Грешка ли беше разкриването на COVID отделения във всички болници?

Изтичането на кадри също е голям проблем според д-р Мими Виткова
Обновена: 23 ное 2020 14:50 | 23 ное 2020 08:43, Ния Христова
1
Грешка ли беше разкриването на COVID отделения във всички болници?
Снимка: БГНЕС
"Отношението на обществото към пандемията от коронавирус, разнопосочните мерки и политизирането на проблема, са основните причини за високата смъртност в България". Tова каза пред Нова ТВ бившият здравен министър д-р Мими Виткова. Тя е на мнение, че основна грешка е разкриването на COVID отделения във всички болници.
 
"Тепърва, когато отмине пандемията, ще бъдем малко по-категорични в изводите, които ще направим. А именно – дали краткият локдаун не е по-ефективен, отколкото "влаченето" в половинчати мерки, когато можем да получим две в едно – висока смъртност и икономически последствия", обясни д-р Виткова.
Още по темата
 
По думите на бившия здравен министър изтичането на кадри също е проблем. "Проблемът не е настоящ. В момента търпим последствията от 20-годишното пасивно наблюдение на системата", категорична в д-р Виткова.

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 2 месеца
Другарката Мими Виткова от БСП , министърКА на здравеопазването в кабинета на Жан Виденов е лично отговорна за престъплението - лишаването на пет випуска лекари от специализации , въвеждането на робски труд в болниците , работиш без заплата за да специализираш , не се признава срока за специализация за трудов стаж и здравно осигуряване. Тази жена е престъпник . Мястото й е в сливенския женски затвор за престъпление с огромна обществена опасност спрямо здравеопазването .