Опасна практика – тричането на кучета, все още актуална у нас

България попадна в световна петиция срещу изтезанието на животни
20 юли 2020 23:15, Анисия Иванова
94

Съвсем наскоро България попадна в световна петиция срещу изтезанието на животни.

Поводът не е случаен – тричането на кучета в село Бродилово. Авторите на петицията припомнят, че всяка година това събитие е повод за празник.

Виждали сме много пъти как много кучета са окачвани на въже над река Велека, местните ги въртят, а животните падат в реката.

Подобни традиции повдигат въпроса дали имат място в наши дни и кой и как следи да не бъде упражнявано насилие над животни.

Ветеринарният лекар д-р Мила Бобадова и психологът Аделина Иванова коментират темата в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна традиция, която не трябва да изчезва! Трупането трябва да се защити от ЮНЕСКО, ако изобщо това е структура запазваща световните ценности.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един човек
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те за хората не се грижат загрижили се за животни.Същите ядът месо от горките агънца и прасенца и теленца, че ушите им плащат.Гейовете от ония зелените потребяват ток и парно, като за 3 домакинства, но искали да се спрат всички мощности.Когато сме стигнали до там да с насмогнем на масрафа и няма бездомни и мизерстващи хора, тогава да се правят новини за въртящи се купете, от които нито едно не е умряло.Всичко друго е долно лицемерие!
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво й е опасно на практиката, освен че "накърнява" чувствата на особено задръстени толерасти?
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си тричаме политиците до пълно натричване
58
3
 
13
 
! Отговори
Рънърса преди 3 години
Нищо им няма на кучетата от тричането, наложете санкции на китай, там ги пекат и варят живи, а също и на испанските смешници, задето се гаврят с биковете и ги убиват мъчително.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За псевдо-психолозите:"Жестокостта над животни и дори безразличие към страданието им, е един от най-големите грехове на човешкия род. Те са в основата на човешката поквара. Ако човек създава толкова много страдание, какво право има след това да се оплаква, ако самият той страда?Ромен РоланСъстраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.Артур Шопенхауер
56
0
 
10
 
! Отговори
Българинооо преди 3 години
Вместо да тричаш кучета тричай депутати!!!
55
13
 
5
 
! Отговори
Адолф преди 3 години
Всичко оправихме, положителен прираст на истински българи (не на *** шведи). Живота е на ниво в държавата, пуснахме си блоковете в аеца, пенсио ерите оправихме, здравна и образователна система. Стигнахме до кучетата... Смешници
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако въведем традицията да тричим политици, ще е по-продуктивно.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гани Кълвача е близък на ВТВ
52
0
 
6
 
! Отговори
До 83122 преди 3 години
Аз разбирам, че ти си следващият за тричане ;) имаш нужда... Колко " умно"- само крадци биха давали пари за приюти...къде сме ние, неразбиращите, къде сте вие, просветлените варвари! После- що държавата ни е таква, щото не ви тричат достатъчно такива като теб!
51
10
 
17
 
! Отговори
един кучкар преди 3 години
Кучето е лоялно към господаря с или без тричане. Вие наистина ли мислите, че като го тричате, ще му премахнете стреса? А също съм направо отчаян от простотията и невежеството на тези мои сънародници. Не вярват на вирус, вярват в допотопни традиции, вярват, че семейството е здраво като си бият жените и пр. И наистина място в ЕС просто нямаме.
50
7
 
10
 
! Отговори
83122 преди 3 години
До АнонименСамо крадци на европейски пари за фалшиви кучешки приюти пишат такива петиции, за да симулират активност. Повтарям - нищо не разбирате.
49
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Шоковата терапия е отречена и не се прилага точно затова, че е варварска. Не съм много сигурен, мисля, че само при изключения при изключително тежки случаи, може, но трябва да се провери, но вече не се прилага така, както по-рано. Мислете, не вярвайте на някакви суеверия и на всички традиции. Аз смятам, че тричащите трябва да бъдат съдени и парите да отиват за кучешките приюти.
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да тричаме и "грижовните пазачи на традиции" , предполагам и те имат нужда от ново начало на чисто...или още по-добре - край на мъките им? Трудно е да си п.рост, лесно е да не го осъзнаваш! А простотията ходи по хората, не по животните, на тях няма какво да им лекуваме психически! По българина ходят още много неща, но не и акъл...много логични и практични традиции са си отишли-например да режат ръката на крадеца, ако искате да възобновим и нея? Струва ми се добро решение?
47
0
 
4
 
! Отговори
83122 преди 3 години
До АнонименКъде го чукаш, къде се пука!
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да триченето на българския народ трябва да бъде прекратенас отстраняването на гербавата мафия
45
6
 
6
 
! Отговори
83122 преди 3 години
До анонимнаНищо не разбирате, съжалявам. Според Вас варварската нация трябва да тричи и котки, и крави, и телета, и овце и т.н., но такова нещо абсолютно няма. Това е свещен целебен ритуал единствено и само за кучета. Защото кучетата са лоялни директно на човека, оттук възникват и психопроблемите у тях. За кучетата ние, хората, сме непоследователни и необясними. Веднъж кучето получава насърчение да лае и да хапе, а друг път за същото - наказание. И животното страда, проблемът е психологически.
44
4
 
0
 
! Отговори
83122 преди 3 години
До анонименНищожни аргументи, пишете по инерция.