Над 24 часа РЗИ не уведомило Милен Керемедчиев, че е с COVID-19

Бившият министър разказва за ходенето по институции
Обновена: 8 юли 2020 18:36 | 8 юли 2020 13:32, Петя Славова
24

След положителен тест за коронавирус, Милен Керемедчиев твърди, че не са му наложили задължителна карантина. Бившият министър на вътрешните работи обясни пред Bulgaria ON AIR, че е подал сигнал към институциите и сподели за опитите му да си направи PCR тест.

Всичко започнало с появата на температура от 37.2. Той отишъл на преглед, защото било през почивните дни, в които личната му лекарка не е на работа.

"Отидох в "Пирогов", където казаха, че не могат да ми направят PCR тест, защото го правят само на приети пациенти. Насочиха ме към ВМА, там на регистратурата ме отпратиха към "Инфекциозно отделение" за преглед и да ми направят PCR тест. В "Инфекциозно отделение" ми казаха, че без направление от "Спешно отделение" не могат да ме приемат. Отидох в "Спешно отделение", там една много любезна дама ми каза, че има нареждане пациентите със съмнения за коронавируса да отиват в "Инфекциозно отделение". Там отново една много мила дама ми каза, че няма начин да ме приеме без направление", обясни сложната и тромава система Керемедчиев, която се е превърнала в лутане между институциите.

Отново се връща в  "Спешно отделение", където най-накрая получава направление и от там за трети път отива в .  "Инфекциозно отделение".

Там вече го преглеждат и му правят тест и разбира от медиците, че ако има отрицателен тест, няма да получи обаждане.

За всеки случай Керемедчиев си прави тест и в  частна лаборатория, защото наистина чувствал симптоматика и той се оказал положителен.

В същото време не получава обаждане от ВМА и решава сам да ги потърси. След петия му опит за свързване, му съобщават, че е положителен и го вписват в списък с позитивни пациенти.


24
Още от Общество
Helpbook: Матраци, шкафове, боклуци след ремонт при съседите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 4 седмици
Ако не се налага болнично лечение не е спешно, а неотложно.
Не обикаля, а първо се свързва с личния лекар или заместниците му.
После действа.
21
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 седмици
Пичове, за кво говорим. Развити симптоми на Ковид19 не са ли спешност? Човека отишъл на крака или с автомобил. Тези, при които отива не трябва ли да имат защитни средства. Каква е разликата? Дали си в линейка или те кара близък или си сам в автомобил? Всеки може да си прецени. Нали целта е да не се допуска да обикаляш болниците с обществен транспорт.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 7-ми ***, ти си много смешен като коментираш без да знеш какво е Пирогов и защо го има.
Много оли го френ е оплюло М.К., монго нещо, май вярно има 80% бавни българи. Правилно е действал и сега показва бездействието на инситуциите, които се "борят" с китайския вирус само по ТВ -то.
19
0
 
2
 
! Отговори
съпричастна преди 4 седмици
това което пишете не е вярно , недай си боже в събота и неделя да имаш здравословен проблем.често джипитата имат договор със спешна помощ за почивните дни и е правилно пациентите да се обръщат за помощ там.Сега пък с ковид е някакъв ужас- хаос!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Миленчо, защо не си знаеш задълженията като пациент.
Всеки личен лекар е осигурил за болните си обслужване през празничните дни и през нощта. На телефона щяха да ти обяснят конкретните стъпки.
Какво си се юрнал от кабинет на кабинет да заразяваш хората.
С този акъл ли си ни управлявал? Или си вземал назаем?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мърморко.
На вратата на кабинета на джипитата задължително има телефон на неотложната помощ, която ги обслужва. В Гугъл може да открие телефон за справки,съвети и консултации по въпросите , свързани с пандемията. На тел 112(ръководен в момента от МВР) също има ,,гореща линия,, за връзка с пациента.
Колко е зле, като спускат на ръководни длъжности ,, парашутисти,,
Той за себе няма полза, ние сме разчитали на него
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сиромах, Милен,сиромах.
Такива работи в Правителствена болница нямаше ли,чичо?
А защо докато си бил на власт не си се погрижил за Народа си?
МВР ръководи системата на 112,което включва и Спешната помощ.
15
0
 
1
 
! Отговори
Лаик преди 4 седмици
Тия не го уведомили за позитивна проба, , на границата пълно с неуведомен и за глоби от КАТ, на Росенец неуведомени че все още са част от България........Какво става тука,бе ???!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щял да заразява, че той малко ли хора е заразил при тези совалки между болниците. Все пак, като лице, което е участвало в управлението на държавата, същият трябва да предложи работими меерки за намаляване на бюоркрацията, защото ако имахме проблемите на Италия и Испания, например, сега у нас щеше да епълн леш.
13
0
 
4
 
! Отговори
Одисей преди 4 седмици
Ах, сиромахът...! Той случайно се сблъска с българската действителност! Пожелавам му бързо да оздравява и да не се разболява поне докато упралява гениалният стратег Бойко Борисов. А до тогава ще царува хаосът на всички нива, а чрез изкуствената интелегенция (виж Мария Габриел) ще се перфектционира и ще имаме един изкуственоинтелегентен хаос, който ще е имунен против всякакви реформи и опити да се промени статуквото ... И ще надживее държавата , и чак тогава ще изчезне и той .
12
0
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 седмици
Сгурно се надявам на много да уведомяват по имейл или в някаква платформа за мед.резултат. Преди време питах служителка на НАП, дали ще ме уведомят по еимайл , ако нещо има във връзка с декларацията и тя ми отговори, че няма начин. Аз трявало да ходя и дасе интересувам. излиза, че имейлите в документите са само проформа, ей така да се чете декларацията по- модерно, в дъха на 21 в. Нямам думи. Имам усещането, че нещата стават по-зле от социализЪМа и бюрокрацията ИМ тогава.
11
0
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 4 седмици
Напълно нормално, последните години всички действия на държавата са само за пред камери и по телевизионите студия.
Ситуацията с пандемията я борят по същия начин. Интервюта пред журналисти и тупане в гърдите, а за съжаление реалността е съвсем друга.
10
1
 
7
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 седмици
Пълен разпад на всичко в държавата, благодарение на герберастите...Ужасно е!
9
1
 
7
 
! Отговори
О, Боже! преди 4 седмици
Ау! Ама това в на генерал майор професор доктор Мутафчийски болницата ли?

Не може да бъде! Там такива неща не стават. ВМА са най-великите от великите, с перфектна организация и борят коронавируса от Ню Йорк до Владивосток.
8
3
 
9
 
! Отговори
Какво чакаме преди 4 седмици
Защо не затваряте? Какво чакате? Мислете, че сте по-добре от Северна Италия ли като здравна система? Те се огънаха, но вие ще се справите. Май просто искате да прочистите пенсионерите умишлено.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пирогов е за обикновените хора. Да отива в частните болници. Нали са големи американци и хвалят американската частна, застрахователна здравна система/

Много са смешни софиянци, че все тичат в Пирогов за всичко.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Маската спира ли вируса?
5
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Над 24 часа РЗИ не е уведомилА ..."
"...си прави тест и в  частна лаборатория, защото наистина чувствал симптоматика и той се оказал положителен."
Верочтно имате предвид, че "Над 24 часа частна лаборатория не е уведомилА..."
Поне аз така го разбирам!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
мой близък също прекара болестта в болница в края на април и началото на май и също беше уведомен след 2 дена и половина, в 9 вечерта в събота!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Така е, Милен Керемедчиев, има разминаване в Тикволандия и то не е от вчера.
Но пък чекмеджетата са пълни с пачки, кюлчета. И отгоре пищова.