Борисов посети ВМА и отсече: Правим най-доброто в света!

В здравното заведение вече е доставен хлорохин
Обновена: 7 май 2020 13:16 | 7 май 2020 13:12, Веселина Йорданова
96
Борисов посети ВМА и отсече: Правим най-доброто в света!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов разгледа ремонтираните операционни зали на Катедрата по ортопедия и реконструктивна хирургия във ВМА.

Нека българите да знаят, че правим най-доброто в света. Това го казват докторите. Затова и днес пациентите се лекуват бързо и бързо се връщат на работа, каза той.

С вложените 1,7 милиона лева залите отговарят на най-високите световни стандарти, съобщиха от правителствената информационна служба.

Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски съобщи, че ВМА ще изработи проект за роботизирана хирургия, а министър-председателят посочи, че реализирането му може да се осъществи със средства на ЕК.

Премиерът разгледа новите операционни зали, които са облицовани с панели от неръждаема стомана и на практика нямат срок на годност. Изградени по този начин, те са изключително лесни не само за поддръжка, но и за ревизия - панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време, т.е. операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките на няколко часа. Подменени изцяло са също климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Министър-председателят благодари на лекарите, сестрите и санитарите, които полагат грижи за болните. Самият той преди години е бил пациент на ортопедията на ВМА и даде висока оценка на апаратурата и възможностите, с които днес екипът на катедрата разполага, включително опцията операцията да бъде разчертана първо на компютър, а след това извършена на пациента в операционната зала. В този контекст за обучение в лечебното звено се очакват медици от Босна и Херцеговина и от Украйна.

Проф. Мутафчийски информира също премиера Борисов, че във ВМА вече са доставени необходимите количества хлорохин, произведени от "БулБио". Министър-председателят разпореди на началника на ВМА в качеството му на председател на Националния оперативен щаб да проследи дали важният за лечението на COVID-19 медикамент е достигнал до всички областни болници и в звената, където е необходимо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието, снимката и новината са в най-добрите традиции на вестник "Работническо дело" - рупорът на тоталитарната комунистическа държава. Ако има такива, които не помнят онези времена, може да хвърлят едно око на сегашните новините от Северна Корея. Точно същите изрази и похвати. Само дето не е Ким Чен какъв беше там, ами Борисов. Да ни е честито! Дето се вика, каквото заслужаваш - такова получаваш.
79
0
 
1
 
! Отговори
към к.81 преди 3 години
Разрешение за прилагане на такива хапчета се дава В БОЛНИЧНА ОБСТАНОВКА след мнение на лекар специалист в тази област, консулт от няколко лекари за възможна алергия, способност на организма да понася странични ефекти и необходимост да се използва такова лечение. Другият случай на приложение е ако ситуацията с болния е "или - или". От само себе си се разбира, че такова лечение се изполва ако пациентът е паралия. Тогава за него се ангажира и цяла болница (имаше такъв случай).
78
0
 
2
 
! Отговори
Б&Б преди 3 години
Хлорохинът е химичен продукт от далечните (няколко десетилетия) времена, използуван за борба с маларията. Премиерът сега е научил за него и вероятно го смята за модерен препарат. Защо лекарите не го препоръчаха на К.Домусчиев и Дариткова? Удря неприятно бъбреците,черния дроб и жлъчката. По-новите продукти са хидроксихлорохинът C18H26ClN3O и неговите соли хидроксихлорохин фосфат и сулфат (търг. име Плакенил). Употребата им се разрешава след обстоен преглед на здравословното състояние на пациента.
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО ИГО 99% ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА ГОЛЕМИ ***!
76
0
 
6
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Другаря Ким Че Ун ряза лентичка като откри нова фабрика,как сега Бацето да не се похвали? Няма журналист да го попита: ,,Ти Бойко лекар,ли си? Какво точно си направил,че да е пък най-доброто в света. Бойко Самохвалко изтъкна и колко му трябват роби,за да му работят. Вместо да каже:,, Излекувайте се хора,искам да се обичате,да сте щастливи. Той ще вика : Ъъ стадо бачкай за Бойко,за да се тъпче със суджук". На мен така ми звучи.
75
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тоя другар.Ако си мисли че с тези жълти стоники.Ще търси препарат за бълхи. Ама много се лъже! Абе др Борисов! Запада и света като цяло.Е вложил милиарди за намирането на лек срещу СПИНА примерно.Но още ГО НЯМА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! То гръмки стъпки и "открития" през демократичните 30 г от "български учени" И срещу рака! Амааа Ъ ЪЪЪЪЪ.Пак сме на изходна позиция уви! Така че по Умерено ако обичаш! Той света Не пасе трева! -:)
74
1
 
4
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Аххахахаааааааа!!! Този вече звездите му говорят!!!!
73
1
 
9
 
! Отговори
георги преди 3 години
Браво,Борисов,ПАК СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА,само,че ТОВА Е ОТНОВО ЛИЧНА,ВАША ПРЕЦЕНКА!Българските медици са вече на 50%,от обшия брой на заразените в страната!Това е същото,като да отчетем,че ти си най...!
72
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-59 продължавай ,да вярваш в тиквата и милиционера гешеф.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По спокойно бе ***!!Кой си ти,че слагаш етикети!
70
0
 
1
 
! Отговори
Гани преди 3 години
Не правиш нищо.
69
4
 
10
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Тоя наистина е върхът!-Има една древна мъдрост, която казва:"КОЛКОТО ПОВЕЧЕ УЧА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОСЪЗНАВАМ КОЛКО МАЛКО ЗНАМ"А нашия ББ....Той е компетентен...Знае всичко ! еднокнижник
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 50"Едва ли познаваш лекар"Сигурно 1/10 от роднините ми са лекари, двама от тях имат частни клиники ....Поздрави от реалността.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51От друга страна във Франция, Испания и Гърция без декларации и СМСи не можеше и до магазина да отидеш. Между другото, маските в Германия са задължителни на всички обществени места, които са затворени помещения (транспорт, магазини, помещения ) ...
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ivailoКак разбра? Аз виждам да е бил на откриването на новите операционни във ВМА.
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За жалост България не е София и ВМА, особено ако говорим за Северозапада и Видин. Престъпно е отношението в момента на всички към Видин, включително и хуманните лекари от страната!!!!!!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опааа, айде пак почнаха да излизат наяве истини, европроекти, ремонти, кой, кога , за какви при с какви комисионни .....Няма празно при тоз рекетьор, важното е да има поводи за усвояване.Като магистралите , едни големи пари за Бойко и съвсем малко от тях похарчени за маскираме на усвоеното, но пък се хвали все едно наистина е направено нещо като хората.
63
1
 
10
 
! Отговори
Max преди 3 години
Във Видин и малките населени места сме най-добрите в Европа по зравеопазване.Не могат да ни стъпат на малкото пръстче
62
2
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
А ти си доктор на науките и си написал 100 книги, 20 учебника и има страница в уикипедиа за постиженията ти, нали?
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е нищо друго освен един смешен хвали.пръц.ко.