Алибегов: Затварянето на заведения има нулев здравен ефект

Без нови мерки, да се спазват тези, призова той
15 окт 2020 12:11, Анисия Иванова
118

Заведенията, баровете и ресторантите остават отворени. Здравният министър обяви, че от спазването на мерките зависи как страната ни ще премине през пандемията въобще.

"Стараем се въобще да не мислим в посока затваряне. Ако спазваме мерките, които имаме, няма да се налагат нови", категоричен бе председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов в "България сутрин".

По думите му затварянето на заведения в Европа не дава ефект.

"Имаме затваряне на цял отрасъл в нощния живот, загуба на работни места, загуба на финанси в икономиката, а здравният ефект е нулев. Нямаме нито едно установено огнище в заведение", коментира още той.

Последната справка на РЗИ показа, че най-често противоепидемичните мерки се нарушават в болниците и заведенията.

"Трябва да се направи организация и да се контролират всички барове, ресторанти, дискотеки. Създали сме ясни правила за спазване. Който не ги спазва систематично, или да бъде глобен или затворен. Но не това да става локално за дадения обект", категоричен бе Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че спадът в оборота на заведенията е между 40-45% и се дължи на свитото потребление и противоепидемичните мерки.

Председателят на Съюза на заведенията допълни, че мерките за намаленото ДДС, мярката 80/20 и увеличаването на минималната работна заплата в сектора са помогнали на представители на бранша да не фалират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Айде Бегай...
98
2
 
2
 
! Отговори
ахам преди 3 години
До 81Това са гласоподаавателите на Гроб
97
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя глупав нагляр не знае какво е шампоан,пък камо ли дезинфектант.Лошо е че има много *** народ който е безстрашени затова не ми се мисли какво ни чака.Който оцелее ще разказав защото краят скоро не се вижда а напротив за съжаление.
96
1
 
15
 
! Отговори
Аребегов преди 3 години
Искам ддс -9%.Мноооо съм гладееен.
95
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи в магазинчето пред мен един купи 8 кутии цигари и 4 пакетчета солети - "Ама да са без сол, че не е полезна". Този е същият като него!
94
1
 
36
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Тоя вмирисан кръчмар разбирал и от медицина!! Да го пратим във Франция да ги научи, че тия там затварят кръчмите, а и полицейски час въведоха
93
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмар говори за здравен ефект
92
1
 
31
 
! Отговори
SS преди 3 години
Тоя няма ли да вземе да отиде да си подстриже мазната коса ...
91
1
 
9
 
! Отговори
И преди 3 години
ДДС-то трябва да стане -9%, а не 9% за заведенията. Тогава ще има добър ефект.
90
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С вид на гъзар от 1990 година. Не е мръднал оттогава във вижданията си също.
89
3
 
9
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Мъ прав е чиляка, ве!Как шъ пълним Държавния Бюджет, а?То у Бг фабрики, заводи и предприятия вечи нема, останаха само Заведенията!
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВескоПопитай при Г-н Алибегов
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** го кажи на Макрон щом си такъв голям здравен специалист.
86
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда да ги затваряте за да не ходя, всеки път все нещо ме цакате, я бирата 4 лв. я ми пушат на главата, а като кажа Кола защо ми носите кен мошеницци долни, не стават нашите кръчмари.
85
1
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Този докога ще го показвате?! Неизмит и необръснат, ще ни кани в заведенията си! Али бегай, че не можем да те гледаме!
84
6
 
29
 
! Отговори
Ния преди 3 години
В цяла Европа затварят заведенията и въвеждат мерки, защото знаят от пролетта, какво преживяха, нас тук ни поставят в шах и мат, само защото Борисов не иска да му досажда Алибегов. Не ги е срам, само че като съвесем излезне положението от контрол да го питам дали така необезпокоявано ще приключи мандата. Биеше се преди в гърдите,че сме първи по мерки, а сега когато са много повече заразените нямало нужда, лицемер!
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ричи или Ричард е този? Много нежно име.
82
1
 
47
 
! Отговори
Аауу преди 3 години
Колко страшно. Този *** орева всички телевизии колко е пострадал от карантината. Сякаш всички останали не сме. Заведението му на сред Витошка е непрекъснато пълно. Бойко му свали данъците наполовина (и повече). За сметка на това Ричо е качил цените до небесата. Какво иска още ? Ние работещите данъкоплатци, които бяхме принудени да не работим 2 месеца какво облекчение получихме (освен препоръка да вземем кредит) !?И аз му предлагам на Ричо щом е толкова зле финансово да вземе кредит .
81
2
 
13
 
! Отговори
Бекалиев преди 3 години
Тези на запад, вместо да се занимават с глупости да бяха питали Ричи.
80
2
 
9
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Записах в УНСС, но ме е страх от вируса. Аз съм амбициозен младеж, завършил строителен техникум в Русе. Моля някой да ми намери работа. Бъдещето ми е съсипано.