Васил Левски на боклука. Фотосът бил направен в Перник

Снимката възмути потребителите в социалните мрежи
Обновена: 27 яну 2020 09:48 | 27 яну 2020 08:30, Петя Славова
90
Васил Левски на боклука. Фотосът бил направен в Перник
Снимка: "Монитор"

Портрет на Апостола на българската свобода, Васил Левски, изхвърлен на боклука, взриви социалнитe мрежи в интернет.

Портретът е подпрян до контейнер за отпадъци, а зад него са наредени няколко кашона. Според човека, пуснал снимката, в кашоните имало хиляди книги, изхвърлени при разчистване на читалища и библиотеки. А самата снимка била направена в Перник.

Изхвърленият портрет на Левски предизвика истинска вълна от възмущения и гневни коментари, съобщава "Монитор". Повечето хора определят Дякона като българската най-свята икона и стореното с портрета му като гавра. Други са склонни да обобщават.

"Това отношение показва докъде вече е стигнал днес българският национален дух и манталитет. Щом посегнха на Апостола и с лека ръка го изхвърлиха на боклука, за тези, които са го сторили, очевидно вече няма нищо свято", смятат част от потребителите. Трети пък се нахвърлят върху изхвърлилите портрета с обидни думи и ругатни.

През последните месеци в социалните мрежи неведнъж бяха публикувани снимки на изхвърлени в контейнери и кошове за боклук книги, сред които и произведения на световната и българска класика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
13
 
! Отговори
u2 преди 4 години
Такъв ни е политическия елит, за тях няма нищо свято, какъв пример да дадат освен този. Управляващите са *** до простака, а какво да се каже за обикновенниа човек , простолюдието ?????
13
2
 
25
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Някое училище си е принтирало нов и този го е изхвърлил голяма работа. Тва с псевдопатриотите ми дойде до гуша. Мога да хвана на бас, че 90% от тях просто са чували, че той разбираш ли е трепел поробители и айде патреот съм. А сигурно и толкова не Наят за 19 февруари.Вече в отвратително- татуировки на Левски, деца в носии, пияници играещи хора в река, *** играещи хоро на магистрала.Аз не виждам така съхраняването на традициите а умърсяването им.
12
3
 
22
 
! Отговори
Grom преди 4 години
Чели-недочели псевдо-пуритани и показни псевдо-патриоти все възмутени.Колцина обаче биха си сложили портрет на Левски в хола?Явно някой е чистил мазе или таван след някой починал възрастен.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Левски сега беше жив, щяхме да вярваме на медиите, които без съмнение щяха да докажат, че е милиардер, психо.пат, фашист и екстремист.
10
11
 
10
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Не ми е жал за *** Перник, още 100 години вода да нямат! До преди да тръгнат вицовете за гоУфовете и Миньоро, никой не го беше чувал това пробито село.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 8,запали ги учебниците, те и без това са писани поголовно от комунисти и за нищо не стават. След унито тепърва учих по специалността докато бях на работа, 4 години загуба на времето. Аз ги пренесох на баба ми и тя ги ползваше за подпалки две зими.
8
2
 
18
 
! Отговори
Снимка преди 4 години
Тази снимка (ако е истинска) е толкова стара като динозаврите. Толкова ли няма за какво да пишете?
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално погледнато колко от вас "морални стожери", ще си закачат на стената точно този захабен, скъсан и изяден от мишките портрет? Тъжното е, че е стигнал до това състояние а не, че е захвърлен...
6
6
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 4 години
Заради същата диващина, простотия, некадърност и корупция, перничани стоят на воден режим и заменят незаменимия си Голф за къпана перничанка.
5
13
 
19
 
! Отговори
Голямата работа преди 4 години
Ако беше някакъв уникален портрет с историческа стойност, разбирам. *** тоя вехт портрет дето го има навсякъде, мога да си го принтна във всяко фото ателие... Я стига глупости!
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е.Първо Левски, после знамето, и накрая всички ние дружно на ***.
3
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекланям се пред Левски, но това е просто една скъсана хартия, която вече явно не виси на стената. За какво да се пази? Да заема място.Малко прекалявате.А и книгите какво да се правят? Всички книги, които съм събирал като ученик или студент, искам да ги даря, а библиотеките не ги искат.Просто става ненужна хартия
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Ха-ха нарочно го написала така да не я иСтрият ха-ха.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се гаси туй, що не гасне. Ако Левски беше жив, щеше нас да пита къде сме.