Актьори помагат с топла храна на възрастни хора в нужда

Фахрадин Фахрадинов: Включихме се заради радостта в очите им
5 юни 2020 09:55, Анисия Иванова
4

В извънредната обстановка продължава помощта за най-бедните в страната. Поне до 24 юли те ще получават топъл обяд, осигурен от държавата. Близо 31 000 българи от 215 общини се възползваха от подкрепата.

Някои от тях бяха изненадани като получиха обяда си от родни звезди, които се включиха в инициативата на социалното министерство. На вратите на най-бедните в столичния район "Красно село" се появиха със супа, основно и десерт актьорите Фахрадин Фахрадинов и Филип Аврамов.

"Включихме се заради радостта в очите на хората. Филип Аврамов още в началото на кризата започна да пазарува на възрастни хора, които не могат да излизат. Много щастливи бяха. Майка и дъщеря се чудиха откъде ме познават, бяха много радостни", разказа Фахрадинов пред Bulgaria ON AIR.

Учителка на 80 години и съпругът ѝ са му направили изключително силно впечатление. Двамата не могат да излизат и много са се зарадвали да контактуват с млади хора.

Над 250 са нуждаещите се от помощ в "Красно село", а социалната програма покрива до 200 човека. Затова Фахрадинов апелира повече хора да се включат в програмата за дарения, като изтеглят формуляр и го подадат в общината.

"Трябва да е перманентна практика на различни колеги. Това би ентусиазирало и други. Състраданието е една от основните черти, която ни липсва в последните години", сподели актьорът в ефира на "България сутрин".


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
3
 
! Отговори
буля Пена преди 1 месец
Стига сте съскали, момчето се показва за да насърчи и други хора да го правят, не за да се хвали
3
0
 
5
 
! Отговори
Батман преди 1 месец
И какво е това парадиране че бил помогнал на някого. Ами като оправя жена си защо не се снима да покаже някоя друга поза. *** човек....
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето, вижда се защо са се включили"звездите" ...за реклама.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така, снимай се и се похвали пред хората какъв си самарянин, смешко!