Кои са най-рисковите служители за корупция в МВР?

Политиката на ведомството - технологизиране, за да няма рушвети
18
Кои са най-рисковите служители за корупция в МВР?
Снимка: БГНЕС

Най-рисковите за корупционни практики са катаджиите и служителите на охранителна и на гранична полиция, призна МВР шефът Младен Маринов.

За да се намали искането и даването на подкупи, МВР е въвело редица мерки за технически контрол.

"В областта на контрола на пътното движение се взимат мерки да се намали участието на човешкия фактор, за да се намалят рисковете от корупционни практики", обясни Маринов.

Сред тях са поставянето на ПОС терминали, за да се спре възможността за искането на рушвети. За граничарите е засилен мониторингът за контрол над колите им, като се поддържа непрекъснато видеонаблюдение и звуков запис на разпорежданията им.

Политиката на министерството е към технологизиране на всички процеси, които да изключат досега клиент - контролен орган, обобщи министърът.

Според него полицаите трябва да прилагат закона, а не да го тълкуват. Голяма част от сигналите за корумпирани полицаи идват директно от техните началници, каза Маринов и допълни, че именно началниците на средни и високи нива са отговорни за подчинените и те трябва да ги контролират.

А иначе 779 служители в МВР пряко осъществяващи дейности срещу корупцията са преминали обучение в Академията на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Данчо КАТерицата преди 3 години
От цялата осемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници, има десетина процента честни и доблестни полицаи, които изнемогват заради корумпетата около себе си. Затова разтуряй корумпетата по примера на Грузия.
14
0
 
5
 
! Отговори
До Ivan 6 преди 3 години
Всички тарикати, до един да си платят глобите ! Правил ли си нарушения в Германия или в Унгария ? Ако да, на границата плащаш и няма мърдане !
13
1
 
6
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ . преди 3 години
Господин министре до кога за сметка на нас не възползвали се и непредобили право на пенсия ще се възползват отделни колеги АПЗ които че пенсията им си върви както и заплата е в банкомата .
12
2
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
МВР Маринов сочи за корупция служителите на Гранична полиция ДВС ги задържа за нарколабаратории но директора им продължава да заема поста Особенно при засиления пътникопоток не са решили от ДВС да уличат рекетьорите на ГКПП.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам как очакват полицаиите да не са корумпирани като всички висши политици са? Те пример от кого да вземат?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н министър, забравяте работещите в Икономическата полиция в РДМВР и звеното към ГДНП. Там се пишат мнения и се правят разследвания за случаи с много пари, така че нищо чудно разследващите, особено тези пред пенсия или в пенсионна възраст да се превръщат в активни фигури, чието мнение се обръща при възможност за вземане на много пари. Въведете ред в разследванията: не може едно елементарно разследане със срок 6 месеци да се точи 1г5м - това мирише на "покана за танц" - т.е. бъркане в джоба.
9
0
 
8
 
! Отговори
КАТерица преди 3 години
От долу до горе. От сянката зад храсталака до най-високите клонки на върха.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако случайно не знаете, да Ви кажа: Рибата се вмирисва цялата, от главата та до опашката! Както каза някой, лош генетичен материал!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо има корупция в МВР?Отговор: Защото сме роднини и няма как да се наказваме.Защо служителите от МВР не правят секс помежду си?Отговор: Всички са роднини.
6
0
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
Махнете тъпите катаджии от границите!Смешно е ,а освен това и незаконно,да те спират и рекетират да платиш,за да продължиш,ако шофираш личния си автомобил.Никъде няма катаджии по граничните пунктове в никоя страна в Европа,а не съм чувал и по света да съществува такава полицейщина,каквато сме принудени да търпим тук.На всеки храст-фотограф.Жалка картинка-смешници.Засрамете се!
5
0
 
5
 
! Отговори
One преди 3 години
Всички.
4
2
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
20 лв. или 1 картон цигари не е подкуп !! Да питат началниците им по колко вземат като пазят наркоразпространителите
3
0
 
16
 
! Отговори
. преди 3 години
Въпрос:- Кои са най-рисковите служители за корупция в МВР?Отговор:- Да!
2
0
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
искам да ме корумпират , но никой не е мераклия
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точният въпрос е КОЙ НЕ СА ???. Защото в тази структура са единици чистите служители. Всичко друго е омазано до клепачите с г.вна.