Ресурсите за детските лагери у нас не се управлявали добре

Лагерите наблягат на социалните умения и патриотизма на децата
Обновена: 18 юни 2019 14:24 | 18 юни 2019 08:38, Габриела Джекова
0

481 гледания   |  Още видео

Ресурсът, който държавата отпуска за детските лагери - около 4 млн. лева - не се управлява добре, а персоналът е недостатъчен, каза създателят на пътуващото читалище "Бащино огнище" Ивайло Шопски.

Според организатора на детски лагери Гергана Димитрова, при приключенските ваканции сред природата приоритет е отдихът, който позволява на децата да са колкото се може по-близо до природата. Затова често пъти организаторите предпочитат нощуване на палатки.

"Програмите са разработени преди 15 години, проверени са, на първо място е безопасността на децата. 24 часа инструктори се грижат за подрастващите", посочи тя.

„При организирането на някои лагери се набляга на придобиване на знания за съответния регион, на патриотизма. Базите са великолепни, има достатъчно финансиране, но е нужно добро управление, в момента няма стопанин, който да направи тази социална услуга да е качествена", подчерта още Шопски.

Набляга се на развиване на социалните умения на децата, каза пред Bulgaria ON AIR инструкторът Георги Беров.

За качеството на храната се следи по време на предварителните доставки и поръчки, стана ясно от думите на събеседниците.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации