В събота сняг по проходите, колите с "галоши" на трупчета

Спазвайте дистанция, съветват от пътната агенция
20 ное 2020 19:30, Красимир Ангелов
11
В събота сняг по проходите, колите с "галоши" на трупчета
Снимка: БГНЕС, архив

В събота се очакват първите превалявания от сняг в Предбалкана и проходите и затова е необходимо шофьорите да тръгват на път с автомобили готови за зимни условия, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Утре – 21 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Предбалкана и високите полета метеорологичната прогноза е за преваляване на слаб сняг. Очакват се слаби валежи в Западна България.

Още по темата
В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите дни, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

От АПИ допълват още, че областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките в участъците, където има предпоставки за заледяване и хлъзгавост по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2020/2021 продължават.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Пиши си домашните и си лягай. Може някой ден да станеш човек.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С падането на първият сняг, тиквата започва да тъпче шкафчинца, чекмедженца и гардероби. Протичат реки от пари.
9
2
 
4
 
! Отговори
Така е преди 3 години
всичко е от значение, но при сняг има голяма разлика със зимни. А със стария грайфер на нокиите и при лед също. :)
8
2
 
6
 
! Отговори
Нокиан тайърс, преди 3 години
Да,от значение са гумите,но по важно е задволанното устройство!!!!
7
3
 
4
 
! Отговори
Нокиан тайърс преди 3 години
Айде време е да се сложат нокиите.
6
6
 
8
 
! Отговори
До5 преди 3 години
И аз съм от чичаците с астрите и си напълно прав,само че не обвинявам никого, просто съм живял и възпитаван по времето на соца,тогава беше тарикатлък да минеш държавата,без да осъзнаваш ,че минаваш себе си!
5
8
 
8
 
! Отговори
бай .i. преди 3 години
Ха на бас, че Канна-та, Войнолюба и пр. утре вечер ще дават разни неориентирани чичаци тръгали с вехтата астричка или голфче за село и закъсали от 5 см сняг. И ще има: правителството виновно, депутатите виновни, пътното виновно, ковида, международното положение, масоните и илюминатите. Само не и бай ***.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А гаУошите с коли от днеса - за тях някакъв отпуск, поне простотиите да намалеят?
3
1
 
12
 
! Отговори
лелеее преди 3 години
Във заглавието има дума ГАЛОSHИ, но в коментара не може!
2
1
 
11
 
! Отговори
Галош преди 3 години
Утре пак ще има изненадващ сняг.
1
2
 
10
 
! Отговори
аааа не така преди 3 години
Как ***?!Лятна гума със 4,5 мм грайфер *** ли е?