От днес - забрана за шалове и шлемове на закрито

Разрешени за ползване остават само маските
1 фев 2021 06:55, Ния Христова
50
От днес - забрана за шалове и шлемове на закрито
Снимка: Pixabay
От днес се забранява употребата на шалове и предпазни шлемове или други средства, покриващи носа и устата на закрити обществени места. 
 
Новото изискване се въвежда, след като се оказа, че не осигуряват достатъчно добра защита, особено срещу новия щам на коронавируса.
Още по темата
 
От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и подобни събития, сочи заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
майка ти преди 3 години
Цитирайте закона, ***! Няма приета такава наредба. Само подвеждате хората.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бавария в момента е разрешено не носенето на еднократни маски, а само на FFP2, най-скъпите и грозните от всички, които дори не са за пазене от вируси, а от прах при ремонти. Обяснението е за да пазим не само другите от вируса, но и себе си. Глобата за неносене на FFP2 е 250 евро. В останалата Германия са разрешени и еднократните медицински, но шаловете, шлемовете и платнените маски в момента са забранени в магазините и градския транспорт.
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дето се правят на много смели, май трябва да им се сложи чатала на врата и насила да им се налее в главата, че живеят в общество, а не са сами на света.Точно те, трябва много да се "съветват", тъй като е ясно, че те акъл нямат.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантината е измислена преди векове, за да се пазят другите. Маските са също затова, да пазиш другите. Маските много малко могат да предпазят носещия ги, ако другите са кови дио ти без маски. Голяма заблуда е, че човек може сам да се предпази от такива зарази. Засега резултатът от епидемията в България е, че през 2020 умряха с 18000 повече човека от 2019, а хиляди (досега 200000) ще си носят последиците до края на живота си, който не е ясно с колко ще е скъсен заради заразяването с този вирус
44
1
 
10
 
! Отговори
до всички загрижени преди 3 години
Ако искате сложете си противогаз.Само не ме съвейтвайте аз как да ходя.- Да предпазвам другите си е чист цинизъм. Всеки да се пази себе си както намери за добре.- Да не претоварим здравната система е още по-голям цинизъм. Такава почти не съществува и не и пука за никой освен за хората с пари.Другото е че, ако миналата годима през март все още се съмнявахме всичко това какъв цирк е, то вече знаем и аз лично мога да си позволя да натъртя фасона на глобяващ ме, понасяйки последствията.
43
1
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Далаверата е следвтието, а не причината, както се заблуждаваш. Вирус има, опасен е, трябва да се носят маски и някои си направиха далаверата с маските, с тестовете, с ваксините. Разбира се, това, че има далавера не отменя опасността от вируса.
42
5
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Ти, ако искаш отиди в ковид отделение без предпазни средства, ама заведи цялата си рода там, ей така, защото много знаеш.Хич не им спазвай наредбата, нали живота на другите е без значвение.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвам ви, следващата стъпка е забрана на платнените и покупка само на еднократни.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази глупост дойде от Германия. Първо забраниха в Бавария платнените маски, с които хората отдавна са се снабдили и могат да се перат, няколко дена по-късно в цяла Германия. Трябва задължително да се купуват еднократните за магазините и градския транспорт. И на мен вече ми се опънаха нервите. Нося си платнени и си ги пера, а еднократната отгоре.
39
1
 
12
 
! Отговори
max mara преди 3 години
Цвета на маската дали има значение...че съм малко притеснен вече???
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фалшива новинаТи, ако искаш си сложи всичко накуп: 3 маски, два шала и минимум 2 шлема, ей така, защото много знаеш.Хич няма да им спазваме наредбата.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските са, за да мълчи те, хора, разберете го! Докато всички не си поискаме правата обратно и не се вдигнем, ще ни тъпчат.Ясно е, че има някъде залежали маски и сега се чудят как да ги продадат.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма заповед, че шлемовете и шаловете са забранени. Поредната журналистическа измислица, на която лековерните се хващат.
35
11
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Ти какво предлагаш, без маска, без шлем, без шал и да си плюем в лицата. Лyд ли си?!!!
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради кови дио тите дето не си мият ръцете и не си перат маските, много време ще се влачим с този вирус и ще измират хора.
33
3
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Хайде да правим оборот на фирмите ,които шият маски.Моята е от март месец и никога не съм я прал хахахаха
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не му вървят тестовете на Баце,нали 1 милион внесе и отпуска мерките,та да се заразят повече хора и пак да плащат за тестове.Като не му вървят маските,забранява шлемовете.Всичко е за пари бе!Да не си мислите,че някой се е загрижил за вашето здраве?Утре ако сложат цена 120 лв за ваксина ще видите как ще има достатъчно и който си плати няма да чака.За пари е бе!За мноооого пари!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дo 29А така е,ама ти какво предлагаш и с маска, и с шлем?Луд ли си?!!!
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако следваме "логика", следващата забрана ще гласи:$От днес се забранява ползването на настоящите ваксини, защото са доказано неефективини, слагайте си еди кои си...$Нали, мушмуроци?Хващам бас, че тези "новите по-ефективни" ваксини вече се призвeждат." Дявола ми шепне на ухото-Слаб си, няма да оцелееш в бурята)))-Аз съм бурята- е моят отговор.Някой нямd ли да направи проучаване за вредата,която "грижата за нашето здраве" е нанесла? Сигурна съм, че тази вреда ще надхвърли тази от "вируса
29
4
 
14
 
! Отговори
comment преди 3 години
Анонимен #4Грешите! Тези мърляви и влажни парцали причиняват бактериална пневмония и проблеми със зъбите. Това е целта на занятието и затова забраняват всичко останало. Другите неща не задушават и не разболяват хората достатъчно.