Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!

"В тежка ситуация сме, почти катастрофална на места"
Обновена: 29 окт 2020 15:24 | 29 окт 2020 15:24, Веселина Йорданова
100
Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В тежка ситуация сме, почти катастрофална за много региони. Можем да се справим само с мобилизация на цялото общество.

Това каза Андрей Марков, заместник-председател на Българската болнична асоциация и на Асоциацията на частните болници пред БНР.

Още по темата
Според него трябва да се реорганизират медицинските кадри, тъй като проблемът не е толкова в апаратурата и оборудването.

Марков съветва гражданите да не се самолекуват по публикации във вестниците и в интернет, а на всяка цена да търсят помощта на специалисти.

Според него здравните и местните власти трябва "да влязат в тази битка заедно".

"В движение се учим как да действаме. Естествено, плащаме и една цена в онези случаи, в които не се стига до най-добрите резултати", каза още той пред БНР.

Относно съмненията в достоверността на тестовете и статистиката Андрей Марков заяви, че нямаме друг избор и друг инструмент, с който да контролираме развитието на болестта.

В коментара си по опцията полеви болници Марков посочи, че по тази тема е мислено отдавна и вероятно готовност има.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
8
 
6
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАЙТЕ преди 3 години
на мерзавците с бели престилки !!!ВСИЧКИ завършили медицина и фармация знаят, че цялата тази пандемия е измама, но нито един от тези мерзавци не намери курай да се изправи срещи тази юдо-масонска пандемияне ходете в болниците защото там ще ви направят фалшиф тест и ще ви изкарат болни, ако сте на възраст ще ви приемат в болницата и ще ви убият със скоротечна (вирусна) пневмония !!!
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марков, ти ли си на снимката? Че то по страшно същество и от марсианец бе! Къде ти дадоха този скафандър, в Царичина дупка, да? Я *** пак там да ти кажат извънземните къде се е скрила ваксината за Ковида. Шапкарят Мутафчийски ще организира военно-медицинската експедиция.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марков, на мен е излишно да ми казваш как да се лекувам. Това долнопробно театро Ковид 19 ще го разиграваш на пациентите си, ако въобще вече ги имаш. Няма друга професионална гилдия, която да е по жалка от лекарската. Хайде, продължавай да изпълняваш заповедите на Световната здравна, не си излязъл още от наборната си военна служба.
84
0
 
0
 
! Отговори
Направление 14: преди 3 години
И ще стигнем до финалната диагноза и понеже нямам думи да я опиша с черешката на тортата коронавирус и корупция в S.T.E.M ще използвам само веднъж и единствено веднъж цитат от квартален пияница: Положението е антиконти! Приятна вечер!
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Имах една съседка, към 60 годишна, жената беше много енергична и жизнена, за моя изненада почина от рак :( Ако не беше починала, въобще нямаше да зная че е болна.
82
0
 
1
 
! Отговори
Направление 13: преди 3 години
И ще стигнем до любимата ми част за "светите отци" - за които знаете моето мнение, че абсолютно се покрива с мнението изразено в книгата "Свещенният вертеп" , където мнението е, че може и да има свестни хора сред "светите отци", ама никой не ги е срещал. Като започнем с постоянната гавра с конституцията, продължила 30 години, минем през "харизаните" момчета и момичета дето един път годишно трябва да им носят "ядене и пиене на корем" и предметът Вероучение, чиято цел беше да източи хазната още...
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката - син миньон
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марков, в какво движение си учите? Десет години най-малко учене не ви ли стига? В другите професии за 6 години ставаш магистър, ако си способен. Как ви приемат в тези медицински университети? Може би по показана по-висока посредственост? А защо ли въобще питам, като че ли не го виждам с реакцията ви на пандемията.
79
0
 
1
 
! Отговори
Направление 11: преди 3 години
Сега много е интересен българският фразеологизъм "След дъжд качулка", както е много интересен Тодорколевия фразеологизъм "И след мъглата, аааааааааааааа мъглааааааа", много ми е интересно и последното направление за град Враца, ул. Александър Стамболийски 11, последният етаж, свалил е вече червените щори, но да знаете той или е на Банев най-малкото ко.***.ленце или кварталният следотърсач, докладчик за склоняване към проституция и първият да пробва новата стока срещу училище точно! Наблюдателница
78
0
 
0
 
! Отговори
Направление 10: преди 3 години
В българската система за здравеопазване има така нареченото Направление - тоест когато си болен от нещо, което личният ти лекар не е специалист - той те направлява към някой специалист по въпросната болест. Тя може да е терминална болест - която да доведе до нейзбежния край на държавата, но лозунги като няма такава държава и има такъв народ са бихме казали неправилни направления към шоковото Куку - Куку- Куку. Трябва да се знае, че сценаристите са за специализирано психиатрично направление!
77
0
 
1
 
! Отговори
Направление 9: преди 3 години
Продължаваме с ко.***.ле.та.та на Симо. Според историческите сведения - фараонът Рамзес искал изключително много да закрепи династията си по-дълго от предишните - затова той много ***, това с еването да не пропусна, че някой хора по ЦРУ линия и линия на Мърдок (който много мрази тия комусти) Now wait a minute now! (с тексаски акцент) та идеята беше, че тоталната и безвъзвратна повторна инвазия на тази "колония" - не се осмелявам да я нареча свободна, демократична, автономна член на ЕС държава!
76
1
 
1
 
! Отговори
Направление 8: преди 3 години
Продължаваме със Симо - още известен като "нямащият претенции" и още известен като " Дванадесет годишното съдебно дело за "нямане на претенции" към Царска Бистрица". Още известен като "изгнанникът" още известен като "тъмният скитник", още известен като Баал - богът на унищожението ... още известен като Грехът на Европа към демокрацията. Още известен като Симо Шока - заради участието му в шоковата доктрина.По времето на неговото изгнание той направи четири сина и 1 дъщеря и няколко ко.***.ле.та!
75
0
 
2
 
! Отговори
Язе преди 3 години
в ковид и в йети не вярвам!
74
0
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Бега бе докторче... Никакво доверие ви нямам!!!
73
0
 
2
 
! Отговори
Направление 7: преди 3 години
Да не забравя някой: То трудно се забравят! Николай Василев, Милен Велчев, Румен Гайдарски - те олигофренийте им са незабравими, но но но нищо не може да надмине Симооо - първо претрепа Георги Марков, рече Живков беше! После претрепаха Людмила Живкова - по негова заповед ЦРУ се вързаха на идеята: Комунистите убиха тате! Не е верно - първо не му е тате, а му е бате, второ лично Хитлер и Гьоринг заради ония еврей спасените му видяха сметката. Накрая отрепа сина си и рече: Живков беше - страдалец!
72
1
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
А може ли сами да си правим пср бе? Щото без да питаме доктор всяка вечер си прайме предястие, салатка и ракийка-демек пср бе...
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една безплатна идея от мен - във всеки град да има специализирана клиника / не е толкова трудно да се намери сграда /, където могат да ходят всички които имат грипоподобни симптоми. Където специалисти ще ги прегледат, ще им назначат лечение и ще им дадат съвети. Въпрос на организация е как да стане така че да се спазват всички мерки, така че хората да не се смесват. И разбира се, много по-високо заплащане за специалистите работещи там.
70
0
 
1
 
! Отговори
Направление 6: преди 3 години
И без моя любимец СерГей Игнатов няма да минем - за неговия прекрасен законопроект за Училищното образувание (правилно прочетохте) - то има доброкачествени образувания, лошокачествени образувания - неговото докара 52 функционална неграмотност. Сега къде е Гея, тоест Сергея - заминал в Естония - където всичко е Open Source, но той доста години подписва ежегодната субсидия за ЦРУ, тоест за Майкрософт. И много му е хубаво там при елфите, обаче подозирам, че има българи способни на мислене там!
69
1
 
1
 
! Отговори
Направление 5: преди 3 години
Чакай, че забравих Съвета на Кураст - демек министрите от кабинета Сакскобурготски - Его сега Симеон Дянков замина на екскурзия в Щатите заради една сделка с Майкрософт корпорация за 720 милиона за закупуването на едни 50 000 лиценза десет пъти над пазарна цена. Аз питах Майкрософт за тия пари - тия казаха нищо не помним, май ЦРУ взеха 600 милиона, другите си беше по търговска цена. Даниев Вълчев също леко си мислеше, че в Пловдив няма да го хванат за едни първостепенни, второстепенни работи.
68
2
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
разбира се, че отрицателмният тест не е гаранция. може да го нямаш в носа но да го имаш в белия дроб. Може да не е взета правилно пробата. Положителният е по-рядко фалшив. с две изречения ликвидира лабораторните изследвания...