КНСБ: Готови сме да поведем хората срещу решението за болничните

Хората ще започнат да взимат повече дни болнични
15 ное 2019 11:00,
39
КНСБ: Готови сме да поведем хората срещу решението за болничните
Снимка: BulFoto архив

Синдикатите са в стачна готовност заради предложението на управляващите първият ден от болничния да се плаща от работника. Според президента на КНСБ Пламен Димитров идеята на управляващите по този начин да пресекат практиката за взимане на фалшиви болнични няма как да бъде оправдана и няма да доведе до нищо добро, пише bTV.

Още по темата

„Смятам, че хората ще реагират и ние ще ги поведем. Ако някой си мисли, че така лесно ще мине този въпрос, е сбъркал”, каза Димитров.

По думите му тази мярка ще доведе и до това хората, вместо три, да започнат да взимат повече дни болнични. Изчисленията на синдикатите показват, че годишно една майка ще бъде ощетена с около половин заплата.

„Стотици хиляди хора ще пострадат, без да имат никаква вина. Как ще обясним на една майка, която трябва да си гледа болното дете, че първият ден няма да й бъде платен. Около 10 пъти в годината една майка взима болнични. Това означава да й вземем горе долу половин заплата на година, без да й обясним защо. Това е скандално”, заяви президентът на КНСБ.

Според Пламен Димитров е нужна сериозна борба с кухите фирми, които източват НОИ. Той призова всички онези, които имат възможности да разследват, най-накрая да започнат да го правят.

„Ако има воля, държавната машина може да покаже, че това няма как да продължава”, допълни Димитров.

Според синдиката трите дни болнични трябва отново да се плащат от НОИ. От КНСБ искат среща с премиера, на която ще настояват предложението да бъде оттеглено. Ако това не се случи, синдикатите ще решат какви действия да предприемат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
Бруталната злоупотреба с болничните силно вреди на добросъвестните служители.Създават се лоши настроения и когато някой наистина е болен почват съмнения.Да не говорим че здраво се източват държавните фондове и намаляват парите за наистина уждаещите се.За съжаление организацията която най-яко трябва да се бори с тези лекарски престъпления няма никакво намерение да го върши.Това е мафията лекарски съюз,тя трябва да отнеме лекарските права на престъпниците лекари но никога няма да го направи.
32
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Мен не ме . И сега не ми ги плащат първите три дни. Аз съм на минимална и нещо под масата. Та болничният ти клъцва дохода под масата. Сумата от НОЙ пък, като си на минимална е феноменална.Няма сметка да си в болничен, но като ми потрябва вземам. Важни ми са дните за отсъствието не парите.На НОИ , Нап, ИТ и т. н хрантутници не им дреме че ги лъжат с осигуровки на минимална, на мен да ми дреме за бизнеса и държавата, които са ена мафия за фиктивни болнични. Да да ама не, както казва другаря Карадя
31
0
 
1
 
! Отговори
Бай Шиле до 27 преди 4 години
Ти от колко време не си в България ? 2 дни не мога да взема .Ако може и на часове ше ми ги дават
30
0
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
като не моат се справят да извикат Васил Иванов !
29
0
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Моя шеф още от сряда го няма ....С любовницата в Гърция !?!А аз да работя и в събота за 25 лв.Е няма да стане!
28
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
стига с тези празници вземат си болнични и тичат към гърция хем оставят там еврохем се трепят по пътищата хем искат да им се плаща които си е болен не го интересуват никакви празници спрете да ги обединявате и да подстрекаватеде-билите да вършат простотии
27
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
КаНят Се Бе, ама само се канят - 1 милион работещи българи в мизерия...
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази гавра, масовата заплата ще е почти колкото средната пенсия. От 610 лева бруто, се получават 473 лева нетна заплата. Като ти орежат 1 ден, ще вземеш 449 лева.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО ИМА НЯКОЙ, КОЙТО ЗЛОУПОТРЕБЯВА С БОЛНИЧНИТЕ, ДА СЕ ПРОСЛЕДИ И НАКАЖЕ, ЗАЩО ТРЯБВА НАИСТИНА БОЛНИ ДА БЪДАТ НАКАЗВАНИ ПО ТОЯ НАЧИН.
24
5
 
2
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Тук докторите трудно дават болнични, трябва да си много зле. Пазниците са малко и не се сливат с почивните дни. Вие в България изкарвате половината година в празници пък искате голяма заплата. За САЩ да не говорим. Там на година дават максимум 1 седмица отпуск и те гледат на кръв ако я вземеш. Чак след 10 години в същата фирма могат да ти дадат 2-ра седмица. В Българие е още соц - "ние ги лъжим че работим те ни лъжат че ни плащат"
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега и на онези 80% ще стане ясно имаме ли синдикати или това са маши на мафията.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време беше,стига толкова подлагане!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези не са в състояние да направят каквото и да е. Само лапат парите на хората и никакъв резултат. Не се надявайте на тях. Сами разбирате че са *** на баце и в момента се опитват да тушират напрежението.
20
1
 
3
 
! Отговори
A преди 4 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа 22Еми плащай ни ти първия ден-предполагам няма да обеднееш, плащат ти за нищо работа много пари.
19
0
 
5
 
! Отговори
Перко преди 4 години
По водачите ще ги познаете ...
18
8
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АЙДЕ ПАК , ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТЪРИ ...ХА,ХА,ХААААААААААА..ТОВА ВЕЧЕ СТАВА ПРОФЕСИЯ ЗА МЪРЗЕЛИВЦИ ,БЕ..!!!С ЕДИН НЕПЛАТЕН ДЕН---НИТО ЩЕ ОБЕДНЕЕТЕ , НИТО ЩЕ ЗАБОГАТЕЕТЕ!САМО ПРИКАЗКИТЕ СА "ВЕЛИКИ"....ХА,ХА,ХААААААА....ЗА ОПРАВДАНИЯ!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Австрия е така. Аз лично съм виждал само един болен колега тази година. Как не се разболяват тези пусти австрийци не знам! Здравеопазване ли е, що е??? Дето е казал един чичко : Работата те освобождава!
16
2
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Не само готови,а сте длъжни да го направите за тия заплати ,които получавате!!!
15
9
 
12
 
! Отговори
Синдикати менте преди 4 години
Хайде сега всички мързеливи некадърници, дето вземат фалшиви болнични, да излязат да блокират Орлов мост, за да не мога аз да си свърша качествено работата. И после да ми пищят, че нямало социална политика. Откъде да дойдат парите за социално подпомагане, като мързеливците пречат на кадърните. Че и медийно внимание им се отпуска, да ги ожалиш горките.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои хора ще поведете бе? 70% от хората работят в частния сектор. Частник синдикат не търпи. Тези на държавна работа всички са връзкари и няма да си рискуват връзкарското място заради такива глупости.