Голямото пътуване и балове – какви ще са мерките на полицията?

Ако абитуриентите се събират и нарушават правилата, ще бъдат глобявани
Обновена: 22 май 2020 12:43 | 22 май 2020 09:07, Нели Христова
29
Голямото пътуване и балове – какви ще са мерките на полицията?
Снимка: БГНЕС

От КАТ очакват натоварено движение по пътищата на страната днес, заради предстоящите празници, които са свързани и с изпращане на абитуриенти.

По думите на Николай Крушарски, главен инспектор от пътна полиция, контролът по пътищата днес и понеделник ще е насочен главно към подпомагане на движението. През уикенда обаче ще има множество специализирани акции, насочени към контрол на водачите, употребили алкохол, наркотици. Ще бъде следено и за висока скорост. 

"Пътна полиция ще подпомага движението. При необходимост ще се включва да регулира и да подпомага самото движение за да могат гражданите да напуснат градовете и да се предвижат по-лесно и безаварийно. Това е основната задача на колегите, която ще важи днес и през почивните дни", каза инспектор Крушарски на извънреден брифинг на КАТ.

"За улеснение на водачите ще бъде създадено реверсивно движение в посока изход от град София посока Перник, като днес и утре ще бъдат отворени две ленти в посока изход и едва в посока вход. Движението ще бъде обърнато в понеделник - две ленти ще бъдат в посока вход, една лента в посока изход за да може да улесним гражданите", обясни Крушарски.

Ако е необходимо, светофарите на изходите на магистрала "Тракия" ще бъдат изключени или регулирани. Това ще се случи само ако се установи, че движението е много натоварено и светофарната система не може да се справи.

"На магистрала "Тракия", от 11 до 21 километър, движението се осъществява в едната пътна лента, а на автомагистрала "Хемус", край село Потоп движението ще бъде осъществявано също в една лента. Съветваме всички водачи да бъдат особено внимателни", каза още той.

"Вчера приключи специализираната полицейска акция, насочена само към контрол на скоростта. Резултатите от нея са показателни, че след приключването на извънредното положение, хората се върнаха на пътищата и нарушават режима за скорост. Цифрите са показателни. Установени са 42 хил. нарушения за превишена скорост, като над 25 хил. от тях са в населените места. Така че контролът през уикенда ще бъде насочен и към скоростта, главно вътре в населените места", обясни Крушарски. По думите му, радарите на КАТ са засекли водачи, които при ограничение от 50 се движат със 150 км/ч.

"Към тези засилени полицейски акции ще се включат и екипи на жандармерия, които ще както за спазване на безопасността на движението, така и за спазване на противоепидемиологичните мерки. Приоритет са районите около училищата, както и паркингите на големите магазини и търговски центрове - мест, къдено е възможно струпване на голям брой хора", обясни главен инспектор Дарин Димитров. По-думите му, най-големите нарушения до сега са струпвания на абутириенти, които празнуват по паркингите на магазините.

"Въведените мерки са за всички, така че колегите, които се отзоват на място ще съставят актове на събралите се абитуриенти", каза още той.

 

 

 

 


29
Още от Общество
При по-малко спасители по морето - животът на стотици в риск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Полицията преди 1 седмица
Никакви разбира се
22
0
 
0
 
! Отговори
до 21 преди 1 седмица
Сериозни ментални проблеми имаш.
21
0
 
1
 
! Отговори
Башибозуците на преди 1 седмица
Ттиквоча, пак ще тероризират и бият народа !
20
0
 
4
 
! Отговори
дед Мароз преди 1 седмица
Мерките са само една, като винаги.

Старшина Ушев: "и к`во ш пра`им са?"
19
1
 
4
 
! Отговори
Днec.бг преди 1 седмица
Мерките ще са голими балове и още по голямо пътуване.
18
1
 
2
 
! Отговори
Стреснат от Вас преди 1 седмица
До Ужасена Трябва ви медицинска помощ, от специалист "Психиатър" .
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как да не се събират? Нали на бал са отишли?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
koi lud da si oskypi stokata zarad teb i to s 2000 lv bg chorbadjiq aaxaaxa
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Skladov rabotnik za 2000 lv ga ma nqma 645 koi ti dava poveche
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо полицията преустанови на Хемус петъчното пропускане на превозните средства през тунела с ремонта и в двете ленти еднопосочно? Спряха КПП-тата и нарочно невъзобновиха тази добра и неизнервяща щофьорите практика.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аре стига с тоя бай Ганьо, жалки сте вече!
12
6
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 1 седмица
Изчакайте ги да тръгнат и сложете КПП-та, като да не може да се влиза по адрес, а само по работа - като на Великден. Ей тъй за по-интересно.
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И после след празниците пак пик заради бай Ганьо, че няма наяване и напиване тази българска гмеч!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Na takav material takav kat i hei.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви ще са мерките като на булеварда до нас мотори денонощно хвърчат с 200 км в града? Мерси за селската силна мизика по нощите ще има ли? Не
Така си и мислех, нищо не се прави, нищо
8
3
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Нека голямото плюскане и харченето на пари започне сега!!! Пък от вторник пак ще мрънкаме че няма пари и държавата ни е виновна...
7
0
 
12
 
! Отговори
Слънчоглед преди 1 седмица
Какви да са мерките, антикризисни. Не може да се живее само на държавна заплата и някой друг бонус. Аборигените ще трябва да почерпят.
6
19
 
23
 
! Отговори
Ужасена преди 1 седмица
Слагайте КПП-тата, никакви балове и събирания! Лигавите и невъзпитани тийнейджъри първо да се научат на обноски,на морал и отношение и после да имат претенции!
Бъдете строги и слагайте глобите на родителите им, защото те не са ги възпитавали!
Нужна е строга дисциплина за да се оправи държавата!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като гледам снимката, явно това пътуване няма да е свързано с рушвети. Защото има снимка на честен, доблестен и неподкупен стожер на държавността.
4
10
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 седмица
До сега въпреки мерките на...органите,никой не ме е спирал,защото с моя LEXSUS-LC, минавам тихо и...бързо.Явно не са ме...видели.