България не е готова да се справи със сериозни бедствия

WWF: Пожарите зачестяват, няма техника за борба с тях
20 яну 2020 14:33, Павел Гълъбов
24
България не е готова да се справи със сериозни бедствия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

„Ние попадаме в този географски пояс, в който сме силно заплашени от бедствия. Не бива да забравяме, че утре подобно нещо като в Австралия може да се случи и у нас. През 2018 г. Кресненското дефиле горя 10 дни. 3 години по-рано пожар изпепели билото на западна Стара планина. И въпросът е, че България не е готова. Рискът е налице, всички сигнали са налични. Ние не правим почти нищо, нямаме техника, която да помага за справянето с един голям пожар.“, това каза Георги Стефанов от WWF България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Можем да разчитаме на съседни до нас държави, посочи още той. По думите му България е можела да купи техника, но парите са отишли за друго.

"И по-мащабни пожари е имало от тези в Австралия. Но проблемът е друг. През последната година ние видяхме мащабни пожари и в Сибир, и в амазонската гора. В Австралия пожарите са нещо типично и екосистемите са се адаптирали", каза Стефанов.

Той обясни, че покачващите се температури са в следствие на емисиите парникови газове от човешката дейност, които са в безпрецедентни количества и продължават да се увеличават.

Екосистемите - горите и океаните, не успяват да абсорбират този въглероден диоксид. Всички държави трябва да решат този проблем.

Вижте цялото интервю с Георги Стефанов по Bloomberg TV Bulgaria.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
И какво прави WWF, за да има по-малко пожари в страната? Техни доброволци участват ли в гасенето на пожарите през лятото или могат само да протестират платено срещу втори лифт в Банско?!?
21
0
 
1
 
! Отговори
postradal pasi преди 1 година
До Анонимен Ние сме първи от всички по геноцид така че сме яли попарата на чудовищата и продължаваме да я ядем всички останали сега се учат че имало по- лошо но между колонизаторите и колониите има голяяма разлика...
20
0
 
0
 
! Отговори
Каталист преди 1 година
Продажниците от WWF пак всяват ненужна паника. Омръзнало ми е от тези измислени неправителствени организации, които само гледат как да изкарат лесни пари на чужд гръб.
19
0
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 1 година
WWF освен, че обслужват интересите на богатите западноевропейски кланове, не са известни с друго, което е типично за зелената клика.
18
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
Затова мислете за бъдещето,а то няма да е розово.Подгответе си раница за оцеляване,научете се да палите огън във влажна и мокра среда,намерете си оръжие.Не разчитайте на държавата а на себе си.За мен мога да кажа,че съм подготвен Дори и ядрена война да стане ще спася поне семейството си.
17
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Бг-я изобщо не е готова за нищо.Когато урагана Андрю удари Флорида бяха евакуирани 6милиона души.Питам ако такова бедствие удари някой голям бг град кой ще евакуира затвор,старчески домове,болници,самотни и болни хора,население и къде?Ще тръгнат мародери ще настане хаос.
16
5
 
2
 
! Отговори
100% преди 1 година
Този е мръcен лъжец!!! Тия смучат пари от всяването на смут, иначе няма как да съществъват! Това са земни цикли и човека има 5 процента участие. Много пари се въртят в т.н. " екология"
15
1
 
6
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Голямо бедствие предстои на ,територията,. Скоро *** те ще станат повече от нас, тогава не ми се мисли.
14
3
 
9
 
! Отговори
Bolgaria преди 1 година
Тя Болгариа във вода гази и жадна ходи без аварии и бедствия, тоя за бедствия се тревожи! Най-големото бедствие са властите тук.
13
0
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Държавата колабира при 2 см. сняг, тоя за бедствия се замислил, че не сме готови. Хахаха! При нас най малкия дъжд е бедствие, най малкия снежец е леден апокалипсис, най малкия пламък е огнен армагедон и най малката вадичка е всепомитащ потоп! Цялата държава е в будна кома, тоя за готовност за бедстия бленува. Парите са раздадени на "наши" хора и няма грам мисъл за днес, какво остава за утре или по далече в бъдещето? То Бибитко си сменя мнението по 3 пъти на ден, вие за утре искате да мисли!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тази секта мижитурка готова ли е да й дадем начална скорост с един шут по дупето? Жалки секта рекетьори, раздуват едни напълно обичайниприродни явления, за да психират кухите лейки и да трупат пачки.
11
2
 
9
 
! Отговори
СС преди 1 година
Този *** колко дървета е засял и колко отпадъци събрал ?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не е готова да се справи със сериозни бедствия, но с удоволсвие налива млрд. в бездънната пиндостанска хазна.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинката отклонява вниманието,смо че ,неуточнява от какво.Ха,ха,ха.
Гербонко,щеше да вкарва доган в
затвора ,когато се задаваше на хоризонта.Днес,нещо се обърка.
8
1
 
8
 
! Отговори
апокалиптика преди 1 година
Бедствия и аварри ,пада два санта сняг държавата блокира с трафика , отпускат се ударно няколко милиона за справяне с бедствието на правилните баш майстори...
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не бива да забравяме, че утре подобно нещо като в Австралия може да се случи и у нас. През 2018 г. Кресненското дефиле горя 10 дни."
===
Тоя човек дали е чул, че пожарите в Австралия продължават вече месеци и площта им е много пъти по-голяма от Кресненското дефиле?
Или целта на интервюто отново е да ни страхуват?
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австралия ще ни прати пари, няма проблем.
5
1
 
12
 
! Отговори
Беселина преди 1 година
Най-голямото бедствие е правителството на България, ние и с него не можем да се справим...
4
1
 
9
 
! Отговори
Беселина преди 1 година
Най-голямото бедствие е правителството на България, ние и с него не можем да се справим...
3
1
 
11
 
! Отговори
Илиана преди 1 година
България е доста назад с развитието си, за съжаление....