На Бузлуджа: Над 60 000 продадени кебапчета, пържоли...

Събраните отпадъци са повече от 7 тона, казаха от община Казанлък
Обновена: 30 юли 2019 10:47 | 29 юли 2019 07:50, Петя Славова
62
На Бузлуджа: Над 60 000 продадени кебапчета, пържоли...
Снимка: БТА

Повече от 7 тона битови отпадъци са събрани в 300 чувала и изнесени от уикенда, където на Историческата поляна и околността й на връх Бузлуджа, се състоя събора на левицата. Това съобщиха от община Казанлък, пише "Монитор".

Уборката е била направена от 12 служители на общинското предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата". Част от боклука е бил събран извън 12-те еднокубикови контейнери тип "Бобър", разположени на място в съответствие с подписан договор между администрацията и местното ръководство на БСП.

Още по темата

"Според сключения договор с политическата партия, Общината изпълни ангажимента да окоси и да изчисти мястото. Още в съботния следобед, след прибирането на търговските сергии, дейностите по събиране на боклука започнаха и завършиха преди час в неделя", се казва в прессъобщение до медиите.

От БСП-Казанлък припомниха, че са платили авансово 6 300 лв за описаните дейности, почистването е трябвало да стартира веднага след приключването на събора и изтеглянето на транспортните средства от поляната и паркингите. Активисти на левицата пресметнаха , че при 40 000 души  и 7 т боклук се падало средно под 150  грама на участник, колкото тежали пластмасова тарелка и книжна салфетка.

Редовни търговци в бузлуджанската проява пък допълват, че в събота са продали над 60 000 кебапчета, пържоли и кюфтета, за по 1,5-2,00 лв бройката.Отделно били сладоледените изкушения, магнитчетата, знаменцата и сувенирите. Направеният оборот надхвърлял двумесечните сборове в пет средни по големина общини.

Близо 400 полицаи и жандармеристи от Стара Загора, Кърджали, Сливен, Хасково  и Пловдив се грижеха за реда край Историческата поляна извън осигурената от Позитано 20 частна охрана. За събора на Бузлуджа са били монтирани над 150 химически тоалетни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 4 години
АФРИКАНСКАТА ЧУМА СЕ ВИХРИ В СТРАНАТА, А ТИЯ РАЗНАСЯТ СВИНСКОТО МЕСО, ПО ПОЛЯНИТЕ.А, КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА, ЗА РАЗНАСЯНЕ НА ЗАРАЗАТА??!!!
53
0
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
60 000 продадени кебапчета и пържоли означават, че реалния брой излъгани наивници, които ходят на техните сборища е 15 000.
52
1
 
6
 
! Отговори
Гол и бос преди 4 години
Много пари имат тия социалисти ве... На всеки по 3 кюфтета.
51
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ЩЕ ИМ ТРЪГНАТ КАМЪНИТЕ ОТ ЖЛЪЧКАТА ОТ ЗЛОБА.
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чумави кебапчета от мъртви животни за по 2 лева Доставени от фирмата на Нинова ... Вече има приети в болница абе Соц в действие ...
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма да е зле и да се научат и да пишат .Впрочем и да са трезви на работа ама такова им е нивото на журнаята...
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо песни и танци,да бяха взели мистрии и маламашки, та да ремонтират партигрила с петолъчката.
47
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тия не трябва да се пускат да цапат Бузлуджа, и с присъствието си, и в буквалния смисълТа си правят купона в някое хвостохранилище
46
2
 
16
 
! Отговори
teo преди 4 години
Ако, вместо кебапчета, бяха раздадени лопати и да ги използват за една червена бригадирска бригада, щеше да има поне някаква полза от събраните хиляди комунисти за последно! Комунизма си отива, но внимание, змията хапе най-силно преди да умре!!! Българино ???????
45
1
 
14
 
! Отговори
Щипани и други преди 4 години
Щипането на кебапчета беше традиция във всеки ресторант през соца. Това беше общоизвестно, но контролиращите органи си затваряха очите също като онези, които инспектираха магазините за хранителни стоки. Нали винаги си тръгваха оттам с пълни пазарски торби?По морето обаче ни продаваха "разполовени" кебапчета - късат 1 кебапче на две, пекат и го продават като 2 кебапчета.Търговците на открито правеха това буквално пред очите на летовниците, стоящи на опашка пред павилионите им.
44
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
отново сме изостанали - темата с кебапчетата мина отдавна и понеже ние друго не знаем и не можем да опишем случката - давай на кебапчетата................журналисти??!!!????
43
2
 
10
 
! Отговори
Продадени? преди 4 години
БСП не осигурява ли поне по 1-2 безплатни кебапчета на своите симпатизанти?Или е безплатен само транспортът, а кебапчета-подарък има само за "по-равните", както беше през соца?Баламите правят алъш-вериш на предприемчивите тепегьози. На едро цената на тези кебапчета е под 20 ст, зависи откъде ще ги вземат и колко ще ги "шипят".Пояснявам: През соца, в ресторантите, готвачът "щипваше" от всяко сурово кебапче и правеше от тази кайма други, неотчитани кебапчета за продан и за лична употреба.
42
2
 
14
 
! Отговори
Шнапс преди 4 години
Социалистите са много силни в производството на отпадъци. Те друго не правят. Лапат кебапчета и "разкрасяват" пейзажа.
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** статии и още по -*** коментари.Думба лумба да става.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, другаре, на соевите кебапчета и кюфтета. Пролетарии от всички страни, съединявайте се!
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък продължавам да не разбирам идеологията на тази партия. За социализъм в стария вид ли се бори, че имат чаши с бай Тошо. За наследник на БКП ли се смятат, че ходят на Бузлуджа?? Водачи са им капиталисти-милионери, избирателите-пенсионери, тук-там някой младеж? Другите са доста по ясни и поне се вижда кой за какво лобира. Иначе, сега всеки е свободен да яде кебапчета където иска,...щом им харесва! Може да е някаква нова соц. идеология?
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки пенсионер - с "комунистическа" фанелка от бюджета (т.е., от нормалните данъкоплатци) - комуноидите и пенсионерите пари нямат, а дори и да имат - никога не дават пари за каквото и да било.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко са раздадените?
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С касови бележки?
35
10
 
9
 
! Отговори
ист преди 4 години
Онези 4 тона суров суджук излезе на светло - като соц. кебапчета.