Случаите на психични проблеми скачат след дългата изолация

От години психичното здраве се неглижирало
9
Случаите на психични проблеми скачат след дългата изолация
Снимка: Pixabay

От началото на пандемията знаехме, че предстоят по-големи рискове за психичното здраве на хората. От първия момент с партньорите в България и Министерството на здравеопазване предупредихме за този факт, преведохме материали по темата,заяви пред БНТ доц. Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация в България.

Той посочи,че дългата социална изолация увеличава случаите на психични проблеми.

Според него от много години не е тайна, че психичното здраве се неглижира, а през годините се взимат много малко мерки в това отношение.

Тепърва ще изчакаме повече подробности от американското правителство, допълни Околийски по повод изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че ще прекрати отношенията си с организацията и нейното финансиране.

По думите на Околийски СЗО е реагирала в първия възможен момент на COVID-19. В изследователската група в Китай бяха и много американски учени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
От СЗО предупредиха че към нормален живот ще се върнат само тези които и преди вируса са били нормални. Този който е бил оигуфрен, оигуфрен ще си и остане!
7
2
 
2
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
"Днес българина е духовно болен!" -- Вера КочовскаТя си отиде с болката си !!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3,А А КАКВО ЩЕ РЕЧЕШ ЗА ДРУГИТЕ ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ- БОЛИ МЕ РЪКАТА ОТ ПОДПИСИ КАТО МИНИСТЪР- ХРАНТУТНИКА НА КРАДЕЦ МУСТАКОВ, ТЕ КРАДАТ, АМА КОЙ КАКВО Е ОТКРАДНАЛ, А ПОЗНАЙ- ИМПЕКСОВА, ИСКАХ ДА ВЪРНА ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ, АМА НЯМАХ ЖЕЛАНИЕ- КОПЕЙКИН,
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да-а-а-а-а !Това се отнася за теб и цялата пасмина, които умишлено или от глупост повтаряте тази неистина за удоволствие, но трябва да ти се потърси отговорност за говорене на празни приказки и правене на квалификации.
4
1
 
4
 
! Отговори
Фройд преди 3 години
Абнормалното е критерий и средство за определяне на нормалното.
3
2
 
13
 
! Отговори
примери преди 3 години
При Гешев - когнитивни дефицити - не можа да прочете 2 СМС-а между Горанов и Божков. Не че и преди не беше зле в главатаБойко - страхова невроза - станал е още по-глям страхливец - не смее да разкара Горанов , изпуска когато чуе ,че Пеевски (пак) иска да го пляскаГоранов - обострен нарцисизъм водещ до нетърпима наглостПеевски - хранителни разстройства - лакомията му е все по-безграничнаДалавери - засилен невротизъм - нещо много активен напоследъкВолен - шмърка още повече
2
1
 
17
 
! Отговори
Диспансер.бг преди 3 години
Изостря се особено манията за величие у някои от управляващите. При простия народ - страховите неврози.
1
2
 
13
 
! Отговори
Да-а-а-а-а ! преди 3 години
"Неглижира" е смешна дума за преблемите с психиката на хората у нас! Всеки пети е с психо отклонения - явни и неявни, НО НЕБЛЮДАВАНИ И НЕ ОБГРИЖЕНИ!