Караянчева: Трети март ни обединява и ни кара да сме горди!

Никога да не забравяме историята, призова председателят на НС
3 мар 2019 12:36, Елка Василева
74
Караянчева: Трети март ни обединява и ни кара да сме горди!
Цвета Караянчева. Снимка: архив, БТА

Трети март е датата, в която България възкръсва. Това е ден на преклонение, почит и благодарност към воините, които извоюваха свободата ни, към бунтовниците, които участваха, към опълченците, хората, които осъзнаха, че свободата е по-свята от собствения им живот. Това каза за Радио „Фокус“ председателят на НС Цвета Караянчева.

Не бива да имаме ниско самочувствие, защото освен че сме българи и имаме своите национални каузи, ние сме европейци и имаме своя принос към развитието на Европа, каза Цвета Караянчева и добави, че трябва да бъдем признателни на всички, които пожертваха своя живот, защото без тяхната саможертва днес нямаше да има възможност да живеем в тази България, в която живеем.

„Ние никога не трябва да забравяме историята. Трябва да учим децата си не само в училище, но и у дома, трябва да им показваме паметниците, останали от нашите деди. През ежедневието си да показваме символите на почит, която трябва да отдадем на всички загинали за свободата, но трябва да гледаме и напред. Трябва да завещаем на нашите деца и внуци ценностите – прословутата българска смелост, чест и достойнство, защото героите, които са умирали за Освобождението на България, не са били велики личности, те са станали такива, защото са смели и отдадени на мечтата си за свобода и са осъзнали че свободата е най-ценното нещо“, каза Караянчева.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пожела на всички да бъдат горди, да носят в сърцата си заветите на дедите си и винаги да се завръщат в България, защото това е тяхната родина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Цвета Караянчева3 март
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези от Герб речите им под един калъп...празни, безчувствени и не носещи никакви послания. Не разбрахме нито кой ни е исвободил, нито от какво, нито какво изобщо честваме. Не разбрахме как децата ни ще съхранят историята като не се споменава никакво историческо събитие...Аз от техните речи си помислих, че честваме панаир някакъв...
52
3
 
2
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
НИЕ 40-45 ГОДИШНИТЕ ИЗРАСТНАХМЕ С 30 ГОДИШНАТАКОМУНИСТИЧЕСКО БАНДИТСКА АГОНИЯ И МНОГО ДОБРЕ ПОЗНАВАМЕ СЪЩИНАТА НА ЖИВОТА,КОЛКО И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА НИ ЗАБЛУЖДАВАТЕ С ВАШИТЕ ПРЕДРАЗСЪДИЦИ ЗА РУСИЯ И НЕЙНИЯ НАРОД,ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ И Т.Н. ЯВНО ВИЕ ЖИВЕЕТЕ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ И ГЛЕДАТЕ РОЗОВО НА НЕЩАТА,Е НЕ СЪМ КОМУНИСТИЧЕСКО ОТРОЧЕ И СЪМ ГОРД С ТОВА. СВЕТА НЕ НИ ГЛЕДА С ДОБРО,ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА ХОРА КАТО ВАС И СТЕ ПОЗОР ЗА НАЦИЯТА!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По колко пъти ще ни навирате тази човка във всяка статия?
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДСБ И НЯМА КОМУНИСТИ,НЯМА ПРОБЛЕМИ!
49
1
 
16
 
! Отговори
Да др преди 5 години
Днес, на националния празник, всеки нормален българин си задава въпроса: Защо и как допуснахме през последните десет години, България да се "управлява" от простотията?!
48
0
 
20
 
! Отговори
Мариела преди 5 години
Да такива като нея дошли от нищото и се надушили с власт и пари много се обединяват щото изпитват панически страх да не се върнат там откъдето са дошли. Но с други едва ли.
47
0
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Караянчева да каже с чии пари съпругът и направи фирма ! Кажи си,кажи си !!!
46
0
 
20
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Махай се ***!
45
1
 
21
 
! Отговори
Дедо ви преди 5 години
Да ви река дечица, няма по-страшно робство от капитализма.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54Караянчева това ти ли си обединяващата
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета ви коментарите и се питам...та всички българи под 45 години - И тези за и тези против Русия (повтарям ПОД 45 години а това е половината от 6.9 милиона живеещи тук) нито знаят руски, нито някога са ходили в Русия, нито познават дори един руснак лично, камо ли бита и живота в днешна Русия...А пък в учебниците по история си е описана Русия каквато е била 1878 година и няма какво много да се добави.Откъде това противопоставяне в обществото??
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа ще се обедини съвсем скоро и ще празнува падението на комунзма!
41
9
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарката Караянчева е права! Честита 101-годишнина от подписването на Брест-Литовския мирен договор! Слава! Вечна слава на ген. Иван Колев!
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия Руснаците защо ги е страх от водата ?
39
11
 
4
 
! Отговори
Пълни глупости преди 5 години
На. Кого му пука за неща от преди 150-години за края на една руско-турска война??!!Днес--това не е най--важното в живота!!!!!!!!
38
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сами сме се освободили, лельовото!Съединението, е чисто българско Дело.Русия само и заробва със социализъм и простащини!
37
1
 
17
 
! Отговори
111 преди 5 години
Нищо не може да ни обедини с вас , неграмотници и русофоби !
36
0
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Лельо,не разбрах кой ни освободи от турско робство !!! Кажи че е Русия,няма да ти окапе езика !!!
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С теб нищо не ме обединява! И сме горди, че ще оцелеем въпреки вас!
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 март ли ще ядат бедните хора , кой му пука за теа неща в миналото които даже са недоказуеми