По 24 лв. на ден за работници в принудителен отпуск?

Обсъждат нова схема за подпомагане в секторите, затворени със заповед
11
По 24 лв. на ден за работници в принудителен отпуск?
Снимка: БГНЕС

Нова схема за подпомагане на работниците от секторите, които прекратиха работа със заповед на здравния министър или със заповеди на кметовете и областните управители. Това обсъжда социалното министерство с бизнеса и синдикатите.

На този етап се планира около 50 хиляди души да получават по 24 лева на ден като компенсация. Работниците трябва да са в неплатен отпуск, предаде БНР.

Средствата ще бъдат от европейските фондове. Страната ни трябва да получи нотификация от Европейската комисия за новата схема, в която няма да се иска съучастие от работодателите.

Предвидените по 24 лева на ден на работник в неплатен отпуск ще са за не повече от 60 дни в рамките на шест месеца. Предвижда се да се превеждат директно на работниците.

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева коментира, че синдикатите и бизнесът очакват заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което новата схема да бъде обсъдена.

"Идеята е тези пари да стигнат директно до хората. Това не е лошо, но много са важни детайлите, които трябва да бъдат изпипани", посочи тя.


 


11
Още по темата: отпускМТСПподпомагане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Те па едни лекари, учители и полицаи... На 90% брак.. И едни 10 % респект и поклон пред тях!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стигат толкова. В тая държава освен лекари, полицаи и учители други няма!
7
4
 
9
 
! Отговори
666 преди 11 месеца
24 лв.? И то само за работни дни! Вие *** ли сте? Как се издържа човек с толкова пари? Ами да питам, тея хора кредити нямат ли? А лизинги? Ипотеки? Хора, мислете с главите си, че банки и кредитори яко потриват ръце!
6
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Сивата икономика е огромният проблем, очевидно... Всеки съкратен има право на обезщетение за безработица. Кой колкото плащал осигуровки, толкова ще получава. Както и с бъдещите пенсии. Аре чао, тарикати!
5
0
 
5
 
! Отговори
танер преди 11 месеца
то ся трябва да отговаряш на 50 изисквания да си неосъждан да нямаш лошо цкр да си с платени здравни осигуровки да нямаш запор да си на трудов договор от поне 1 година и тн..
4
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 11 месеца
Нова схема, нов късмет.Ама дали ще стане до края на годината не се знае.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Предлагам БНБ да пусне в обръщение банкнота от 24 лева. Така и така сме почнали да творим гениални неща, защо да спираме.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Малииии, то много бе, какво ще ги правим тия цели 24 лева?!?
1
0
 
18
 
! Отговори
ДДРОнег преди 11 месеца
В статията пише, че тези пари ще бъдат само за работещи в някои сектори.Защо не е за всички сектори , не е ли дискриминация ???!!!