Задържана е майката на шофьора, убил при катастрофа Милен Цветков

Мярката на 22-годишния Кристиан Николов е удължена на 72 ч.
Обновена: 20 апр 2020 22:13 | 20 апр 2020 18:06, Анисия Иванова
192
Задържана е майката на шофьора, убил при катастрофа Милен Цветков
Снимка: Нова тв

Майката на 22-годишния Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е задържана за 24 часа.

Десислава Пешева-Николова се е явила днес в СДВР. Тя е била придружена от адвоката, който защитаваше и алкохолния бос Миню Стайков, съобщава Нова тв.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на майката, че е дала автомобила на сина си.

"Не съм давала ключовете на сина ми. Изказвам искрените си съболезнования на семейството на Милен Цветков. Много съм разстроена от това, което се случи. Това е драма и за двете семейства. Идвам, за да съдействам на разследването", каза тя пред "24 часа".

По информация от прокуратурата джипът, който е шофирал синът й, е собственост на фирма „Десислава Пешева Комерс“. Собственик на фирмата е майка му - Десислава Пешева-Николова. Основната й икономическа дейност според търговския регистър е отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения.

Справка в Министерството на земеделието показва, че фирмата е с одобрени и заплащани евросубсидии за земеделци.

Десислава Пешева-Николова е сред съдружниците във „Винпром Карнобат“.

На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка и да изясни произхода на средствата, с които е купен луксозният джип. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура.

По-рано днес мярката за задържане на шофьора, предизвикал катастрофата, бе удължена на 72 ч.


Трагичният инцидент, при който загина журналистът, стана около 18:00 часа на Великден в София. Милен Цветков спрял на червен светофар пред столичен мол на бул. „Черни връх”. Отзад се врязала колата на Кристиан Николов. Младият шофьор се оказал с положителна проба за канабис и амфетамин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пловдивски НедругарАко има "отвъдокеанска територия", погледни снимки от живота на остров Гуам,или Пуерто Рико!Или имаш предвид северните Курилски острови?
168
0
 
5
 
! Отговори
Също недругар преди 3 години
До Пловдивски НедругарВ какъв смисъл ви повали Костов?Очаквахте да ви даде хотел, банка или поне летище при приватизацията ли?Аз лично му бях благодарен, че от 3$ направи заплатата ми 120$ за 3 години и половина, и ми върна земята от прадядо ми.Толкоз!Но...акромността не била съвременно качество, казват?
167
0
 
3
 
! Отговори
Прогледнал преди 3 години
Задържаха майка му, а баща му е задържан вече от две години...
166
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи великата бизнесменка си е присвоила 500 хил евросубсидии от данъците на обикновените европейци и си е купила мощен джип ауди за 100 хил . Как става така и на какъв принцип се отпускат тези субсидии в бг-то който даде по- голям рушвет ли? защото явно нужда от субсидии е нямало
165
4
 
6
 
! Отговори
до 85 преди 3 години
,,Крайно време е да се задължат всички да си сложат камери в колите,,..........ДА НЕ СМЕ ОВЦЕ? КАКВИ КАМЕРИ. КАКВИ ЧИПОВЕ
164
0
 
32
 
! Отговори
Додо преди 3 години
За съжаление, Милен Цветков си отиде. Не му бях фен, но много ми е жал за него. Бог да го прости! Убиецът е от сой, разполага с пари. В условията на държавно-политическата структура това го прави дефакто галеник на съдбата - ще му наемат някой ядвокат с корени в цялата съдебна система, ще му измислят куп смекчаващи вината обстоятелства и е вероятно вместо в затвора, да го пратят в комуна за наркомани. Единствено късмета му изигра лоша шега, че уби известна личност. Иначе такива неща са ежедневие
163
4
 
0
 
! Отговори
@ преди 3 години
До ОК"1. Тя е предоставила ... на човек в нетрезво състояние."Откъде знаеш? Явно че това което е казала противоречи на теорията ти, следователно имаш доказателства, че това което е казала не е вярно. Дай да ги видим.2. Това абсолютно не е вярно. Без условия.
162
0
 
22
 
! Отговори
ОК преди 3 години
И да има пътен лист , служебна причина и дестинация.Ха познайте дали ги има тези неща. При покупката на джипа , пишейки го на фирмата , са й върнали ДДС-то , тъй като той се пише за разход.Смятайте колко са 20% от цената на този джип.Също така й се връща ДДС от ремонти , гориво и т.н. , абе всичко свързано с джипа , за което вземе фактура. По закон , този джип не може да се ползва за лични цели , а само за служебни , с пътен лист , управляван от човек на договор във фирмата и т.н.
161
1
 
13
 
! Отговори
ОК преди 3 години
Тук много се чудите какво е направила женицата , че са я прибрали за разпит.Нямала вина.Ето малко факти.1.Тя е предоставила автомобила на човек в нетрезво състояние.Това е престъпление.Казала , че сам е взел ключовете , без да я пита.Еми тогава се подава сигнал за кражба на автомобил , нищо че ти е син.Няма такъв сигнал , очевидно е да има хипотеза , че му е дала джипа да си джитка , нормално е да я привикат да дава обяснения и да се изясни дали наистина е така.2.Джипът е на фирмата й.Той е служебен.Което означава , че той трябва да е служител на фирмата , с договор , за да го кара.И д
160
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Зора май е да се добереш до съд. Там всичко се оправдава и после данъкоплатците плащаме на потърпевшите от действията на прокуратурата. Бадева не ги мотаят по арестите Баневи и Миньо Стайков. Влязят ли в съд си и излизат ... верно без касова бележка :)
159
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да не се окаже че Милен е виновен че е спрял на светофара?
158
12
 
5
 
! Отговори
@ преди 3 години
До 23Милен беше според мен един от малкото останали по-читави журналисти и ще липсва, но нека не си затваряме очите пред очевидното: вероятно е бил без колан, което означава, че това заради което сега гоним убиеца, в по-малка степен важи и за Милен. Правилата. Жалко, че по тоя нелеп начин ....
157
0
 
28
 
! Отговори
23 преди 3 години
Лека му пръст на Милен Цветков, истински пич! Просто малшанс или съдба. И всеки един от нас можеше да е на неговото място. Проблемът е че държава България няма-тук, из разни форуми и т.н. всеки си чеше езиците и какво? Нищо! И ще става по-зле! Всичко е навързано с разни схеми, баджанаци, братовчеди, дурсани, недрусани..Нормалните хора или търсят спасение в чужбина или са навели глава и си траят щото могат да останат без препитание..Жалко че загиват обикновено невинни хора...Почивай в мир Милене!
156
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗащото колата е на нейно име, затова е задържана.Но като е почнал Каскета, да арестуа и производителя на амфетите, но там Аллах има процент и ще стъпи накриво.
155
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо само майка му,да са задържали и дядовците и бабите на момчето!Аз не знам за друг случай при който да е задържан родител на пълнолетен извършител,а сигурен съм и в света няма!Това е нивото на родната полиция действа по болшевишки ,цялата фамилия е враг на народа!Вместо това можеше наркоманчето отдавна, да бъде санкционирано за преминаване на червено ,има го заснето на клипче и качено във Фейса!
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли хората егоисти да спрат да говорят за себе си и за живота си и да забележат какво е заглавието на темата. Аман от самовлюбени ***, които само за себе си мислят
153
5
 
30
 
! Отговори
Пловдивски Недругар преди 3 години
До Десен бесенИмам вече половин век живот и независимо, че съм го псувал като хамалин, към днешна дата казвам:Няма по-честен и некомпрометиран премиер в новата ни история от Жан Виденов.Това разбира се не се отнася за много(да не кажа всички) от министрите и съпартийците му-днес крупни капиталисти......За честност може да се говори и при Тодор Кавалджиев, Жельо Желев, Петър Дертлиев и някои други единици.Но "десният" Мил.иционер, надминава всички в наглостта и безумното си "управление"!!!!!
152
3
 
22
 
! Отговори
Пловдивски Недругар преди 3 години
До Десен бесенПрез 1996-та бях учтиво помолен от началника си да стана БСП-член на Бузлуджа, за 100-годишнината на партията-майка, отказах имах идеали и вяра, изтървах финансови облагии до днес не съжалявам.Бях СДС-ар до 1997, дойде Костов и ме повали с десен прав в лицето(партийно строителство преди всичко и уреждане на бездарни партийни креатури+легализиране на контрабандата под закрила на спец службите),царят ни го натресоха и хайде нови 8 загубени години,а с Б.Б стигнахме абсолютно дъно.
151
0
 
40
 
! Отговори
Чегевара преди 3 години
Това е дъжавата ни сега: директорка - усвоени фондове - скъпи коли/фирма без платени данъци - дрогирани синчета-убийци - един неудобен за власта по-малко...
150
8
 
13
 
! Отговори
Десен бесен преди 3 години
До всички българи и пловдивския не другар... Преди 1989 ми се повръщаше от партийците, сега ми се гади от хората, които търгуват за миналото. От такива като пловдивския недругар,който не вижда повече от червения си нос. Ние просто сме незрели за демокрация. Вижте Полша, Чехия, Унгария, Словения.... Там намериха верния път. Там биха ви се при смели на тъгата по осигурено то минало. Сега не ви се работи. Това е. Преди имаше за всички малко, а сега може и нормален човек да живее прилично.