Опасни хапчета за отслабване свободно се продават в интернет

Хранителните добавки съдържат високорисковото вещество сибутрамин
22 апр 2021 12:30, Ния Христова
16
Опасни хапчета за отслабване свободно се продават в интернет
Снимка: Pixabay
Хапчета за отслабване, които съдържат опасни съставки, продължават да се продават свободно в интернет, съобщава Нова телевизия. Хранителните добавки официално бяха забранени от Агенцията по храните, тъй като съдържат високорисковото вещество сибутрамин.
 
Резултатите в залата идват след много пот и тренировки, хапчетата, съдържащи сибутрамин, обещават ударно отслабване в кратки срокове. 
 
Веществото официално е забранено от ЕК заради сърдечно-съдовите усложнения, които причинява. Регистрирани са и редица смъртни случаи след употребата му. Заради това Агенцията по храните забрани продажбата на няколко хранителни добавки, които съдържат опасната съставка.
 
В търсене на ударни резултати на кантара, за една млада жена целта оправдава средствата. През годините е пробвала всякакви варианти, за да се отърве от нежеланите килограми. Докато не попада на тези хапчета, които й обещават мигновен ефект. Предпочита да остане анонимна, затова ще я наричаме Цвети.
 
"Един от треньорите в залата, в която тренирах ми каза, че има чудодейно лекарство, с което много бързо мога да се справя с проблема с килограмите и със задържането на водата. Без да го проуча абсолютно му се доверих и поръчах", споделя младата жена.
 
Ефектът започва да идва още с първите хапчета: "В интерес на истината ми отслабна апетитът и изобщо не ми се ядеше. Приемах много течности".
 
Освен желаните резултати на кантара обаче бързо идват и нежеланите ефекти.
 
"Пих го повече от месец… имах световъртеж, гадене, сърцебиене. Реших, че има нещо нередно, защото не се чувствах добре физически", споделя Цвети.
 
Едва тогава тя проверява какво всъщност има във вълшебните хапчета. С изненада разбира, че е попаднала на веществото сибутрамин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Принципно има полезни хапчета за отслабване, проблемът е, че не се отслабва от тях. Колкото до оперативното -рязане на черва и подобни - от тях също не се отслабва, а се правят с цел да се намали яденето, т.е. да се постигне енергийния дефицит. А самият факт, че се прибягва до подобни крайности, показва, че намаляването на яденето не е чак толкова просто.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Принципно няма полезни хапчета за отслабване."To принципно няма хапчета за отслабване. Отслабването става по два начина - или с енергиен дефицит(по-малко ядене/повече активност) или оперативно(липосукции, рязане на черва и подобни).Даже със стромба+тестостерон не можеш да отслабнеш, ако ядеш повече от нужното и тренираш малко.Чудя се на хората - хем дават пари за хапове, хем се тровят. А търсения ефект могат да го постигнат с едно просто намаляне на яденето?!? Даже е повече от безплатно.
12
0
 
0
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До SharkСибутрамин е една от малкото съставки, които действително имат някякъв ефект. Затова подобни лекарства се продават с рецепта. Например: редуктил. Естествено, страничните ефекти са си същите.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През годините е пробвала всякакви варианти, за да се отърве от нежеланите килограми...Ако беше пробвала да тренира редовно и да се храни правилно щеше да си е решила проблемите.
10
1
 
0
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
*** що да се продават свободнодно в интернет, като може да се изписват от диетолог срещу някакви си 50 лв. за консултация и напълно безопасно за такива като Цветито - вместо да си четат листовката сами, диетологът ще им я преразкаже.
9
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Принципно няма полезни хапчета за отслабване. От тях не се отслабва, поне не трайно, най-много да причинят нежелани ефекти. Друга да питам - защо не се казва кои са тези хапчета, и други ли да се тровят?
8
0
 
2
 
! Отговори
Да не спорим преди 2 години
Както винаги след откриването на търговията - търсенето определя предлагането ! Дали ще е в интернет - или в кварталния ""фитнес"" , в гараж зад блока или на сергия . . . . . .щом се търси , ще се предлага!!!! Странични ефекти ли - не на мене тия . . . . .
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който си мисли, че ще отслабне с хапчета вече е отслабнал умствено.
6
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СТАТИИ ВЪВ КОИТО НЕ Е УПОМЕНАТ ПРОДУКТА СИ ОСТАВАТ АЛА БАЛА!РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ПЪЛНО С ОПАСНИ ПРОДУКТИ НО БЕЗ ДА СЕ ЦИТИРА ИМЕ САМО СЕ ПЛЮЕ ПО ВСИЧКИ ПРОДУКТИ
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като вярвате на Бат Кольо Бицепса, или на Принцеса Памела Цицата, и пиете хапове-чудо, това са нещата
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пих го повече от месец имах световъртеж, гадене, сърцебиене. Реших, че има нещо нередно, защото не се чувствах добре физически", споделя Цвети.Много си слаба ***, цветанооо!
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасни са, защото са евтини и работят добре. Да, може би прекалено бързо игарявт, ама все пак ...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драуги, спокойно. Корни не е е изполвала тези хапове!
1
0
 
2
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
Ей сега - до края на годината, като за бранят свободното продаване на хранителни добавки /законопроекта е готов, а сега текат подготвителните статии като тази/, ще купувате същите ***, но на двойни цени!