Знаем ли как да пазаруваме в мрежата?

Рекламите и стратегиите на магазините станаха на пух и прах
1 дек 2020 15:23, Ния Христова
2
 
Рекордни онлайн продажби са отчетени около "Черния петък", но в мрежата ни дебнат много капани. Председателят на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов обясни пред Bulgaria ON AIR, че е имало рязко и неочаквано затваряне на част от търговските обекти. 
 
"Голяма част от рекламите и стратегиите им станаха на пух и прах", подчерта той. 
 
Николов обясни, че от няколко години се радваме на явлението увеличаване на продължителността на "Черния петък". Тенденцията е била да се отиде към сезон на намаленията, но всичко се е променило изведнъж. 
 
"Остана опцията онлайн търговия. Въпросът е да знаем как да пазаруваме онлайн. Според проучвания, малко над 1/3 от българите пазаруват онлайн. Пазарът винаги е шарен - има почтени търговци и големи намаления, но има и фалшиви намаления. Контрольорът сме ние - потребителите. Трябва да имаме най-добрата стратегия за себе си", каза Николов.
 
Той е на мнение, че тази тенденция ще продължи, тъй като когато хората се страхуват и са най-лесно манипулируеми. По думите му две неща са важни - първото е да приемаме със скептицизъм всички бомбастични реклами. Второто са регулациите и институциите.
 
"Не е нужно потребителите да познават в детайли правомощията на институциите. Достатъчно е да се обърнат към една от институциите и да пишат ясно какво ги смущава. Важно за нас е да бъдем активни, когато виждаме подобни случаи и да сезираме институциите", поясни Богомил Николов.
 
Той очаква преди Коледа да има струпване на хора в търговските центрове. Това ще доведе и до грешки, защото човек купува набързо. Николов е на мнение, че най-добрата стратегия е да си направим списък с покупки предварително и да знаем какво точно искаме да закупим.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Отровна гад преди 1 месец
За да пазаруваш ти трябват пари, а не интернет!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазарувам от физически магазини, веднъж месечно играем карти пак физически, с приятелите се срещаме и си гостуваме, по телефона само се уточняваме. В личния си живот всичко го правя само и единствено физически, съпругата и децата, вече са на по над 20 също. Животът е прекалено кратък, за да го живея онлайн. Ако не беше пандемията, вероятно нямаше да влизам в сайтове. Предпочитам хартията, дали ще е вестник или роман, няма значение. Дано по-скоро се върнем към нормалния живот!