Дачев: На нож съм с колективния плач към правителството!

Според него винаги ще има хора, които критикуват
11

Българската търговско-промишлена палата иска нови мерки и стратегия за бързо възстановяване на икономиката ни. 19 мерки са изпратени на парламентарните комисии.

"Новите мерки са добре познатите стари. Ние акцентуваме на нови неща, свързани с преструктуриране на програмите в селското стопанство, да не се плащат данъци, когато предприятие е затворено", каза за "Денят ON AIR" зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев.

По думите му мярката 60/40 е била реверанс към профсъюзите и работниците, тя не била насочена към работодателите.

"Премахват се голяма част от формалните задължения и плащане на определени такси става по-облекчено, така че ще има и положителен ефект от тази пандемия. На нож съм с този колективен плач към правителството", добави Дачев.

Според него никога досега правителство не е давало толкова много средства в подкрепа на бизнесите. "Докато започнем да усвояваме тези пари, ще забравим за коронавируса. Винаги ще има хора, които критикуват", смята Дачев.

Той изрази мнение, че бизнес, който взима грант от Европа или от държавата, няма как да е устойчив.

"Грешка е, когато даваш на някого нещо, без да го е заработил. Сега се дават пари на фирми, които не заслужават. Ако не си конкурентен в момент на възход, в момент на престой пак ще си неконкурентен", коментира още Красимир Дачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че без Китай трябва да купуваме всичко много по-скъпо и много по-некачествено. И допълни, че тези, които работят самоотвержено, пак ще се върнат на пазарите с двойно по-голяма сила.

"Държавата трябва да прави рамката и да гарантира сигурността, не е работа на държавата да се занимава с бизнеса. Искаме да бъдем независими, а при най-малкия проблем искаме държавата да ни помага. От юни всичко ще е пълно, на хората им писна да стоят вкъщи", заключи Дачев.

 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Отвратен-БГ преди 8 месеца
Този е един нагаждач,готов да ближе задници,за да му върви далаверата.Преди две-три години,мислеше като нормален, хитър гьозбояджия,който искаше да се хареса на мнозинството българи.Днес алчният "бизнесмен",свири на вече друг инструмент в оркестъра на държ. началник."Драги" хамелеона,прочети какво мислят хората за зигзага на твоето мислене.Мазен,циничен ***.Цитати от по долу коментарите на нормалните българи.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми вместо да е до живот в затвора, плужека плямпа. А стадото си блеееее.....
8
4
 
5
 
! Отговори
Азлк преди 8 месеца
Мазен и циничен. Материял та дрънка.
7
4
 
13
 
! Отговори
Знаещ преди 8 месеца
Този е близък с Цветелина Бориславова и за това прави челни стойки и на правителството, за келепир. Накратко, любовник на бившата любовница на Бойко. Уреден и тоя и клакьор на Бойко, нали една фуста имат, макар и в различни времена.
6
5
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Алчен гьoнcypaт. 60/40 не било за работодателите...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За тези от вас, които не знаят кой е този - това е един провинциален феодал от родния ми град, част от историята на падението на българската държава!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А този за какво ни го показвате изобщо ?
3
8
 
17
 
! Отговори
V преди 8 месеца
Тоя е наследин предприатия от комунизма и не е инжестирал нищо за да предложи някакъв нов продукт .Всичките му инвестиции са в коли яхти и имоти. Всички знаем кво представляват тия фабрики .Със разпадащи се мазилки.Течащи покриви .Не съм ги виждал но съм виждал подобни. Производството е спрало до там където е спрял комунизма а света се променя. Печалбата идва от кражба на заплати, а не от нови продукти. Ако имаш леарни за стомана възможностите само строителството са огромни защото много се строи
2
5
 
26
 
! Отговори
6 преди 8 месеца
Дачев изреза и открадна гората на половин България ненормалник. За какви мерки освен 9 мм. в тиквата говориш.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От статията разбирам, че въпросният всъщност нищо не е казал. Има много такива, не е нужно да се дава трибуна.

Спонсорирани публикации