Над 1400 пешеходци са глобени през първите 15 дни на октомври

Велосипедистите отнесли глоба за същия период са 46
16 окт 2020 21:39, Ния Христова
8
Над 1400 пешеходци са глобени през първите 15 дни на октомври
Снимка: БГНЕС
Полицията е санкционирала над 1400 пешеходци за различни нарушения в първите 15 дни на месец октомври. Това съобщиха от Пътна полиция, цитирани от БНР.
 
46 са велосипедистите, глобени за същия период на месеца.
 
"Пешеходци, които преминават през ограждения от парапети или вериги е едно изключително сериозно нарушение на закона, което създава предпоставки и за пътно-транспортни произшествия. 63 са пешеходците, които са били установени в такова нарушение, а иначе общият брой на нарушителите-пешеходци за тези 15 дни надвишава 1400 човека.
 
Велосипедистите, те са водачи, нещо, което много често забравят и се движат като пешеходци, използвайки привилегията на пешеходците, преминават през обособените за пешеходци площи, не като истински пешеходци т.е. бутайки велосипеда си, а управлявайки го. И една част от велосипедистите, които се явяват сериозни нарушители на Закона за движение по пътищата са тези велосипедисти, които се движат с необорудвани, технически неизправни велосипеди", обясни Мария Ботева от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
3
 
! Отговори
велосипедист преди 3 години
А защо шофьорите да не слизат и те като пресичат пешеходна пътека, бутайки колата си? Безсрамни гаадове! Нагли, дебели шкебета.Завзеха улиците, по едната половината карат, по другата паркират. Всякя свииня в кола, дрън -дрън за има няма 100-200 м. Колите са по вредни и от вируса и от затоплянето.След 10-15 новото поколение ще се срамува заради използването на коли.Ако не си инвалид, може да се качиш на велосипед или поне на тротинетка (ако толкова те мързи) и да усетиш радостта от движение
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи шофьорите може да си паркирате където си искате ро тротоарите, а пешеходците не можем да си пресичаме където си искаме по улиците? Я у лево бе!
6
1
 
4
 
! Отговори
До Стоянов преди 3 години
И как да им се помогне точно? Пешеходната на 20 м., ама на него много му се виждат и си крачи където му е удобно. Или предлагаш на всеки 30 м. пешеходна. Аз пък искам автобусът да спира точно пред блока ми, та да не пресичам, ама не става. Като му бръкнеш в джоба пак ще псува, но следващият път ще помисли ако не за живота си и белите, които изкарват на шофьорите, поне за финансите си.
5
1
 
4
 
! Отговори
от Аспарухово преди 3 години
В квартала направиха разни промени и на едно кръгово започват по 2 платна, разделени с едни бетони, уж да не може да мине пешеходец. Обаче са около 1м високи и често ги прескачат даже и дъртите баби. Стана по-лошо, защото виждаш пешеходеца чак като скочи на платното. Има едно място където ги мързи да минат през надлеза и бягат през 4 ленти, като заобикалят бетоните. Вчера една баба с 3-4г дете пресичат там! Обче детето падна на пътя и стана шаш за секунди. Това не е само за глоба. Трябва бой!!
4
4
 
2
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До До 1Тук идеата е не да се помогне за решаване на проблема, а да се вземат едни пари! Ей за това "пищят" хората!
3
3
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Виж сега колко несъгласни ще има за глобите и после пищят, че няма ред в държавата.*** може да прави каквото си иска и да се възмущава, че другите не спазват правилата.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един път ме подгони дадох си преднина 50 метра и го гледам как хвърля антифриза плондера
1
9
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Винаги ме е учудвало колко дисциплинирани стават българите в чужбина..ама там бъркат дълбоко в джобовете и прошка няма. Крайно време е и тука да се внедри тази система, щото това най-вече ни влияе..