след "Вятърът на промяната".Вятър-работа "промяната"
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"този агент гарелов го гледам от дете, сега съм пенсионер!!"---Гарелов е в ТВ от 1972 , а води "Панорама' някъде откъм 1978-79 г.Ако си го гледал "от дете", значи ти е рано да се пенсионираш. :)А, ако вече си пенсионер, значи си бил вече голям, но акълът ти е бил на дете. :)( Което не значи, че Гарелов не е бил сътрудник на ДС).
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този агент гарелов го гледам от дете, сега съм пенсионер!!! чакам го да ми сепояви на холограма да си разчистиме сметките!
103
2
 
9
 
! Отговори
знаещ преди 3 години
Не се пречупи, само дето полудя и накрая умря сам и отхвърлен от всички. Антонов беше агент на Държавна сигурност, но от най-дребните риби. Ония по-едрите ги изкараха с тирове от посолството в Рим и бързо бързо ги върнаха в България. А за стрелбата по папата, наистина нямахме вина. То беше нещо като случая със Скрипал, скроена шапка за Москва.
102
2
 
9
 
! Отговори
Не на евротлантизма преди 3 години
САЩ ни изнудиха и да опростим на Ирак дълговете им които бяха за 4 милярда.
101
20
 
9
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
Руснаците са вербували както Антонов така и Али Агджа !Колкото и да си затваряме очите , руснаците са организатори на атентата !
100
8
 
16
 
! Отговори
Не на евротлантизма преди 3 години
Убийството на Георги Марков от Британия.Обвинението за опита за убийство на папата .Всички тези неща са много малка част от престъпленията на Запада към България.Всички тези неща ни струваха милиради загуби.Нека си ги поискаме от САЩ и АНглия
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не обича предателите и терористите!!!
98
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДС е изпълнила ЗАПОВЕД на съвет. Политбюро. Ха обяснете как Агджа се размотва месец в Ню Отани, при положение ,че е активист на Сивите вълци със смъртна присъда в Турция. И то, когато през границата и пиле не можеше да прехвръкне. ДА СЕ ПУБЛИКУВАТ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ НА ДС ПО СЛУЧАЯ С ПАПАТА. Нали не сме виновни. Нали нама какво да крием. Ама май сте ги зачистили , както делото на Г.Марков, който вие, червени сви-не УБИХТЕ. Но истината не умира и рано или късно ще посетите пандиза.
97
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам ,че всичките комунистически ченгета са на амрбазурата. Но другари-Режима в България действително е виновен за покушението срещу папата. И не искам радни доносници с десетилетен стаж да ни дават оценки. Всеки българин зад граница е бил сътрудник на ДС, вкл и Антонов, работещ под прикритието на БГА БАЛКАН. Защо след атентата Айвазов и Василев/единият служител на РУМНО изфирясаха от Италия яко дим. България не е оневинена от съда, а делото е прекратено ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОСТАТЪЧНО ДАННИ.
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един полу-грамотен 97Мдддаааа.....то си личи КОЙ е полу-грамотния!!!! Май че си точно ти! Или си въобразяваш, че глупотевините, които четеш в гуглето представлява "образование"!!!!!??????
95
8
 
18
 
! Отговори
до 97 преди 3 години
Може да е бил *** и без образование Тодор Живков, но при него имаше държава....................а сега има само една територия и колония..........кое не разбра??
94
12
 
8
 
! Отговори
Един полу-грамотен преди 3 години
Един полу-неграмотен печатар (Тодор Живков) управлява България повече от 36 години с помощта на СССР и БКП. Да ни е честито другари...! Слава богу и СССР и БКП и печатарят вече ги няма .
93
5
 
9
 
! Отговори
vdch преди 3 години
Сама никой не отговаря на въпроса "Какво биха спечелил от този атентат". А че т. нар. "папа" е нищо повече от едно полско ченге го знаят всички включително и такива като Иво Инджев - Ивайло.
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искате БГ-служби за сигурност..............сега чуждите служби и западните НПО-та командват България.
91
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това ДС.................всяка държава има държавна сигурност, разузнаване и контраразузнаване..........иначе няма държава.Имало е доносници, но е имало и много истински българи-патриоти в тия служби.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Религията е опиум за народите!" Не съм комунист, нито марксист............но много вярна приказка!
89
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Тодор Живков беше голям държавник и политик.............мир на праха му.........не като сегашните продажници!
88
4
 
12
 
! Отговори
СВЕТЕЦ преди 3 години
ТОЗИ МЪЖ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН--ЦЕРЕУЙЦИТЕ И ИТАЛИАНСКИТЕ СПЕЦИАЛНИ МАФИОТСКИ СЛУЖБИ НЕ МОЖАХА ДА ГО ПРЕЧУПЯТ--ОСТАНА СИ ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ЧОВЕК--ЗА РАЗЛИКА ОТ ДНЕШНИТЕ ДЖЕНДЪР ДЕМОКРАТИ-ДА МУ СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК--КОЙТО ДА СИМВОЛИЗИРА САМОЖЕРТВАТА НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ В ИМЕТО НА РОДИНАТА!!!!!!
87
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
А кой смачка , унижи и унищожи другаря Тодор Живков???Руските евреи масони-илюминати, които командваха Андрей Луканов!!!Добър вечер!!!Агент Мики Рейнолд!ЦРУ!!!