НСИ с пробно електронно преброяване от 20 до 30 април

Националното броене на населението ще бъде през януари 2021 г.
7 апр 2020 11:18, Анисия Иванова
8
НСИ с пробно електронно преброяване от 20 до 30 април
Снимка: БГНЕС

Националният статистически институт ще направи само пробно електронно преброяване и няма да провежда пробното проучване и чрез преброители, каквато беше първоначално идеята. Централната преброителна комисия е взела решението си неприсъствено, съобщи директорът на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ Магдалена Костова.

Промените са заради обявеното извънредно положение в страната.

Електронното преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април, като линкът към приложението ще е на интернет страницата на НСИ, и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април. НСИ обмисля възможността приложението да бъде публикувано и на други места.

Докато попълват данните, хората ще могат да влизат и излизат от приложението по всяко време на денонощието, като то ще е достъпно през desktop приложения, през мобилни устройства - телефони, таблети, пише "Монитор".

Експертът напомни, че това е пробно преброяване, което означава, че тези, които решат сега да се преброят не са освободени от задължението да го направят и догодина, когато ще е същинското преброяване. За предстоящото пробно електронно преброяване няма да има промяна в представените вече въпроси, на които хората ще трябва да отговарят.

При пробното електронно преброяване няма да се публикуват резултати, защото негова цел е тестване на организацията и на инструментариума на преброяването.

Пробното преброяване трябваше да започне на 20 март, като се предвиждаше от 20 до 26 март то да е по интернет, а от 27 март до 2 април - с преброители. Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021 година.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
айде да мине чумата пък ще се броиме
7
0
 
3
 
! Отговори
малкия содому преди 1 месец
Аз съм отговорен за преброяването. Аз малкия Содому, поклонникът на Раму. А преброяването - е там ще видите една истинска содомия, ръкотворна!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък щото като ви пишат някъде по листи и хич не може да се направи манипулация! Хайде малко по-сериозно и елате в 21ви век закостенели балканци такива. Още с кроманьонците живеете.
5
2
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Колеги, напомням ви, че няма нищо по-лесно за манипулиране от електрониката.
Забележително е, че пробата започва на рождения ден на най-великата личност в историята на Галактиката.
Прочетете 1 Лет. 21:1-7.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пилците се броят на есен, като мине епидемията.

Или искат да ни изброят сега и след големия мор
3
0
 
14
 
! Отговори
GDPR преди 1 месец
Лични данни и номера на кредитната карта с пинкод ще искат ли? Откакто източиха НАП, все си имам едно наум...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А електронно гласуване кога? Да видим как гласоподавателите на сегашните ни управници ще гласуват и как Фандъкова ще получава 90% от гласовете в ромските махали от хора, които даже не знаят за кого сласуват.
1
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
АКО БОРИСОВ ВИРУСА И КОРОНА ВИРУСА НЕ СА НИ УМОРИЛИ ДО ТОГАВА МОЖЕ И ДА ИМА НЕЩО ОСТАНАЛО ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ!!!

Спонсорирани публикации