Опреснителен курс за по-възрастните шофьори? Нужно е!

Подобна мярка не бива да се разглежда като рестрикция
9 май 2019 10:15,
62
Опреснителен курс за по-възрастните шофьори? Нужно е!
Снимка: Pixabay

Възрастните шофьори да минават опреснителен курс след навършване на орепделена възраст, искат от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Инструкторите имат идея и за продължаващо обучение на шофьорите, които подновяват свидетелствата си за управление

"Нашите предложения засягат т.нар. фазово обучение от 0 до 100 - в някои модерни европейски държави още при самото раждане на детето се подарява кошчето за превоз в автомобил, това у нас трудно би се постигнало, но подготовката не бива да се разглежда като рестрикция към хора в определена възраст", обясни Йонко Иванов - председател на Съюза по авто-мото подготовка.

Още по темата

Той посочи, че с млади хора понякога се работи много трудно.

"Доста често идват употребили алкохол или наркотици младежи. Момичетата са по-смели и по-бързо се обучават, отколкото момчетата", допълни Иванов пред БНТ.

Според Илия Тодоров от Асоциацията на пострадали при пътно-транспорти произшествия мерки като опреснителен курс за шофьори над определена възраст ще дадат траен ефект да излезем от последните места в Европа по безопасност и брой ранени и загинали при катастрофи.

"Това няма да стане бързо, но ще даде траен ефект, а не тези "кърпежи" на Закона за движение по пътищата.

"Статистиката на "Пътна полиция" показва, че над 50% от загиналите пешеходци са хора над 65-годишна възраст, явно има някаква причина това да се случва", коментира Илия Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е за пари. Хайдутуването в България е национален занаят и повод за национална гордост. Искат ни паричките, друго не искат. Не се наситиха на пари управляващите. Като са такива човеколюбци, що не направиха за народа нещо без пари. Алчни са, много са алчни, изкористени са до мозъка на костите. И всичко за пари, няма насищане.
56
0
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
А за *** на по 18-20 години с луксозните коли които татко бизнесмен,бивш комунист е купил какво ще ги правим, те трябва през 6 месеца да ги пращаме на опреснителен курс.
55
2
 
6
 
! Отговори
Истински българин. преди 4 години
Този които е измислил тази глупос да седне ида кара автобус тролей или тир за 1000 лева. Ане да драска глупост като мнимите загубени патриоти. Начело с крадеца Симеонов. От каде взе пари за хотел Скат. Ами другия на границата ДАГО предлага на гранична полиция. Кои кара надрусан и пиян с 220км в Търново по уж магистралите. Над 60 год или пичлеари. Докато несе върне казармата ития ганстерчета и *** и си чета няма да спрат да се избиват и да. Убиват хора по тротоари те.
54
0
 
1
 
! Отговори
ИЗВЪН ТЕМАТА преди 5 години
Всички журналисти мразят БМВ-тата и най-вече шофьорите им, а постоянно "без да искат" качват към "изключително интересните си и без ИЗМИСЛИЦИ и ЛЪЖИ статии" снимки на БМВ - та!!! Парадокс!!!Снимката към статията е на БМВ..... отново!
53
0
 
8
 
! Отговори
Справедливия ТОТ преди 5 години
Браво възрастните правели катастрофи а колко процента...а младите не правят ли по големия процент от катастрофите....пощурели и неуравновесени безотговорни без опит без рефлекси ....тях трябва да изпитват всеки 6 месеца докато озреят до 65г.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възрастните шофьори нямат грешка , по добре да помислят за обучението на младите шофьори . Младите разчитат на АБС и на рефлекс а старите си гледат пътя , товара и камиона .
51
1
 
1
 
! Отговори
Сашо Линков преди 5 години
А на каква възраст шофьорите причинили ПТП
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да мислите как да си напълните ненаситните си гуши спрете да давате книжки на хора които не трябва да стоят на първа лява седалка. Как се не наядахте и награбихте на пари. И не забравяйте че всички остаряват. Който гроб копае сам пада в него.
49
0
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Може , ако са безплатни и допълнителен платен отпуск.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено е да искат такива курсове от съюза на преподавателите - това са пари, пари и пак пари! Кой е луд да ги изпусне?Статистиката на ... показала, че 50 % от загиналите ПЕШЕХОДЦИ (!!!) са хора на над 65 години! А защо няма статистика по възраст на тези, които са ги убили?
47
1
 
19
 
! Отговори
Херувимова преди 5 години
Опреснителни курсове не са нужни, а спазване на закона и да не се ПРОДАВАТ книжки на oлигофрени и ***. Ако трябва внесете германски полицаи да контролират процеса по издаване на шофьорски книжки. А не като сегашната дивотия. Има млади шофьорки каращи тежки джипове горе долу добре а има и стари шофьори каращи малки сапунерки сравнително добре. Но има МЛАДИ джигити които си мислят че са хванали баба си за потника и деда си за топките. Те са за връзване.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ако не му харесва да си натисне Оф копчето
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак е Шишо Бакшишо Естествено че са алчни до миналата година професионалната компетентност за такси беше доживотно миналата година си изработиха нова наредба с5 годишен срок за да мога да си прилапват по 20 30 лв през пет години от 88 година карам такси във втори клон на Свилен Русев тогава а те след четири години ще ме обучават Как се кара такси в София сигурно ще ми се падне някой селянин от Каспичан работещ в даи
44
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Днес,..напишете нещо ново. Това го четем от 1 месец.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак е Шишо Бакшишо Абе Имам един въпрос Малко е страничен от темата обаче много ме гложди Защо такситата трябва да са до 15 годишни дето возят най-много 4 човека петия не го броиме риска си е негов автобуса дето товари сто души и може да ги убие наведнъж Няма ограничение в годините Мисля си дали защото фирмичката не е тяхна така де за градския транспорт
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
18 годишен взех книжка от раз по бай Тошово време. В казармата карах Камаз. Сега съм на 60 години. Нямам една катастрофа. Нарушения съм правил но не са били фрапиращи че да създада предпоставка за катастрофа. На мен ли ще ми опресняват знанията който по цял ден съм на пътя с камиона. Или искат Мангизи че не им стигат. Ще ме гепят за долуподписаният да им дам мангизи. Не вижадат ли как 20 годишни удрят деца и скачат в реката това възрастен водач ще го направили.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Шишо Бакшишо какво искат тия *** бе всеки ден по 12 часа ги наблюдавам как обучават хората как се прави задръстване мене ми се струва че май инструкторите трябва да дойдат при при мен на опреснителен курс да им покажа някои работи
40
0
 
16
 
! Отговори
15554 преди 5 години
Уважаеми автоинструктори , при желание може да провеждате и сега свободни ,опреснители и безплатни курсове.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съюзът на преподавателите то авто и мото може да искат опреснителен курс и на всеки две седмици...Ами да, защо не?Нали парите от цялата далавера ще идат в техните джобове и в джоба на онези, които ще им разрешат поредната лудост?Някои от тях не си вършат работата като хората, за да минават курсистите на по 5 - 6 изпита, защото така им е по-изгодно.Обаче дай да видим къде по света се прилагат подобни идиотщини?Ако няма, да си гледат работата!
38
0
 
14
 
! Отговори
Тиквенбург. преди 5 години
Некадърни ка с мерцедес кадето помете Децата от тротоара иги хвърли в реката имали ПСИХО ТЕС. Имали реакций да кара такава бързай мощна кола. Престанете да мислите само как да ограбват бедния народ. Щото е наблежило. Много бахванем тоягите и адето да сварим да налага е. Защото вие ни се качих те вече на главите. Нещастници.