Бягство от затвора? Държавата отговаря с повече надзиратели

Близо още 200 щатни места ще има в затворите
14 ное 2019 03:05, Красимир Ангелов
11

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов съобщи, че с увеличените 200 щатни бройки на надзирателите случаите с избягали затворници ще намалят. Той заяви това по време на турнир по стрелба за служителите от затворите в страната, проведен в памет на техен колега - Янко Янев oт Централния софийски затвор.

Той беше пребит до смърт през 2016 година. Подозира се, че поръчители на жестокото нападение са престъпници от затвора.

Заместник-правосъдният министър е на мнение, че след обещанието за разкриване на допълнителни 200 щатни места, случаите на избягали затворници ще намалят.

Надзирателите са на мнение, че недостатъчният брой служители, както и ниското заплащане, са двете основни причини за избягали затворници.

Турнирът по стрелба в памет на Янко Янев се провежда за втора поредна година, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Скапана държава преди 1 година
Аз защо не се вземат служители от съществуващия личен състав на МВР, а трябва да се откриват още бройки милиционери. В тази службичка МВР има 30 хиляди чиновника, и в съдебната система е така, да ги обучат тях и да ходят да пазят затворниците. Как се раздува щата на милиционери, служители в съдебната система и държавни такива. Кой ще произвежда и плаща данъци, никой не мисли, пазванти да има, като този начело на държавата.
8
0
 
0
 
! Отговори
ттт преди 1 година
Пак неадекватно решение на държавата. Не надзиратели, повече чистачки трябва да назначат.
7
0
 
6
 
! Отговори
fact преди 1 година
нема начин да не избегаш от затвора, когато лично началника му ти го организира. Също така, нема как дан си намериш дрога вътре, при положение, че шефа има дел във всека продажба.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оборудваха ли ги вече с метли?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко са осемдесет хиляди шкембеливи трудоустроени потомствени корумпирани младопенсиониращи се некадърника. Още трябват.
4
1
 
6
 
! Отговори
Тръба преди 1 година
Още ушаци?! Няма лошо. Ликвидираш един, държавичката си отмъщава с двеста нови. Пишман да станеш.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо има броя с НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА?!?Той онзи шkemбелия на портала изобщо не можа да си намери пистолета на кръста и да го извади,докато бягаха покрай него!!Смятате да ги сложите на портала по 10 човека,че да не могата да минат ли!!С по 20 заплатки на пенсия на 42г.!?!?!?Ми давайте...патладжанитв ще им плащат пенсиите...те други не останаха!!!!
2
1
 
10
 
! Отговори
Имитатора преди 1 година
Не наемайте нови надзиратели,няма кой да им плаща за лежането и далаверите с телефоните и дрогата,а вземете да увеличите щата на чистачките и метлите.
1
1
 
5
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
И с 1000да ги увеличите все тая. Сега всеки втори като е висшист да има някаква разлика? Щом един депутат знаел английски, а срича на български.