Голямото пътуване и балове – какви ще са мерките на полицията?

Ако абитуриентите се събират и нарушават правилата, ще бъдат глобявани
Обновена: 22 май 2020 12:43 | 22 май 2020 09:07, Нели Христова
29
Голямото пътуване и балове – какви ще са мерките на полицията?
Снимка: БГНЕС

От КАТ очакват натоварено движение по пътищата на страната днес, заради предстоящите празници, които са свързани и с изпращане на абитуриенти.

По думите на Николай Крушарски, главен инспектор от пътна полиция, контролът по пътищата днес и понеделник ще е насочен главно към подпомагане на движението. През уикенда обаче ще има множество специализирани акции, насочени към контрол на водачите, употребили алкохол, наркотици. Ще бъде следено и за висока скорост. 

"Пътна полиция ще подпомага движението. При необходимост ще се включва да регулира и да подпомага самото движение за да могат гражданите да напуснат градовете и да се предвижат по-лесно и безаварийно. Това е основната задача на колегите, която ще важи днес и през почивните дни", каза инспектор Крушарски на извънреден брифинг на КАТ.

"За улеснение на водачите ще бъде създадено реверсивно движение в посока изход от град София посока Перник, като днес и утре ще бъдат отворени две ленти в посока изход и едва в посока вход. Движението ще бъде обърнато в понеделник - две ленти ще бъдат в посока вход, една лента в посока изход за да може да улесним гражданите", обясни Крушарски.

Ако е необходимо, светофарите на изходите на магистрала "Тракия" ще бъдат изключени или регулирани. Това ще се случи само ако се установи, че движението е много натоварено и светофарната система не може да се справи.

"На магистрала "Тракия", от 11 до 21 километър, движението се осъществява в едната пътна лента, а на автомагистрала "Хемус", край село Потоп движението ще бъде осъществявано също в една лента. Съветваме всички водачи да бъдат особено внимателни", каза още той.

"Вчера приключи специализираната полицейска акция, насочена само към контрол на скоростта. Резултатите от нея са показателни, че след приключването на извънредното положение, хората се върнаха на пътищата и нарушават режима за скорост. Цифрите са показателни. Установени са 42 хил. нарушения за превишена скорост, като над 25 хил. от тях са в населените места. Така че контролът през уикенда ще бъде насочен и към скоростта, главно вътре в населените места", обясни Крушарски. По думите му, радарите на КАТ са засекли водачи, които при ограничение от 50 се движат със 150 км/ч.

"Към тези засилени полицейски акции ще се включат и екипи на жандармерия, които ще както за спазване на безопасността на движението, така и за спазване на противоепидемиологичните мерки. Приоритет са районите около училищата, както и паркингите на големите магазини и търговски центрове - мест, къдено е възможно струпване на голям брой хора", обясни главен инспектор Дарин Димитров. По-думите му, най-големите нарушения до сега са струпвания на абутириенти, които празнуват по паркингите на магазините.

"Въведените мерки са за всички, така че колегите, които се отзоват на място ще съставят актове на събралите се абитуриенти", каза още той.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Полицията преди 3 години
Никакви разбира се
20
1
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Сериозни ментални проблеми имаш.
19
1
 
3
 
! Отговори
Башибозуците на преди 3 години
Ттиквоча, пак ще тероризират и бият народа !
18
1
 
6
 
! Отговори
дед Мароз преди 3 години
Мерките са само една, като винаги.Старшина Ушев: "и к`во ш пра`им са?"
17
2
 
6
 
! Отговори
Днec.бг преди 3 години
Мерките ще са голими балове и още по голямо пътуване.
16
2
 
4
 
! Отговори
Стреснат от Вас преди 3 години
До Ужасена Трябва ви медицинска помощ, от специалист "Психиатър" .
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да не се събират? Нали на бал са отишли?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koi lud da si oskypi stokata zarad teb i to s 2000 lv bg chorbadjiq aaxaaxa
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Skladov rabotnik za 2000 lv ga ma nqma 645 koi ti dava poveche
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо полицията преустанови на Хемус петъчното пропускане на превозните средства през тунела с ремонта и в двете ленти еднопосочно? Спряха КПП-тата и нарочно невъзобновиха тази добра и неизнервяща щофьорите практика.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига с тоя бай ***, жалки сте вече!
10
7
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Изчакайте ги да тръгнат и сложете КПП-та, като да не може да се влиза по адрес, а само по работа - като на Великден. Ей тъй за по-интересно.
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после след празниците пак пик заради бай ***, че няма наяване и напиване тази българска гмеч!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na takav material takav kat i hei.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви ще са мерките като на булеварда до нас мотори денонощно хвърчат с 200 км в града? Мерси за селската силна мизика по нощите ще има ли? НеТака си и мислех, нищо не се прави, нищо
6
4
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Нека голямото плюскане и харченето на пари започне сега!!! Пък от вторник пак ще мрънкаме че няма пари и държавата ни е виновна...
5
1
 
14
 
! Отговори
Слънчоглед преди 3 години
Какви да са мерките, антикризисни. Не може да се живее само на държавна заплата и някой друг бонус. Аборигените ще трябва да почерпят.
4
20
 
25
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Слагайте КПП-тата, никакви балове и събирания! Лигавите и невъзпитани тийнейджъри първо да се научат на обноски,на морал и отношение и после да имат претенции!Бъдете строги и слагайте глобите на родителите им, защото те не са ги възпитавали!Нужна е строга дисциплина за да се оправи държавата!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам снимката, явно това пътуване няма да е свързано с рушвети. Защото има снимка на честен, доблестен и неподкупен стожер на държавността.
2
11
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До сега въпреки мерките на...органите,никой не ме е спирал,защото с моя LEXSUS-LC, минавам тихо и...бързо.Явно не са ме...видели.