Земеделското министерство с нов термин: "Свеж плод" на пазара

Зам.-министър Чавдар Маринов даде дефиниция на термина
Обновена: 14 юни 2019 16:13 | 14 юни 2019 16:10, Екип на Bloomberg
13
Земеделското министерство с нов термин: "Свеж плод" на пазара
Снимка: Pixabay

Българският пазар на плодове и зеленчуци има нужда от раздвижване и един от методите за това е, като приемем германския модел за снабдяване на супермаркетите с местна продукция. Подобно мнение изказа зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Понятието "свеж плод" ще бъде въведено и у нас по подобие на Германия. За да може продукцията да бъде продавана под това наименование в търговската мрежа, производителят трябва да бъде от същия регион. Предложението ще бъде за 100 км. дистанция от производителя до магазина", обяснява министърът.

Това до известна степен би трябвало да реши част от проблемите на местните фермери, като има предложи по-добри условия за пазар от съществуващите към момента.

За тази и още идеи от страна на министерството посетете страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тия сега плодове, които стават и за ядене, ли ще продават? Основата на търговията е продажбата на стоки! Едни плодове и зеленчуци ги кръстиха "органик", а да видим кога ще сложат етикет на другите "инорганик" (неорганични)?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време се смеехме на произведеното от ТКЗС-тата, а сега и това не можем да реализираме. Няма как да се достигне западния напредък без колонии. Само див "гол" капитализъм, е собствено ограбване с елементи на средновековни порядки. При социализма това се замазваше с прехвърляне на социалната тежест между всички в соц държавите. За съжаление от социализма не запазихме нищо стойностно. Затова и ни натрапват същества от гза на географията - за да ни убедят, че и това което имаме ни е много.
10
0
 
4
 
! Отговори
КитайскиМодер преди 4 години
Вместо да ръсят простотии, от земеделското министерство да направят една бригада, да хванат по една мотика и да помогнат на бабките, дето градушката им очука доматите.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
държавата по-добре да вземе да задължи магазините да зареждат бг продукция, убиха земеделието, пак да зареждат картофи от египет, който иска да си ги купува, но да има и български, хората търсят бг плодове и зеленчуци!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самоче Министерството на Земеделието и Местната власт. Изгониха си хората и правенето на зеленчуци и плодове , не е като сивия сектор за тютюна.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата е във вактурата. Така се казва когато е до 100 км. И Ако е в София. Радиуса на 100 км е до Враца. И в другата посока Кюстендил, Пазарджик. Не е Турция и Гърция.
6
0
 
6
 
! Отговори
Пак пинизи... преди 4 години
И ква е разликата между "пресен плод"..... И "свеж плод".... хахахаааааПРИКАЗКИ ЗА БАЛАМУРНИЦИ!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да е "свежо", е важно не КЪДЕ, а КОГА е брано.
4
2
 
2
 
! Отговори
Фермер преди 4 години
Ти дай субсидиите, пазар не ми требе.
3
0
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
И..... Как да разберем, че "свежо".....?!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още утре отивам до кауфланда за свежи банани и портокали, да не свършат.
1
3
 
3
 
! Отговори
Потребител преди 4 години
Добре идея. Дано сработи.