Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!

Недоволството на протестиращите е с твърде широки искания
250
Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!
Снимка: BulFoto

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

"Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични", заяви Манолов. Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен.

"Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори", уточни той. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

Още по темата

През следващата седмица КТ "Подкрепа" организира протест срещу идеята на ЕС "да се закрие българската въглищна енергетика". Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

"Утре имаме среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, за да видим каква ще е позицията на България на предстоящата среща в Катовице, където ще се разискват тези неща. Това е нещо автентично. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна енергия", обясни Манолов пред БНТ.

По думите му "не можем да живеем нормално" е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя.

Димитър Манолов уточни, че този протест няма адресат: "Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката".

"Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него". Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ "Подкрепа" нощният труд да се заплаща повече.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. "Автентичонст не се вижда", завърши той.


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
Hristoff преди 4 месеца
Манолов, ти на кого служиш- на бизнеса и олигарсите или на обедняващия българин?
240
9
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 4 месеца
Протестите са анти обществена дейност и нарушаванв на реда. Трябва да вмъкнат промяна в закона, която да ги криминализира и да налага голямо глоба и поне година обществен труд.
239
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И тоя манолов е причина да сме последни по доходи и заплати. Петата колона на власта.
238
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно ми е има някои от тук списващите да е член на КТ Подкрепа или поне да познава такъв?
237
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Автентични са само торбичките под очите ти. И ти си се продал за жълти стотинки, душичка
236
6
 
5
 
! Отговори
Ум преди 4 месеца
500 човека нищо няма да направят. Народа както винаги спи зимен сън, овце. БГ никога няма да се оправи. Един протест не могат да организират а камоли нещо повече.
235
2
 
10
 
! Отговори
Ум преди 4 месеца
Цветелине, като пишеш статии поне се съобръзявай с Българския език.
Не се казва протестъри, а протестиращи.
Хайде да не се връщаме в 6-ти клас.
234
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За нашите синдикати се знае че са като котката на Шрьодингер хем я има а всъщност я няма.Слуги на власта от време на време се показват да не ги забравим!
233
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв Сорос какъв Путин платени са от БСП и ДПС то се вижда що за протест е минах покрай един случайно и какво да видя поддръжници на БСП що да се лъжем а на тия новини как не им писна бТВ специално едно и също чудя се боико защо го плюят има грешки че допусна пребоядисани те ето резултат Марешки бие тарикат е
232
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Автентичните послушковци, лапачи Димитър Манолов-КТ Подкрепа
Пламен Димитров-КНСБ
нямат думата, да папкат и да мълчат мерзавците.
231
15
 
3
 
! Отговори
Джоко преди 4 месеца
Протестите са платени от Сорос, Путин и още няколко международни измамници. Дават по 20 лв на калпак всеки ден до коня на Народното събрание. "Примоцията" ще е до края на месеца. Еврибаре на магаре! Идвайте и вие!
230
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой ти каза, че Борисов няма подкрепа? Има подкрепа от повечето българи, защото няма алтернатива, няма кой друг. Не че е голям държавник, даже напротив, но другите пък изобщо не стават.
229
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Манолов е прав, ама само условно. Правителството трябва да с направи така, че работодателите да имат интерес да плащат по-високи заплати. Например при милион печалба, да му вземат 100000 данък. При два милиона 120000, тоест, да му останат по-малко. И данъчните служби да работят реално а не на ужким.
228
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
София е около 2 милиона на улицата простират 500 човека ..Това ли е подкрепа ? Смешни популистчетаа ...Преди 2 години същите вие пак щяхте да сменяте системата и ви смениха 4 милиарда от КТБ : ) Аман от Простолюдие , което се мисли за много умно.
227
1
 
17
 
! Отговори
ГНУС преди 4 месеца
Манолов, твоята заплата 400 лева ли е?
226
2
 
18
 
! Отговори
ПРОДАЛИ СА СЕ преди 4 месеца
БЪЛГАРСКИТЕ СИНДИКАТИ КОЛАБОРИРАТ С ГЕРБ.
225
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Излезли 5 пумпала и били "народа" . Паткании народа е около 7 милиона, а не 1000 чпвека...говорете от собствените си имена . Пак ли ще даваме 100 милиона за избори да върнем обратно Герб ? Система се сменя когато имаш алтернатива ...Аз във вашите думи не виждам такава. Виждам глуповата реч и никакви конкретни планове.
224
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само едно не разбирам, как Борисов печели всеки път?!?
Като гледам тук подкрепата му е нулева, което значи че явно има друг механизъм да печели!
Което пък ме води до извода, дали изборите са решение в такива казуси?
Вие как мислите?
223
9
 
3
 
! Отговори
Рон Джереми преди 4 месеца
Има ли значение че протестиращите не знаят какво искат, като така или иначе няма да го получат?
222
2
 
15
 
! Отговори
До манолов преди 4 месеца
Автентични на български означава истински. Щом са на протестите, значи са истински.